Dwa lata używałem samsunga galaxy s5 z mirrorlink w C-HR . Ładnie to działało, Nawigacje Google Maps , Yanosik , Mapa Map , Waze działały na TT2 bez problemu. Dziś po raz kolejny chciałem podłączyć swojego leciwego samsunga do TT2 i nic z tego nie wyszło, Na ekranie TT2 nie wyświetla się ikonka LG MirrorDrive. Myślałem że wygasł certyfikat LG MD więc go zaktualizowałem i dalej nic. Wygląda na to że samsung skończył wsparcie do MirrorLInk. Na stronie samsunga znalazłem coś takiego ;
" Podłączanie telefonu Galaxy do samochodu
Chcesz podłączyć telefon Galaxy do samochodu? Jeśli chcesz rozmawiać przez telefon i słuchać muzyki za pośrednictwem głośnika samochodowego podczas jazdy, możesz łatwo podłączyć telefon do samochodu za pomocą kabla USB, kabla pomocniczego lub Bluetooth. W przypadku jazdy bez użycia rąk najlepiej jest korzystać z funkcji, takich jak tryb samochodowy, Android Auto lub inne zgodne aplikacje w telefonie.
Uwaga: Dostępne ekrany i ustawienia mogą się różnić w zależności od dostawcy usług bezprzewodowych, wersji oprogramowania, modelu telefonu i producenta samochodu.
Metody połączenia
Jazda bez użycia rąk
Możesz skorzystać z jazdy bez użycia rąk za pomocą wbudowanej aplikacji MirrorLink na telefonie Galaxy. W zależności od systemu stereo można zarządzać połączeniami, wiadomościami, nawigacją i nie tylko za pomocą wyświetlacza samochodu. Jeśli Twój samochód nie obsługuje MirrorLink, możesz użyć alternatywnej aplikacji, która jest kompatybilna z twoim systemem stereo.
Uwaga: Usługa Mirrorlink kończy się 1 czerwca 2020 roku. W zależności od zestawu stereo niektóre aplikacje i funkcje mogą być niedostępne. Niektóre aplikacje nawigacyjne nie są obsługiwane w mirrorlink, w tym Waze."
To ostatnie zdanie chyba świadczy o tym że już jest pozamiatane z MirrorLink na samsungu i o wyświetlaniu na TT2 w C-HR można zapomnieć. A jeszcze dwa tygodnie wcześniej działało wszystko bez problemu 
Marek08 a czy robiłeś reset ustawień albo czyszczenie pamięci aplikacji Mirrorlink?
Wygląda na to że stare telefony S5/S7, które nie były podłączanie również w jakiś sposób zostały dotknięte przez wyłączenie usługi :( sam próbowalem usuchoimć mirrorlink na S7 przez ostatni tydzień a dzisiaj na S5 neo i nic
a może ktoś na forum posiada S5 neo z działającym mirrorlinkiem i wgranym custom recovery i mógłby zrobić backup całego systemu, którym się podzieli? Ja mam działającego S5 neo z mirrorliniem ale w obecnej sytuacji wolę niczego nie ruszać żeby nie zepsuć.
Przeglądałem kod aplikacji samsung Mirrorlink i nie wygląda aby ta aplikacja łączyła się z serwerami samsunga a certyfikaty zawarte w aplikacji są ważne.