moj jakos stoj 1,5 misiacą bez ładowania a wy tu piszecie o 2 tygodniach jezeli ten ktos tu wyzej co napisał ze
jeśli jeździmy mało (jak ktoś jeździ dziennie dużo - to nie ma problemu) - powiedzmy średnio 30 min/dz. - to akumulator nie ma kiedy się naładować i mamy dwa problemy:
- nagrywanie parkingowe jest bardzo krótkie, np. 1..2 h (po kilku mc nawet krócej),
- po kilku mc akumulator jest tak wydrenowany, że nawet 2..3 dni postoju mogą spowodować problemy z uruchomieniem.
Dokładnie a kiedyś ładowaliście akumulator czy jeździcie po 3 kilometry dziennie? i myślicie ze przez3 kilometry w dniu to akumulator sie naładował???
to wyłączyć radio , światła mijania ledy , ogrzewanie, nie ładować telefonów w aucie ,
i jeździć 100kilometrów w miesiącu co najmniej raz w miesiącu .
Czemu ja nie mam problemu ?????????
Wyjeżdżając na wakacje na 2tyg. pozostawiasz auto na lotnisku .
Planując powrót zamawiasz assistance żeby odjechać .
Ot ustrojstwo XXI wieku.
Chore !
jak dla mnie problemem w tym aucie jest alarm ale i w innych autach tez , nie włączać alarmu skoro jest na bezpiecznym miejscu,(zaklucz drzwi z środka auta otwarta klamka I zamykamy auto)nie pilotem.W garażu nie zaklucz am auta i nie mam problemu moze to jest to? Alarm ciągnie dużo, a bateria jest bardzo mała i nie ma czasu aby sie naładować skoro w mieście 50% auto jest OFF .
A kolega co zamówił assistance to potem naładował akumulator czy pojechał 10 km dalej i wyłaczył auto ?????
SKORO wiem ze aku jest pusty to naładuj a nie masz pretensie do wszystkich a nie do siebie samego , sam trzymasz akumulator pusty więc pretensje to do siebie !
naładowany akumulator u mnie wytrzymuje 2 miesiące bez problemów ale w garażu naładuje go prostownik i zostawiam potem 2 miesiące i nie ruszam go ..... i wszystko jest OK
Proponuje wyjechac na autostrade i pojechać te 140 km z 30 minut będzie OK ,najlepiej w Dzień i radia i ogrzewania wyłączone bez ładowania urzadzeń
napisałem ostatni raz w tym temacie co 4 strony trzeba pisac to samo i to samo... nikt nie czyta stare posty tylko .....