Autor Wątek: Udało sie mirror link działa  (Przeczytany 437452 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Udało sie mirror link działa
« Odpowiedź #360 dnia: 22 Czerwca 2019, 22:58:55 »
Można spróbować z aplikacją: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto

Skusiłam się ,kupiłam,podłączyłam..
DZIAŁA:)

ale jest jedno ale
 mapy google uruchomiły się, ale nie mam pełnego obrazu tak jak np. w telefonie albo w kompie.
Wyglada jakby dół mapy był ucięty i nie mam  po wyznaczeniu trasy możliwości rozpoczęcia nawigacji bo nie ma napisu START w który się klika,
ani tez godziny czy tez czasu dojazdu.

Już wszystko robiłam w ustawieniach szukałam, sprawdzałam..
do sprzedawcy pisałam...i nic, nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Nawet YOUTUBE działa:):)
Czy ktoś coś??

pireus

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: 22 Czerwca 2019, 23:06:29 »
DZIAŁA:)

ale jest jedno ale
Za takie działanie to ja dziekuję. Nie rozumiem po co robicie jakieś kombinacje alpejskie z systemem, który do niczego sie nie nadaje :o
nie mam  po wyznaczeniu trasy możliwości rozpoczęcia nawigacji bo nie ma napisu START w który się klika,
Brawo autor programu :czerwona:
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwca 2019, 23:09:14 wysłana przez pireus »

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #362 dnia: 23 Czerwca 2019, 05:12:08 »
Pireus,piszesz o mirrolinku czy flappsie?

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #363 dnia: 23 Czerwca 2019, 12:19:51 »
Proponuję żeby każda osoba której zadziała mirrorlink podała jaki model telefonu, przez jaka aplikacje i model oraz rocznik auta. Pozwoli to na usystematyzowanie które telefony i które auta można że sobą połączyć..

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #364 dnia: 27 Czerwca 2019, 09:47:52 »
Wyglada jakby dół mapy był ucięty i nie mam  po wyznaczeniu trasy możliwości rozpoczęcia nawigacji bo nie ma napisu START

Zmniejsz wielkość czcionki w telefonie

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #365 dnia: 27 Czerwca 2019, 10:01:14 »
Proponuję żeby każda osoba której zadziała mirrorlink podała jaki model telefonu, przez jaka aplikacje i model oraz rocznik auta
Moje auto to Camry 2019 EU,telefon galaxy A 40 ,aplikacja to Floating Apps for auto. Uruchamiają się Waze,Mapy googla ,Maps.me i wiele innych programów,chociaż nie wszystkie. Niestety nie jest tak różowo jak bym chciał. Programy uruchamiają się losowo,czyli nie za każdym razem jak chcę. Trzeba podejść kolejny raz i może będzie dobrze.Łatwiej uruchamia się Waze i co dziwne po zamknięciu Waze Mapy prawie zawsze się uruchomią. Po uruchomieniu działa prawie wszystko ok. Nie działa głosowe wybieranie celu podróży,ale to nie problem. W trakcie jazdy jest stabilnie,gra muzyka z Spotiffy lub z innego źródła np my tunerfree ( to jest program gdzie gra radio internetowe). Radio z auta nie gra gdy jest uruchomiona któraś z nawigacji. Nawigacja znika z ekranu w przypadku telefonu lub komunikatu drogowego.

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #366 dnia: 27 Czerwca 2019, 23:46:20 »
Zmniejsz wielkość czcionki w telefonie
Nic to nie dało,robiłam
 Mapy google działają w telefonie bez zarzutu.
...
Zrezygnowałam, oddali mi kasę.
...

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #367 dnia: 30 Czerwca 2019, 11:26:07 »
Mapy google działają w telefonie bez zarzutu
To normalne. Uruchomione przez FA w telefonie działa prawie wszystko. Niestety nie chce tak być na ekranie w samochodzie. Ja na razie daje radę.Nie zawsze się uruchomi to co chcę,ale druga lub trzecia próba kończy się sukcesem.
Uruchamia się także na całym ekranie Yanosik z którego generalnie nie korzystam.
W przypadku Map lub Waze Yanosik działa zminimalizowany.

Offline MagicMarcus

• Początkujący
« Odpowiedź #368 dnia: 17 Lipca 2019, 18:23:06 »
Cześć, to mój pierwszy wpis na forum ale od dawna czytam można powiedzieć na sucho, a od niedawna jako posiadacz C-HR :-)
Kupiłem auto bez nawigacji i oczywiście walczyłem z mirrorlinkiem - udało się.
Sposób, który u mnie działa na telefonie Samsung Galaxy S4.
1. Telefon należy zrootować - gwarancji i tak już dawno nie ma.
2. Wgrać zmodyfikowany ROM: Echoe ROM The Final Bean Android 4.3 (będę też próbował na oryginalnym ROMie - dam znać).
3. Wgrać zmodyfikowany plik Drive link.
4. Używać.
Generalnie mirrolink działa na starszych telefonach, które mają oprogramowanie z TouchWiz.
Co ciekawe po podłączeniu Samsunga S8 dociągnęło sobie CarMode i zadziałało od "kopa".
Oprogramowanie w C-HR mam HE-3749

Offline Chow

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #369 dnia: 24 Lipca 2019, 07:43:24 »
Moja konfiguracja:
RAV4 IV + TT bez GO
Telefon Galaxy S3 LTE (RAM 2 GB wersia na UK (EVR)) oprogramowanie Android 4.4.4 (I9305XXSFQA9_I9305EVRFQA1_I9305XXUFOA1_HOME.tar.md5 również UK)
TMServerApp
Drivelink 043r1
Uruchamiają się i działają w trakcje jazdy:
1.Waze (nawigacja) + spotify (możliwość integracji waze z innymi aplikacjami np Pandora, peezer, iHeart Radio, NPR One, Scribd, Stitcher, TuneIn...) + Yanosik (nawigacja w działa w tle i służy tylko do ostrzegania oraz zgłaszania zagrożeń na drodze).
2. Nawigacja offline Sygic 15.5.6 + Yanosik (jak powyżej)
3. Google map + Yanosik (jak powyżej)

Offline kurzel

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #370 dnia: 27 Lipca 2019, 15:17:20 »
Witam ja mam tel Samsung a50 I nie mogę się połączyć może coś źle robię mam radio bez bawi proszę o pomoc

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #371 dnia: 27 Lipca 2019, 16:09:40 »
Witam ja mam tel Samsung a50
A samochód jaki i z którego roku?

Offline msurow01

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #372 dnia: 08 Sierpnia 2019, 18:56:54 »
Witam
Jestem posiadaczem C-HR bez nawigacji i z mirrorlinkiem walczyłem długo aby korzystać z Google Maps, ale w końcu opanowałem to na kilku telefonach, więc może moje doświadczenia komuś pomogą.
U mnie działa na Samsung Note 8, Samsung S9, telefony oczywiście niezrootowane po najnowszych aktualizacjach. Gdzieś czytałem że telefon musi mieć stary mirrorlink wersji1.0(praktyka mówi co innego)

Potrzebne:
LG mirror drive - u mnie wersja 1.2.2.7 ( na niektórych wersjach nie chciało działać)

Floating App mirrollink 4.11 (na poprzedniej wersji też działało, ale w nowszej wprowadzono automatyczne odpalanie małego okna z aplikacją LG - duże usprawnienie).
Konieczna jest jest dobra konfiguracja telefonu wg instrukcji ! (w punktach 1 i 2 musi być fiszka na zielono!) włączenie opcji programisty itd., jest to opisane w aplikacji więc się nie będę powtarzał.
W aplikacji należy włączyć pływającą ikonę, a wyłączyć opcję ukryj automatyczne( u mnie przynajmniej nie działa prawidłowo)
Nie należy mylić ikony Mapy Google, która jest w wbudowana w aplikację Floating (która nie jest skrótem do aplikacji Google Maps w telefonie) tylko trzeba wszystkie niepotrzebne śmiecie wyłączyć w ustawieniach(pojawia się czerwone przekreślone kółko) a w miejscu: Aplikacje/aplikacje/ulubione dodać aplikacje z telefonu które nas interesują: Google Maps, Janosik, Android Auto( w najnowszej wersji działa całkiem nieźle, a w nim Replaio Radio) itd.. Oczywiście przed podłączeniem do samochodu.

Osobom którym Google Maps nie wyświetla się na całym ekranie i guzik w w rogu do rozszerzenia okna nie działa radzę aby zanim podepniemy telefon do samochodu włączyć janosika i ustawić miejsce docelowe, rozpocząć nawigację i zrzucić w dół(należy mieć w Janosiku włączoną pływającą ikonę),  następnie odpalić Google Maps i rozpocząć nawigację - po podpięciu do  samochodu powinno się odpalić na pełnym oknie. Unikniemy także wielu powrotów do nawigacji i ciągłego klikania ponownie aplikacji LG.

Po podłączeniu telefonu włączamy aplikację LG, wybieramy pływające okno Floating App, przechodzimy w prawo na ulubione, klikamy Google Maps i to wszystko. Czasami trzeba wcisnąć ikonę aplikacji LG

W telefonie na wszelki wypadek wyczyścić certyfikaty mirrollink w telefonie i je od nowa zaaktualizować.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: 08 Sierpnia 2019, 20:40:17 »
To ja jednak wolę CarPlay z którym nie trzeba walczyć, tam nic nie muszę włączać, wyłączać, wybierać pływających okienek i robić innych szpagatów.

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #374 dnia: 13 Sierpnia 2019, 10:37:08 »
Witam wszystkich.
Jestem od niedawna posiadaczem Auris rocznik 2018, radio bez nawigacji.
Czy komuś udało połączyć się telefonem Huawei?
Ja mam model P20 lite.
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl