Pytanie brzmiało, co Was zachwyciło, a tu większość wypowiedzi w przeciwnym kierunku.
Mnie zachwyciło:
- bardzo dobre hamulce. Razem z asystentem hamowania awaryjnego nie brakło mi dotąd drogi, żeby się zatrzymać, a "dyskoteka" pomaga chronić mój tyłek.
- układ kierowniczy idealnie ustawiony. przy parkowaniu można kręcić jednym palcem i usztywnia się odpowiednio wraz ze wzrostem prędkości. Właściwy luz, dzięki czemu auto na wybojach nie próbuje zmienić toru jazdy.
- odpowiada mi też zawieszenie plus wszystkie systemy kontroli. Nie za miękki, nie za sztywny, dobrze wyważony. Trzyma się drogi jak przyklejony. Kiedyś zdarzyło mi się wejść w zakręt z dużo za dużą prędkością, ale auris ani myślał się odkleić, nawet tyłkiem nie szarpnęło. Z poślizgu, czy zbyt gwałtownie wykonanego manewru tez daje się wyprowadzić nawet tak mało doświadczonemu kierowcy, jak ja.
- aerodynamiczna sylwetka. Auris nic sobie nie robi z wiatru z żadnego kierunku. W porównaniu z aurisem I róznica jest kolosalna. Mogę zasuwać autostradą ile chcę przy silnym wietrze.
- mały samochód, ale pakowny. Mam HB, ale zmieściłam w nim na raz materac 160/200 zwinięty w rulon, komodę w paczce, sprzet audio, pasażera i jeszcze jakies pierdoły. Dzięki płaskiej podłodze nawet akwarium 360 litrów mogłam nim przewieźć:)
- bardzo wygodne kubełkowe fotele, które mam w wersji dynamic.
- bezawaryjność. Owszem, jakieś pierdołki na gwarancji były robione, ale nigdy nie odmówił odpalić i dojechać do celu.
Podsumowując:
Auto prowadzi się pewnie, jest wygodne i praktyczne. Czuje się w nim bezpieczna i mam święty spokój, o którym mowa w postach powyżej

Jakieś niedociągnięcia wyposażenia, cienki lakier, czy jakość plastików w kabinie mu wybaczam, bo nie są to rzeczy istotne w stosunku do zalet, które wymieniłam.