Autor Wątek: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia  (Przeczytany 470237 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
Odp: C-HR - zalety , wady , uwagi , spostrzeżenia
« Odpowiedź #480 dnia: 18 Lutego 2018, 09:17:55 »
Minęło kilka dni od zakupu i dopiero teraz zauważyłem że w tylnych wnękach kół nie ma plastikowych nadkoli. Czy wy w swoich CHR-ach też ich nie macie ?

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #481 dnia: 18 Lutego 2018, 09:37:52 »
Czy odczuwacie czasami drżenie pedału hamulca zasadniczego stojąc na światłach lub w korku, kiedy włączony jest silnik spalinowy (hybryda)?

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #482 dnia: 18 Lutego 2018, 18:58:04 »
Minęło kilka dni od zakupu i dopiero teraz zauważyłem że w tylnych wnękach kół nie ma plastikowych nadkoli. Czy wy w swoich CHR-ach też ich nie macie
Plastikowych nadkoli nie ma żadna wersja  , prestige ma naklejoną jakąś warstwę wygłuszającą

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #483 dnia: 19 Lutego 2018, 06:34:26 »
Czy odczuwacie czasami drżenie pedału hamulca zasadniczego stojąc na światłach lub w korku, kiedy włączony jest silnik spalinowy (hybryda)?

Co prawda mam to autko dopiero od kilku dni, ale takiego objawu jak opisujesz nie zauważyłem w moim CHR Hybrid. Jak na razie jeżdżę głównie w mieście i często stoję w korkach, to raczej bym zauważył coś takiego.

Offline Patter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #484 dnia: 19 Lutego 2018, 08:07:17 »
Minęło kilka dni od zakupu i dopiero teraz zauważyłem że w tylnych wnękach kół nie ma plastikowych nadkoli. Czy wy w swoich CHR-ach też ich nie macie ?

W tylnich wnękach Toyota stosuje nadkola wykonane z włóknistego tworzywa sztucznego, coś jak mata, która dzięki tekstylnym własnością
ugina się przy uderzeniu kamyków tłumiąc nieprzyjemne dźwięki. Z przodu są twarde nadkola z polimeru ABS (akrylonitrylo-butadieno-styrenowego)
Identyczne rozwiązanie mam w Corolli E12 z 2005 roku, którą równolegle użytkuje z C-HR'em.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #485 dnia: 19 Lutego 2018, 20:36:28 »
W tylnich wnękach Toyota stosuje nadkola wykonane z włóknistego tworzywa sztucznego, coś jak mata, która dzięki tekstylnym własnością
ugina się przy uderzeniu kamyków tłumiąc nieprzyjemne dźwięki. Z przodu są twarde nadkola z polimeru ABS (akrylonitrylo-butadieno-styrenowego)

Potwierdzam, w moim C-HR"prestige" właśnie takie są. :good:

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #486 dnia: 20 Lutego 2018, 07:46:57 »
Z tego co piszecie, wygląda na to, że tylko wersja prestiż ma dodatkową ochronę we wnękach tylnych kół.

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #487 dnia: 20 Lutego 2018, 14:58:31 »
Zostałem 2 tyg.temu szczęśliwym posiadaczem CHR-ki z JBL na pokładzie.
Generalnie :good: , ale parę rzeczy ma denerwujących np. brak oświetlenia schowka pasażera  :thumbdown: .
Powoli odkrywam system Toyota Touch&Go 2 i to, że system czyta pliki FLAC (nie tylko MP3 i WMA) o czym nie wspomina instrukcja obsługi.
Jednakże sen z powiek spędza mi irytująca cecha PLAYER-a USB czyli odtwarzanie plików wg nazw utworów. Nijak nie mogę ustawić odtwarzania wg nazw wykonawców  <zalamka> .
Zaznaczam, że tag-i mam zrobione prawidłowo, czyli w miejscach gdzie jest artysta jest nazwa artysty, itd. Nawet mam obrazki  albumów (wyświetlaja się te co nie przekraczaja rozmiaru 1000 x 1000).
Czy jest możliwe odtwarzanie plików MP3 wg alfabetycznej listy wykonawców?
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
« Odpowiedź #488 dnia: 20 Lutego 2018, 15:02:21 »
Tak samo wkurzający może być brak możliwości odtwarzania utworów z konkretnego katalogu.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #490 dnia: 20 Lutego 2018, 18:57:46 »
Generalnie :good: , ale parę rzeczy ma denerwujących np. brak oświetlenia schowka pasażera  :thumbdown: .

Jesteś tego pewny?  :cool:
Myślałem podobnie jak ty, sprawdzałem w salonie w aucie pokazowym! pytałem sprzedawcę który sam sprawdzał czy jest podświetlany i się zdziwił  :shock:
Sprawdzaliśmy razem z sprzedawcą podczas odbioru auta a wystarczyło przeczytać info na forum  <taniec>
Oświetlenie schowka jest sterowane czujnikiem zmierzchu! Działa przy włączonym zapłonie oczywiście po zmroku  :wallbash: Toyota tak ma  <kucharz>
Aczkolwiek po napisaniu tego pomyślałem że może nie we wszystkich wersjach, tego nie wiem.

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #491 dnia: 20 Lutego 2018, 20:36:42 »
Czy odczuwacie czasami drżenie pedału hamulca zasadniczego stojąc na światłach lub w korku, kiedy pracuje silnik spalinowy (hybryda)?

Co prawda mam to autko dopiero od kilku dni, ale takiego objawu jak opisujesz nie zauważyłem w moim CHR Hybrid. Jak na razie jeżdżę głównie w mieście i często stoję w korkach, to raczej bym zauważył coś takiego.

W moim drżenie pojawia się, gdy ładowana jest bateria. Przy naładowanej baterii i pracującym silniku spalinowym drżenie ustępuje.

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #492 dnia: 21 Lutego 2018, 08:27:18 »
Oświetlenie schowka jest sterowane czujnikiem zmierzchu! Działa przy włączonym zapłonie oczywiście po zmroku  :wallbash: Toyota tak ma  <kucharz>
Aczkolwiek po napisaniu tego pomyślałem że może nie we wszystkich wersjach, tego nie wiem.

Dzięki za info - potwierdzam - sprawdzone wczoraj po zmroku wersja Prestige Hybrid - jest podświetlenie schowka :-)
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #493 dnia: 24 Lutego 2018, 08:10:12 »
Wszystkie wersje Toyoty C-HR Hybrid maja podświetlenie schowka. Mam najuboższą wersję - Premium i jest.

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #494 dnia: 24 Lutego 2018, 09:38:12 »
Czy odczuwacie czasami drżenie pedału hamulca zasadniczego stojąc na światłach lub w korku, kiedy pracuje silnik spalinowy (hybryda)?

Co prawda mam to autko dopiero od kilku dni, ale takiego objawu jak opisujesz nie zauważyłem w moim CHR Hybrid.
Jak na razie jeżdżę głównie w mieście i często stoję w korkach, to raczej bym zauważył coś takiego.

Dzięki za info. Wygląda na to, że drżenie hamulca zasadniczego na postoju przy pracującym silniku spalinowym występuje tylko w moim C-HR.
Jaka może być przyczyna?
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2018, 10:07:41 wysłana przez laki »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl