1. Warto wybrać pakiet LED? Co prawda w nocy tego samochodu nie testowałem, ale naprawdę jest tak duża, by dopłacać do tego prawie 6 tys. zł? Teraz mam Focusa mk2 i w nim nawet na długich niewiele widać, myślę, że nawet podstawowe światła w C-HR będą lepsze i wystarczające(?) :P Szczerze, wolałbym zostawić tę kasę na np. ubezpieczenie.
2. Chciałbym mieć system Inteligentny kluczyk, jednak można go dokupić jedynie w pakiecie "Tech". Używacie coś jeszcze z tego pakietu?
3. Nawigacja nadal się zacina? Oglądałem filmy z AutoCentrum i tam było widać, jak fatalnie działa nawigacja - ciągłe przycięcia i bardzo dużo opóźnienia. Coś się poprawiło przez ostatni rok?
Pakiet LED zdecydowanie polecam. Samochód świetnie wygląda i oświetlenie jest moim zdaniem lepsze od standardowego.
Pakiet Tech jak najbardziej przydatny - zawiera: system ostrzegania o ruchu poprzecznym z tyłu pojazdu (RCTA), system monitorowania
martwego pola w lusterkach (BSM), automatycznie składane lusterka, system Inteligentny
kluczyk, uruchamianie samochodu przyciskiem, podgrzewanie kierownicy, system automatycznego
parkowania (SIPA), czujniki parkowania z przodu i z tyłu. Osobiście przez ponad rok jeżdżenia użyłem automatycznego parkowania tylko 2 razy bo z reguły nie ma czasu na zabawę gdy jedzie za tobą sznur samochodów i musisz szybko zaparkować, ale inne funkcje w/w pakietu Tech bardzo się przydają - najbardziej lubię BSM i RCTA. RCTA już kilka razy uratowało mnie przed stłuczką przy wyjeżdżaniu tyłem z parkingu, gdzie duże samochody stojące z boku lub mury zasłaniały mi widoczność. BSM w tym szalonym ruchu jaki jest obecnie też bardzo się przydaje. Czasami jeżdżę innym samochodem bez tych udogodnień i czuję się wtedy bardzo niepewnie. Do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja. Składane automatycznie lusterka nie tylko pomagają zapobiec problemom na "trudnych" parkingach, ale od razu widzisz, czy masz na pewno zamknięty samochód. "Inteligentny kluczyk" to z jednej strony ogromna wygoda, ale podobno duże ułatwienie dla złodziei. Ja jednak nie wróciłbym do zwykłego kluczyka.
Problemy z nawigacją są już ogarnięte przez Toyotę. Wcześniejsze egzemplarze miały wadliwe wiązki przewodów lub moduły nawigacji. W tej chwili nawigacja działa dobrze, pokazuje na bieżąco korki.