Autor Wątek: Jak ukraść priusa 3 w czasie poniżej 120 sec :)  (Przeczytany 19656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wojtekS

• Gość
Odp: Jak ukraść priusa 3 w czasie poniżej 120 sec :)
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Lipca 2017, 10:43:44 »
Ciekawostka z wykopu, tylko tytuł zły...

Nie nie spodobała się a próba kradzieży właśnie wyrywając schowek i wprogramowując swój kluczyk, dokładnie tak jak na rosyjskim filmie...

Enjoy:

http://www.wykop.pl/ramka/3805439/komus-nie-spodobala-sie-toyota-yaris-na-minuty/

Offline toka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Października 2017, 15:46:25 »
Jak dla mnie teki temat, to kręcenie sobie bata na  :o
Coco jambo i do przodu. Dobre nie?

wojtekS

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Października 2017, 00:24:14 »
Jak dla mnie teki temat, to kręcenie sobie bata na  :o

Tak, do czasu jak komuś np przód albo bok w kolorze od Twojego auta będzie potrzebny bo sobie bum zrobi a przecież nie kupi za naście tysięcy części w ASO do naprawy ;)

Kradzież auta to najzwyklejszy business process i rozumiejąc go można się zabezpieczyć w dużym stopniu.
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2017, 00:25:50 wysłana przez wojtekS »

Sasanka

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Października 2017, 09:57:45 »
Panowie, a czego się spodziewaliście się?
Na ebayu czy allegro aż wylewa się od części z hybryd.
Jakoś nie mamy za dużo szkód całkowitych tego typu pojazdów, bo generalnie jeżdżą nimi, że tak powiem inni. Ja sama jestem inna, ale to z powodu widzimisie pracodawcy.
Skoro nie ma dużo stłuczek to skąd te części? Z importu? Jak znajdują kolejną dziuplę to znowu silnik, falownik, sterowniki, blacharka i tak bez końca.
Częsci są numerowane i mają zapisane w pamięci pram ich numer seryjny, więc teoretycznie można namierzyć dawcę. Tak. Tylko w teorii. Policja nie ma ochoty działać, producent udostepniać wykaz częsci z montażu i koło się zamyka. Nie ukrywam, że jest to dobre dla wszystkich oprócz poszkodowanego, ale niestety życie jest okrutne.

Logiczne jest, że z chwilą coraz większej popularności danego modelu i jego rekordowej sprzedaży rośnie propocjonalnie popyt na dawców częsci, więc złodzieje będą kraść, a My kupować po super cenie silnik od sąsiada.

Offline karambazielona

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Października 2018, 22:37:39 »
Dostęp do Certification ECU jest jeszcze prostszy niż w aucie RHD - wyjmujemy po prosu schowek. W Priusie jest to wyjątkowo łatwe - brak jakichkolwiek śrub - tylko zatrzaski. Mi to zajęło trochę dłużej niż gościowi na filmie - chwilę przytrzymało mnie wypinanie 2 dużych konektorów z ECU, bardzo ciasno spasowane oraz mój brak praktyki ;)

Zrobiłem kilka zdjęć, ale nie wiem jak je tutaj wstawić...

Cześć czy masz możliwość wysłania zdjęć ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl