No tak,zostawiasz samochód na parkingu lotniska na tydzień,i co drugi dzień przylatujesz przestawić dźwignię na P.Po tygodniu samochód masz na chodzie.Jak by nie było niezawodna Toyota.
Co to za bzdury tu piszecie i ludzi straszycie wiem wiem z wszystkimi akumulatorami ponoć był problem tylko nie z mojim auto użytkuje sporadycznie raz na tydzień raz na 2 tygodnie auto mi nie padło od 6 lat tak po 6 latach akumulator się rozładował i nie mógł już być ładowany od tamtego czasu mam nowy stary może ze 2 razy lądowałem zima i tyle jeśli chodzi o filozofię aku nic z nim się NIE dzieje tak kupiłem prostownik który używałem 2 razy. Auto jest sporadycznie używane ma 7 lat i mniej niz 50000km!!!!
Problem miałem raz gdy przez zimę nie odpalałem przez 1.5 miesiąca a na zewnątrz były -10 -5 czały czas .
@Przmor takie maja ładowania inne hybrydy tez ty mowisz ze się nie naładuje a może się naładuje ?? Mam hybrydę innej firmy oraz toyoty również i tam jest to samo volty które pokazuje są tak małe 12,5 Volt auto jeździ , 13.1Volt , 13,5 volt najczęściej 12.9 volt i 13,3 volt więcej nie pokazuje nawet na autostradzie …i to nie toyota HEV ale inna HEV !
Jak dla mnie jedna jest zasada wszystkie dzisiejsze auta maja rozładowane akumulatory tyle elektroniki tyle świateł tyle czujników a baterii nikt nie ładuje chociaż raz na 2 lata prostownikiem normalnie podłączyć i zrobić to .
A jak ktoś się bardzo boi to zapłacić Toy aby zrobiła to W ASO za 190 złotych, raz na 2 lub raz na rok jak jesteście na serwisie i kłopot z głowy tak naprawdę nie ma kłopotu nie wiem o czym tu się rozpisywać . Czy hybrida czy nie przez start stopy wszystkie auta są różładowane dziś taka jest prawda .