Autor Wątek: Toyota Touch 2 - aktualizacja  (Przeczytany 48461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demis

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Touch 2 - aktualizacja
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Listopada 2017, 19:30:34 »
Ja robiłem już parę razy aktualizację BEZ WŁĄCZONEGO SILNIKA. Kluczyk na aku, wyłączyć nawiewy, światła etc, 45-50min i jest OK <taniec>

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #61 dnia: 23 Listopada 2017, 21:17:14 »
Ja robiłem już parę razy aktualizację BEZ WŁĄCZONEGO SILNIKA. Kluczyk na aku, wyłączyć nawiewy, światła etc, 45-50min i jest OK <taniec>
Wywołałeś u mnie dylemat. Zajrzałem kolejny raz do instrukcji. Sprawa jest ważna, bo można przez niewiedzę "zbrikować" radio-navi.
Napisali w sprawie samoczynnego wyłączenia zasilania (Auris II przed FL), że w stanie ACC wyłączenie następuje po 20 minutach, a w stanie ON po ok. 1 godzinie. To drugie raczej wystarczy do update. Te samowyłączenia zostały opisane zaraz po "Przycisk rozruchu ...", wcześniej jest opisany "Wyłącznik zapłonu (wersje z mechanicznym kluczykiem)". Teraz nie wiem, czy samowyłączenie odnosi się tylko do "bezkluczykowych", czy do mechanicznego kluczyka też? Może ktoś to wyjaśnić?
Spalanie - Motostat.pl

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Listopada 2017, 21:25:31 »
w Bezkluczykowych działa właśnie w ten sposób, w kluczykowych raczej nie. Ale opcja na wyłączonym silniku... Odradzam. Ja u siebie uwaliłem w rocznym samochodzie aku w 20 minut. 30 amperów na taki samochód to moi rodzice w hyundaiu i20 chyba mają większy :D

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 23 Listopada 2017, 21:49:18 »
Lepiej to zrobić jadąc. Przyjemne z pożytecznym. Zresztą cały update robi się w iluś tam krokach, te związane z update'm systemu są krytyczne, reszta już nie (a w tym cała najdłuższa część, czyli same mapy).
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Listopada 2017, 22:17:37 »
w Bezkluczykowych działa właśnie w ten sposób, w kluczykowych raczej nie. Ale opcja na wyłączonym silniku... Odradzam. Ja u siebie uwaliłem w rocznym samochodzie aku w 20 minut. 30 amperów na taki samochód to moi rodzice w hyundaiu i20 chyba mają większy :D
Coś przesadziłeś z 30A na postoju. A gdyby nawet, to sprawny aku 45Ah powinien wytrzymać godzinę a nie 20 min. Twój chyba nie był sprawny.
Faktycznie, najlepiej updatować w trakcie jazdy, ja tak robię. Jest jednak zagrożenie w postaci niechcącego "uduszenia" silnika. Ktoś już tu pisał, że po ponownym starcie aktualizacja poszła dalej, ale uważam, że nie musi być to regułą, zawsze może nastąpić brick. Zależy w jakim momencie nastąpiło przerwanie aktualizacji. Moje wnioski :) :
- aktualizuj na postoju na włączonym silniku, wcześniej zorganizuj sobie ze 2 piwka,
- jeśli wiesz co robisz i czym ryzykujesz - aktualizuj w czasie jazdy,
- jesteś hardcorem i nikogo się nie boisz, aktualizuj w położeniu/stanie ACC .
Spalanie - Motostat.pl

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Listopada 2017, 23:06:40 »
Nie przesadziłem. Akumulator w bagażniku jest jak na ten samochód turbo mały. W Poprzednim Aurisie miałem 80Ah (rozumiem że był to dizel) a tutaj 30+ w hybrydzie które nie wytrzymało nawet połowy godziny z wyłączonym nawiewem. Miałem początkowo nadzieje że samochód hybrydowy jakoś się przełączy na drugie akumulatory które były sprawne i naładowane ale cóż. Tylko muzyka z BT i podświetlenie przestrzeni podłogowej dały rade na nieprzyjemne zjawiska i dźwięki. 

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #66 dnia: 23 Listopada 2017, 23:43:04 »
Nie przesadziłem. Akumulator w bagażniku jest jak na ten samochód turbo mały. W Poprzednim Aurisie miałem 80Ah (rozumiem że był to dizel) a tutaj 30+ w hybrydzie które nie wytrzymało nawet połowy godziny z wyłączonym nawiewem. Miałem początkowo nadzieje że samochód hybrydowy jakoś się przełączy na drugie akumulatory które były sprawne i naładowane ale cóż. Tylko muzyka z BT i podświetlenie przestrzeni podłogowej dały rade na nieprzyjemne zjawiska i dźwięki.
Aaa hybryda. To faktycznie jest tam mało 12V/Ah. A i zużycie na czuwaniu większe, bo elektroniki więcej. Ktoś pisał, że 12V jest ładowany na postoju z trakcyjnego w jakimś stanie przycisku start i położeniu skrzyni biegów, ale to nie moja dziedzina. A szkoda ...
Spalanie - Motostat.pl

Offline gajdajacek

• Początkujący
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Listopada 2017, 05:23:39 »
działa mirrorlink u mnie po akrualizacji map i w końcu korzystam z telefonu na radiu a telefon w schowku nie lata po samochodzie
Stivo, na jakim telefonie działa Ci mirrorlink?  No i jaka apka się łączysz? Czy na wcześniejszych wersjach softu  działał? Ja mimo wielu godzin zabaw, nie zdołałem u ruch.

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #68 dnia: 25 Listopada 2017, 18:09:37 »
W przekładni bez zapłonu chyba się nie da zmienić pozycji na postoju. Telefon to sony z5 i bez żadnej aplikacji. W ustawienaich telefonu jest opcja mirrorlink, klikam i czekam kilka sekund. Ekran się obraca do poziomu a na radiu w apkach pokazuję się ikonka mirrorlink, klikasz i masz cały telefon w radiu :D Super sprawa :D

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Sierpnia 2020, 12:37:25 »
masz z navi ? Bo ja wpisuję kod przepisany z radia i nie mogę zarejestrować swojego systemu multimedialnego dostaję komunikat, że numer nieprawidłowy. Mam multimedia bez navi.
Mystik - zarejestrowałeś swój system multimedialny ?

Czy na dzień dzisiejszy jest możliwość zarejestrowania swojej TT2 bez nawigacji na stronie Moja Toyota?
Mam Aurisa z 2015r. sprzed FL.
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline michaelslay90

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Sierpnia 2020, 14:22:10 »
masz z navi ? Bo ja wpisuję kod przepisany z radia i nie mogę zarejestrować swojego systemu multimedialnego dostaję komunikat, że numer nieprawidłowy. Mam multimedia bez navi.
Mystik - zarejestrowałeś swój system multimedialny ?

Czy na dzień dzisiejszy jest możliwość zarejestrowania swojej TT2 bez nawigacji na stronie Moja Toyota?
Mam Aurisa z 2015r. sprzed FL.

u mnie to samo, wpisuje ten kod ale jest zły- patrząc na to co pokazują w instrukcji wygląda to na key z Windowsa ;)
Toyota Corolla GR Sport 2.0 '24
Yaris '17

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Sierpnia 2020, 14:44:31 »
Ten post w zasadzie kończy dyskusję o możliwości dodania radia do Moja Toyota dla osób bez nawigacji:

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,41242.msg581959.html#msg581959
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline n3q

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 01 Maja 2021, 09:06:39 »
Słuchajcie mam auto, 2017 w którym nigdy nie było nic związanego ze stacją multimedialna aktualizowane. Czy ktoś posiada wiedzę co można a czego nie zaktualizować za darmo? Czy i jak zaktualizować soft stacji multimedialnej?

Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka

Offline hubert2353

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Maja 2021, 13:52:25 »
Witam.
Czy istnieje możliwość wgrania softu do TT2 bez go od diesla do radia od hybrydy?

Offline suracuse

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 30 Czerwca 2021, 22:33:30 »
To ja się podłączę pod pytanie n3q. Czy jest jakaś aktualizacja softu stacji multinedialnej. Też mam Aurisa 2017 hybryd w wersji premium.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl