Autor Wątek: Oświetlenie przednie  (Przeczytany 72006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
Odp: Oświetlenie przednie
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Października 2017, 21:36:49 »
Ja testuje teraz h11 ledy zamówiłem w Chinach . Efekt jest lepszy.
No to jesteś następny ...  który nie rozumie pojęcia "bezpieczeństwo" jak i istoty cywilizacji.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Października 2017, 10:21:50 »
@ ELIELI

nie wydze pierwszy raz złom z niemiec z fliami przyciemnianymy z Przodu ani samochód kupiony w Niemcech z Xenonami Chinskimi tak ze Wyluzuj kolego
Brat kupil golfa 4 bez sczewek i ma xenony z niemiec o czym mi mowisz a kolega Audi A4 z folimy przyciemnionimy nawet z produ O czym mi mowisz ....

Tak to co ja robie to tobie nic do tego !! przestan sie interesowac polaku twojim sosiądem i zacznij sobą!!!!! Kraje ktore pisze to zlem i wiem co mowie albo mam takie zdania tak !

TO nie jest temat tego Wątku jezeli wam to przeskadzam nie komentujcie tutaj tylko wypad na wasze lubiane wątki !!

Ja nikomu nie mowie poco to robisz kazdy robi co chce tak!??

Przypominam temat oswietlenie samochodu Auris I słabo swieci czy ktos robił regeneracje reflektorów??

na halogenach prawie nic nie swieci, natomiast jak mam xenon HID to wydac ale bez przesady podejzewam ze to wina tych gównianych soczewek Toyoty bo w Corolli 2002 mam tez xenony samochód starszy a jakos zadnych problemów nie mam..

Przypomne ze lampy sa zóltawe od słonca oraz troche mat z jednej strony samochód rocznik 2007 to juz 10 lat

Przypomne ze yaris 2006 i corolla 2002 miały zenony  i zadnych Problemów !
Ja testuje teraz h11 ledy zamówiłem w Chinach . Efekt jest lepszy.

podaj jakis linnk nie słuchaj tych tutaj Spamerów to jest forum tuningowe

zrób zdjecie a jaką masz temperature 6000K??? czy jakąą 4300K??

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Października 2017, 10:25:47 »
nie rozumie pojęcia "bezpieczeństwo"
pojecie bezpiecentstwó które według ciebie niektórzy nie rozumieją to jest tez z mojej strony kiedy j nic nie wydze i zamiast pomóc natym FORUM siedzisz  i Hejtujesz Zamiast jakoś rade dąc jezeli na tym sie nie znasz nie pytam ciebie tak pytam Tych Którzy to robili a nie jakie masz zdanie o polityce etcQ!

Znacie jakie jest pojecie FORUM czy nie Bo widze ze macie po 300 wypowiedzi ale sodzic po niekórych co szukałem waszych nic nie pomagacie na FORUM tylko komentujecie !

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Października 2017, 11:23:43 »
Przypomnę tylko, że na tym forum należy pisać po polsku.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Października 2017, 16:11:50 »
Przypomnę tylko, że na tym forum należy pisać po polsku.
Widzę, że nie tylko ja mam problem ze zrozumieniem tego bełkotu.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Października 2017, 16:34:19 »
Nie doczytałem do końca :czerwona:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline marcin83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 26 Października 2017, 19:43:53 »
6000k ja nie narzekam  dałem w Chinach 67zł.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Października 2017, 20:07:13 »
Ja nikomu nie mowie poco to robisz kazdy robi co chce tak!??
Oczywiście że możesz sobie robić co Ci się żywnie podoba - nawet montować świeczki zamiast reflektorów albo okleić okna samochodu papierem - tylko nie wyjeżdżaj nim poza swoje podwórko jeśli pojazd nie przeszedł badań technicznych.
Jeśli diagnosta zaakceptuje Twoje poprawki - to znaczy że możesz sobie nawet zrobić batmobil i nim jeździć.
Ale tak długo jak tuning oświetlenia samochodu powoduje że oślepiasz mnie w nocy i narażasz na wypadek bo reflektor nie spełnia wymogów homologacji R8 i R20 EKG ONZ - to jest to także moja sprawa jak uczestnika ruchu drogowego.
Codziennie w drodze do i z pracy mijam co najmniej kilku gości z reflektorami walącymi po oczach i których jasność oraz barwa daleka jest od tego co było fabrycznie montowane.
Dlatego uważam że zwracanie uwagi na tym forum na potencjalne zagrożenie wynikające z takiego tuningu jest jak najbardziej pomocne.

Offline Auris wd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Października 2017, 21:07:38 »
Cześć.
Zakładając, że macie w nosie przepisy i bezpieczeństwo, czy wiecie że:
W aurisie po lifcie wystarczy wymontować reflektory z soczewką i zamienić 1:1 na lampę full Led .
Wszystko działa, nikt się nie przyczepi , że masz hid. Żaden policjant nie dojdzie. Do pełni szczęścia brakuje samopoziomowania.

Jak się dobrze poszuka to można kupić lampę full Led w cenie tej z soczewką. Tzn koszt wymiany wyjdzie tyle co wymont/zamont reflektora. Komp nie pokazuje błędów .
Nie wypowiadam się na temat kontrowersji z tym związanymi na temat samej wymiany jak i samych lamp Led w zimie :grin:

Offline Auris wd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Października 2017, 21:20:14 »
Jeszcze jedna myśl...
Zamiast bić pianę o kontrowersjach , może ktoś zna sposób jak zamontować samopoziomowanie.
Założę się , że czytają to elektrycy z Aso . Forumowicze zyskają na waszej wiedzy.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Listopada 2017, 21:35:02 »
Tu nie chodzi ze mamy w nosie przepisy sorry to nie TO

NIKT NIE CHCE BYĆ W KRAJU nielegalny problem w tym ze cokolwiek jest wymienione w naszych autach nawet przez Toyote jest NIELEGALNE WIEC wszyscy jesteśmy nielegalny ...

Oczywiście ze nie chce być nielegalny ale kiedy Toyota mi mówi ze abys miał xenony czy abyś Miał światła LED trzeba najpierw kupić pakiet STYLE (17stki ) potem jeszcze PAKIET TECH i dopiero wtedy dostaniesz LED

NIE DROGA TOYOTO nie tedy droga potrzebuje tylko dobre światła w moim samochodzie a nie niezbędne Bzdury tak jak przyciemnione szyby z tyłu lub 17 stki kiedy mój samochód ma zaledwie 90 koni mechanicznych ....

mam zapłacić wiec 6000zlotych za to abym miał parę niepotrzebnych bzdur i ulubione swiatła LED nie potrzebuje niczego nie chce nic tylko światła LED zaznaczę ze jeżdżę często nocą i dlatego potrzebuje dobre światła zawsze miałem z toyotą ten problem zawsze musiałem sie z nimy kłócić ze nie potrzebuje felg czy przyciemnionych czy jakieś inne bzdury tylko światła led z przodu ...

Wiec wyjście było tylko jedno montować w samochodach after market xenony , Czemu wiec nie mogła toyota zmienić specyfikacje na nasz rynek czemu nie wiec jestem nielegalny według was i jeżdżę na 3 obdzwonimy światłami , kiedy brakowało by zgody i bym miał moje brakujące białe światła do szczęścia     <taniec>

Powiedzcie mi Gdzie mogę zalegalizować moje światła a ja w poniedziałek rano będę juz Legalny nie oczywiście ze nie chce być nielegalny ale jakie mam wyjście kiedy aby KUPIC XENONY fabryczne muszę kupić najdroższa wersie co istnieje to tylko światła , nie potrzebuje foteli podgrzewanych albo skóry albo 17stki felgi starczą mi 15stki felgi .....samochód który kosztuje 25.000euro mam płacić 30 tys euro aby miał światła LED czy XENON?????

W tym możemy wszyscy pomóc sobie! jak?? Pisząc do toyoty  aby zmienili specyfikacje aby światła led były łatwiej dostępne dla każdego oświetlenie to bezpieczeństwo...
Niestety tego nie rozumie Toyota ani pani Aleksandra Obtułowicz z Toyoty :czerwona: która może dużo zrobić nawet zmieniać specyfikacje samochodów np wersja wyposażenia najniższa z LEDAMI!!!! bez TECH i Style pakietów

Offline Auris wd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 04 Listopada 2017, 22:32:25 »
W nowej Astrze możesz zawsze dokupić lampy Led ,ale...... Kosztują 5000????????????

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 04 Listopada 2017, 22:36:23 »
W nowej Astrze możesz zawsze dokupić lampy Led ,ale...... Kosztują 5000????????????
koszt lamp LED w toyocie czysty koszt to 2500 złotych  bez bzdurnych, durnych pakietów TECH STYLE ETC LED ....
dla tego mówię zmiana specyfikacji i tylko aby światła były dla każdego bo tu o bezpieczeństwo moje twoje chodzi w nocy a nie o styl...

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Listopada 2017, 11:23:38 »
koszt lamp LED w toyocie czysty koszt to 2500 złotych
Raczej zaniżasz wartość. Gdzieś na forum jest temat wymiany wadliwych reflektorów w Aurisach i o ile pamiętam koszt był znacznie wyższy. Zaznaczam, że w tamtych przypadkach chodziło o halogeny, a nie droższe ledy.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Listopada 2017, 19:40:03 »
to kupcie wersje taką jak Wam pasuje i zmieńcie światła na ledy kupując cały klosz na allegro :D W czym problem? Myśle że toyota to nie marka premium i personalizacja samochodu po prostu nie istnieje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl