Autor Wątek: Toyota Touch 2 - aktualizacja  (Przeczytany 48485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
Odp: Toyota Touch 2 - aktualizacja
« Odpowiedź #45 dnia: 03 Listopada 2017, 16:49:18 »
po ostatnim upgrade zauwazylem szybsza reakcje na korki na drodze tzn. duzo szybciej wybiera alternatywna droge gdy przed toba jest korek lub zator (bardzo sie to przydaje szczegolnie w trasie)

Offline smiecho84

• Toyot Pełzający
  • **
    • Spalanie
« Odpowiedź #46 dnia: 03 Listopada 2017, 19:58:11 »
Najnowsza wersja szybciej odnajduje pozycje zaraz po uruchomieniu auta i co najważniejsze jej nie gubi jak to miało miejsce przed aktualizacją.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline hejkumtejkum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 14 Listopada 2017, 20:59:37 »
Słuchajcie, żeby pobrać ten plik z aktualizacją to trzeba mu wpisać aktualną wersję oprogramowania, taką jak wyświetla samochód - są obrazki z dokładnym opisem. Rzecz w tym że wpisuję tą jaką mam czyli 6.9.0WL. W efekcie po zaakceptowaniu regulaminu mam przycisk który rozpoczyna pobieranie - ale pobiera plik o nazwie 6.9.0WL.zip czyli jakby dokładnie tę samą wersję. Mogę wpisać 6.10.0WL i wtedy pobiera 6.10.0WL.zip. Czy Wy też tak robicie? Bo jest to dziwne - spodziewałbym się że jak wpiszę mu wersję jaką aktualnie mam to mi zaproponuje nowszą a nie tą samą. Czy może mimo że nazwa jest taka sama to jednak wersja jest nowsza? Co mam w końcu pobierać - 6.9.0WL.zip czy 6.10.0WL.zip żeby mieć najnowszą działającą wersję?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Listopada 2017, 21:47:23 »
Bo pewnie klikasz w Mapa Europy Darmowe zamiast w Map Update.  Projektant strony www Toyoty zasłużył na to aby mu wyrwać serce łyżką...

Offline hejkumtejkum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Listopada 2017, 14:31:56 »
Dziś to w ogóle wszystko działa inaczej - pod adresem https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/ nie widzę linku do logowania a dałbym głowę że jeszcze wczoraj wieczorem był.

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Listopada 2017, 15:47:42 »
Dziś to w ogóle wszystko działa inaczej - pod adresem https://www.toyota.pl/tme#/my-toyota/ nie widzę linku do logowania a dałbym głowę że jeszcze wczoraj wieczorem był.

Jakieś zmiany są. Guzik do logowania też jest, przynajmniej był chwilę przed napisaniem tego posta.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Listopada 2017, 16:16:49 »
Serwis i akcesoria > Strefa Klienta > Aktualizacja map > tam w tekście "Zaktualizuj teraz i ciesz się komfortem jazdy!" jest link - jak się go kliknie to pojawia się zakładka Moja Toyota z klawiszem logowania

jak usiłuję bezpośrednio wejść z menu w Moja Toyota to mi się zacina strona.

Tak się buduje elitarność marki, selekcja na wejściu LOL

Offline hejkumtejkum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Listopada 2017, 16:53:49 »
OK, po prostu z kompa służbowego mi nie działało, pewnie przez specyficzne ustawienia sieci.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #53 dnia: 16 Listopada 2017, 20:52:07 »
Słuchajcie, żeby pobrać ten plik z aktualizacją to trzeba mu wpisać aktualną wersję oprogramowania, taką jak wyświetla samochód - są obrazki z dokładnym opisem. Rzecz w tym że wpisuję tą jaką mam czyli 6.9.0WL. W efekcie po zaakceptowaniu regulaminu mam przycisk który rozpoczyna pobieranie - ale pobiera plik o nazwie 6.9.0WL.zip czyli jakby dokładnie tę samą wersję. Mogę wpisać 6.10.0WL i wtedy pobiera 6.10.0WL.zip. Czy Wy też tak robicie? Bo jest to dziwne - spodziewałbym się że jak wpiszę mu wersję jaką aktualnie mam to mi zaproponuje nowszą a nie tą samą. Czy może mimo że nazwa jest taka sama to jednak wersja jest nowsza? Co mam w końcu pobierać - 6.9.0WL.zip czy 6.10.0WL.zip żeby mieć najnowszą działającą wersję?

ja po wejsciu na MyToyota sklep sprawdzam ostatnie aktualizacjie do pobrania i juz (tam mam zawsze wersje ktora mnie interesuje)

Offline hejkumtejkum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Listopada 2017, 10:27:24 »
No i fajnie, zrobiłem jak piszecie i wgrałem na prawidłowo sformatowany pendrive wersję 6.10.0WL (mam obecnie w samochodzie 6.9.0WL). Po włożeniu w port myślał trochę po czym napisał że wersja jest nieodpowiednia dla urządzenia. Ech, chyba zapłacę w ASO te 70zł (tyle chcą, pytałem) i mi to zrobią...

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Listopada 2017, 17:55:53 »
No i fajnie, zrobiłem jak piszecie i wgrałem na prawidłowo sformatowany pendrive wersję 6.10.0WL (mam obecnie w samochodzie 6.9.0WL). Po włożeniu w port myślał trochę po czym napisał że wersja jest nieodpowiednia dla urządzenia. Ech, chyba zapłacę w ASO te 70zł (tyle chcą, pytałem) i mi to zrobią...
Ściągnięty skompresowany plik należy wyodrębnić na pusty pendrive "metodą klasyczną" - klikając na niego prawym klawiszem myszy, wybierając Wyodrębnij wszystkie i wskazując dysk pod którym widoczny jest pendrive.  Jak zrobisz coś inaczej, np. klikniesz w folder skompresowany, wejdziesz do środka, zaznaczysz zawartość i przeciągniesz zanaczone na pendrive to będziesz miał właśnie taki komunikat.

Offline demis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Listopada 2017, 19:12:15 »
"Wyodrębnij" czytaj WYPAKUJ

Offline blooop

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 22 Listopada 2017, 07:16:01 »
I jeszcze ważne żeby to robić na windowsie, tak jak napisane w instrukcji. Przy okazji poprzedniej aktualizaji pomyślałem sobie co to za bzdury, przecież to tylko rozpakowanie zipa i zrobiłem to na maku, poszedłem do samochodu i... wersja nieodpowiednia. Musialem szukać kompa z windowsem :wallbash:

Offline hejkumtejkum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 22 Listopada 2017, 20:32:52 »
OK, wielkie dzięki. Jeszcze pytanie - czy można jechać w czasie tej aktualizacji? Piszecie że trwa to około godziny i musi być włączony silnik ale nie trzeba chyba być na postoju? Rozumiem że nie da się w czasie aktualizacji korzystać z nawigacji ale czy można normalnie jechać?

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 22 Listopada 2017, 20:48:02 »
Można :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl