Autor Wątek: Oświetlenie przednie  (Przeczytany 72052 razy)

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
Odp: Oświetlenie przednie
« Odpowiedź #135 dnia: 12 Grudnia 2017, 12:07:05 »
Właśnie, co na to diagnosta?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #136 dnia: 12 Grudnia 2017, 17:45:47 »
Dowod zabierze od razu, a jak nie on to pierwszy patrol niebieskich.

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 12 Grudnia 2017, 18:40:08 »
Mam zdjęcia (u góry drogowe, poniżej mijania), pomiędzy zrobieniem zdjęć samochód został niestety przeparkowany, nerwowy sąsiad wjeżdżał do garażu

« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2017, 18:57:53 wysłana przez Marekw2 »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #138 dnia: 12 Grudnia 2017, 19:24:27 »
Wczoraj zamontowałem w miejsce hir2 coś takiego "LED Philips Luxeon MZ R4 4800 lumenów" i żałuję że zrobiłem to tak późno.
K...... nie rozumiem czegoś takiego. W e12 światła śweciły, delikatnie ujmując słabo, ale nie stosowałem takich wynalazków - postanowiłem sobie że następny samochód będzie miał xenony lub LEDy. I tak zrobiłem (dlatego m.in. czekałem na lifting corolli bo przedlift nie miał takich świateł).
Ale skoro dobrze świeci
czy aby na pewno ? Teraz już wiem skąd na drodze tyle oślepiających aut.
Właśnie, co na to diagnosta?
Właśnie - jak pojedziesz na badanie i diagnosta stwierdzi że lampy ok, nikogo nie oślepiają, to zwracam szacun, a powyższy tekst przepiszę na papier i go zjem.
Nie życzę sobie, ani nikomu innemu nieprzyjemnych zdarzeń na drodze, ale takie i tym podobne wątki wyedukowały mnie, że po jakiejkolwiek kolizji drogowej (jeśli przeżyję) to będę domagał się od policji sprawdzenia oświetlenia samochodów biorących udział w kolizji - czy nie ma jakichkolwiek przeróbek w tym zakresie
E18_Prestige_MultidriveS

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: 12 Grudnia 2017, 19:55:20 »
Wczoraj zamontowałem w miejsce hir2 coś takiego "LED Philips Luxeon MZ R4 4800 lumenów" i żałuję że zrobiłem to tak późno.
To jest ta wersja z homologacją E8?
Gdzie je zamawiałeś?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #140 dnia: 12 Grudnia 2017, 20:15:51 »
Ale jesteście osrani na temat oślepiania. Zrozumcie to że skoro soczewka odcina halogen to mocniejsze światło też odetnie. To nie stare BMW z HIDami na zwykłym kloszu który fakt oślepia. Skoro do tych soczewek są montowane xenony jak i halogeny zależnie od wersji wyposażenia to po ch9olere robicie koperkową awanturę.

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: 12 Grudnia 2017, 20:19:10 »
Żaden taki wynalazek nie ma homologacji, co najwyżej wybite znaczki na zamówienie hurtownika.

Za soczewką jest jeszcze elipsoidalny reflektor kierujący i kształtujący strumień światła. Soczewka soczewce nierówna.

I wcale to nie świeci ładnie tylko dużo za wysoko (wznosi się nawet lewa strona promienia), środek jest za wysoko, a niebieska łuna nap***d*la ludziom po oczach. Życzę Ci jak najszybszej kontroli policyjnej i odmowy podbicia przeglądu.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 12 Grudnia 2017, 20:50:30 »
Trzeba przyznać, że świecą cholernie mocno, choć wydaje mi się, że jednak za wysoko. To raz.
Dwa. W normalnych ledach koniec zasięgu świateł mijania jest bardzo wyraźny, tutaj końca nie widać, świecą daleko, daleko.

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 12 Grudnia 2017, 22:46:26 »
Na poprzednich zdjęciach ściany garaży odbijają światło lamp. Tutaj macie zdjęcia w terenie bez żadnych obcych źródeł światła

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #144 dnia: 12 Grudnia 2017, 23:08:16 »
Jak już wrzucasz fotki to ja bym prosił o 3 opcje (wszystkie robione na STAŁYCH nastawach ISO i przesłony itp żadne auto z komórki, najlepiej lustrzanką albo manual), 10m od ściany:
1. Stare żarówki;
2. jedna stara druga nowa;
3. nowe.

Bo ani te z trawą ani te z garażami nic mi nie mówią.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #145 dnia: 13 Grudnia 2017, 00:42:18 »
Żaden taki wynalazek nie ma homologacji, co najwyżej wybite znaczki na zamówienie hurtownika.
 Soczewka soczewce nierówna.
a niebieska łuna nap***d*la ludziom po oczach. Życzę Ci jak najszybszej kontroli policyjnej i odmowy podbicia przeglądu.

SIC 22 czemu jesteś taki zły i nie życzliwy komuś ???????  Ja za to kolego Ci gratuluje. Bo kiedy widzę te BMW jeepy z tyłu jak mnie zaślepiają to mi sie zawsze marzy zmienić halogeny na ledy .....  i nie mówcie ze BMW ma wszystko wyregulowane wszystko tam pracuje zajeb....  etc .... kiedy mnie zaślepia i pewnie kilka milionów kierowców z TICO , Seicento, cinquecnto, matiz , Aygo , 106, C1 to co to za auto poziomowanie i inne ! dajcie spokuj , BMW nawet nie zakłada te LEDY w soczewkach tylko w normalne lampy bo wiedzą ze lampy bez soczewki zawsze ale to zawsze lepiej święcą i mają owiele lepsza żywotność niz taka soczewka co jest do niczego, co do zaślepiania oni mogą ....bo to BMW oraz mój sąsiad z GOlfem 4 z xenonamy.  Ja jak założę to od razu mi wezmą samochód zamkną mnie i nie wiadomo co jeszcze a inny mogą tego nie toleruje albo mogę albo nikt nie może!@

Nie nie dam toyocie +10.000 Złotych + jakieś głupie pakiety TECH LED i ciemne szyby w kraju gdzie słońca nie ma! aby mięć światła lepsze pójdę kupie nowe Ledy Lampy i założę od razu jak kupie następny samochód który będzie model z halogenami kupie ledy i założę razem z LAmpą wtedy ani żaden diagnosta ani policja nic mi nie zrobi będą mogli mnie pocałować w dupcie !
firmy zajmujące się profesjonalnym legalnym przerabianiem i żaden diagnosta i policjant się nie czepia 
http://www.xenonowe.pl/home/
https://hidretrofit.pl/

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 13 Grudnia 2017, 02:27:08 »
Nikt nie powiedział że oni mogą! Źle ustawione światła powinny być korygowane, temu służy jedna z ostatnich akcji policji, a czym już było w tym wątku.
To, że oślepiają pacany, którzy poprzerabiali reflektory na LEDy czy ksenony nie znaczy że oni mogą! Oni łamią prawo.
A ty jesteś z nich najgorszy bo robisz to celowo i jakby na złość, stwarzasz zagrożenie na drodze, zagrażasz życiu niewinnych osób. Ciebie mi nie szkoda - dawcy są potrzebni, ale nie zabieraj ze sobą niewinnych ludzi. Nie jesteś sam na drodze. Zasługujesz na tyle życzliwości ile sam okazujesz - zero.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #147 dnia: 13 Grudnia 2017, 11:43:11 »
Ludzie montujący ledy czy Xenony nie zdają sobie sprawy z jednej rzeczy.
Ludzkie oko oślepione halogenem (strumień 1000LM) regeneruje się 1-2 sek.
Jak dostanie Xenonem / ledem który ma 2500LM to czas sie o wiele wydłuża.
Dlatego fabryczne xenony mają autopoziomowanie - nawet jak podczas jazdy wjedziesz w dziure i podniesie ci przód to one się obniżaja.
Takie druciarstwo tego nie potrafi - żadne grawerowanie E8 tego nie zmieni.
Taki Led bedzie niebezpieczny w pewnych warunkach

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 13 Grudnia 2017, 13:13:12 »
Dla uspokojenia sceptyków. Byłem dziś na stacji diagnostycznej w celu sprawdzenia ustawienia świateł. Wróciłem z dowodem rejestracyjnym w kieszeni po lekkiej regulacji ustawienia. Podobno nie będę was oślepiał.
Mechu, wybacz ale ja osobiście wolę (wedle twojej teorii) nieco porazić wzrok 1 na 1000 kierowców (po wpadnięciu w tą dziurę) niż zauważyć tego jednego w życiu pieszego na 5 m przed maską i mieć wybór -wjechać w niego, wjechać do rowu i być może uderzyć w drzewo lub odbić w lewo na czołowe zderzenie z nadjeżdżającym z przeciwka.
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2017, 13:15:19 wysłana przez Marekw2 »

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #149 dnia: 13 Grudnia 2017, 13:18:03 »
Dlatego fabryczne xenony mają autopoziomowanie - nawet jak podczas jazdy wjedziesz w dziure i podniesie ci przód to one się obniżaja.
To akurat zupełnie nie prawda. Autopoziomowanie działa tylko postoju i dostosowuje się do wagi auta. Każdy oryginalny ksenon czy led na dziurawej drodze wali po gałach.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl