Autor Wątek: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?  (Przeczytany 64059 razy)

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Tak to juz jest ze alarm utrudna zycie ale jedynie wlascicielowi... Niech w ASO pokaza ci jak to dziala na innym egzemplarzu i bedziesz mial argument w reku.

Offline kuncy7

• Toyot Leżący
  • *
Od siebie dodam,  że moje auto w sylwestra (2017) skończy trzy lata.
Tak jakoś dwa tygodnie temu to tego alarmu założyłem 3 (trzecią) baterię.
Bardzo nie fajne jest jak właściciel samochodu nie może wyjechać z garażu bo "wyje" syrena". :(
Nie pojmuję tego, ale wychodzi na to że złodziejowi "to" nie przeszkadza. :(
"TO" - czyli wycie syreny.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Sierpnia 2017, 22:14:53 »
Złodziej twoją syrenę spryska twoją gaśnicą i już mu nie wyje  <zalamka>

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
a od czego jest ten przycisk na pilocie tak nawiasem? Po naciśnięciu go raz nie rozbroi się alarm?

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Sierpnia 2017, 22:37:46 »
anty napad, awaryjne rozbrajanie / uzbrajanie - potestuj i napisz :o

Offline Bambzo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Września 2017, 22:51:40 »
Witam.
Mam inne niezrozumiałe dla mnie zachowanie tego alarmu (Corolla 2017). Otóż czasem przy uzbrajaniu (zamykaniu z pilota) słychać cichy jednosekundowy beep.
Samochód zamyka się normalnie, alarm się uzbraja. Po otwarciu auta dioda LED nic nie sygnalizuje - jest wygaszona. Niby wszytko w porządku, ale nurtuje mnie co oznacza ten beep. Dzieje się to tylko czasami. Tak sobie myślę czy nie jest to czasem akustyczne potwierdzenie uzbrojenia alarmu (które teoretycznie jest wyłączone) ale może czasem coś nie działa OK i pomimo zablokowania jednak zasygnalizuje. Czy zauważyliście u siebie też coś takiego? 

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
Mi się też wydaje, że czasami słyszę cichą sygnalizację uzbrajania, ale nie zawsze, nie wiem od czego to zależy.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Września 2017, 15:36:29 »
mi czasami piknie trzy razy zupełnie nie wiem dlaczego. Ogólnie ktoś ogarnia w ogóle ten alarm? :D

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
Ale pika przy otwieraniu czy zamykaniu? Bo przy otwieraniu to pika jak w międzyczasie uruchomił się alarm.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Września 2017, 15:39:14 »
chyba przy otwieraniu.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
No to chyba wtedy jak przed otwarciem uruchomił się alarm,

Offline Bambzo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 03 Września 2017, 18:49:38 »
Jak pika trzy razy przy otwieraniu to znaczy ze po zamknięciu a przed otwarciem alarm się uruchomił. Wtedy po otwarciu trzeba spojrzeć na diodę LED która sygnalizuje liczba mrugnięć która strefa (drzwi, bagażnik, maska lub ultradźwięki) spowodowała wyzwolenie alarmu.
Mój przypadek o którym piszę to pojedyńcze beepnięcie które następuje zaraz po naciśnięciu klawisza na pilocie w trakcje zamykania. Chyba jest to całkowicie losowe zdarzenie. Do niczego mi to nie pasuje. Ale jak u Ciebie slavo_s2k też takie coś występuje to znaczy, że to jakiś globalny problem w tym alarmie.

Swoją drogą ten alarm to jakaś porażka. Niby specjalnie przygotowany do współpracy z Toyotami, ale jego integracja z autem jest tragiczna. Spróbujcie wykonać jakąś bardziej skomplikowaną sekwencje w otwieraniu bagażnika i drzwi np: otwarcie z pilota bagażnika (alarm sie rozbraja), potem otwórzcie z pilota drzwi i  otwórzcie ręką jedne drzwi, a na końcu zamknijcie klapę bagażnika. Jeżeli przy uzbrojonym alarmie otwarto bagażnik i alarm się rozbroił to potem przy zamknięciu bagażnika alarm nie patrzy czy ktoś otworzył w międzyczasie drzwi, tylko uzbraja się bezwarunkowo. Efekt jest taki że alarm się uzbroi przy otwartych drzwiach do auta no i alarm zaczyna wyć.
Zastanawiam się czy to program w tym alarmie jest tak źle napisany, czy też jest on źle zainstalowany niezgodnie z wytycznymi producenta. No bo integracji w tym nie ma żadnej. Jak będę w serwisie to ich pomęczę, niech mi to wytłumaczą bo ja tej logiki nie ogarniam.

Offline erma

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 03 Września 2017, 20:33:20 »
to ich pomęczę, niech mi to wytłumaczą bo ja tej logiki nie ogarniam.
To smutne ale oni też...

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Czy ktoś rozgryzł to ustrojstwo? Od wczoraj, otwierając Corollę z fabrycznego kluczyka w 90% sytuacji cobra się nie rozbraja, tzn.wsiadam do auta próbuje odpalić bez skutku, po chwili alarm zaczyna wyć, pomaga naciśnięcie guzika na karcie. Czy możliwe aby przyczyną były słabe baterie?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
W serwisie mi mówili że zwykle szybciej zużywa się bateria w karcie. Kiedy wymieniałeś? Diodka błyska regularnie co ok 3 sekundy?
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2018, 17:50:35 wysłana przez Zbig »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl