Jak pika trzy razy przy otwieraniu to znaczy ze po zamknięciu a przed otwarciem alarm się uruchomił. Wtedy po otwarciu trzeba spojrzeć na diodę LED która sygnalizuje liczba mrugnięć która strefa (drzwi, bagażnik, maska lub ultradźwięki) spowodowała wyzwolenie alarmu.
Mój przypadek o którym piszę to pojedyńcze beepnięcie które następuje zaraz po naciśnięciu klawisza na pilocie w trakcje zamykania. Chyba jest to całkowicie losowe zdarzenie. Do niczego mi to nie pasuje. Ale jak u Ciebie slavo_s2k też takie coś występuje to znaczy, że to jakiś globalny problem w tym alarmie.
Swoją drogą ten alarm to jakaś porażka. Niby specjalnie przygotowany do współpracy z Toyotami, ale jego integracja z autem jest tragiczna. Spróbujcie wykonać jakąś bardziej skomplikowaną sekwencje w otwieraniu bagażnika i drzwi np: otwarcie z pilota bagażnika (alarm sie rozbraja), potem otwórzcie z pilota drzwi i otwórzcie ręką jedne drzwi, a na końcu zamknijcie klapę bagażnika. Jeżeli przy uzbrojonym alarmie otwarto bagażnik i alarm się rozbroił to potem przy zamknięciu bagażnika alarm nie patrzy czy ktoś otworzył w międzyczasie drzwi, tylko uzbraja się bezwarunkowo. Efekt jest taki że alarm się uzbroi przy otwartych drzwiach do auta no i alarm zaczyna wyć.
Zastanawiam się czy to program w tym alarmie jest tak źle napisany, czy też jest on źle zainstalowany niezgodnie z wytycznymi producenta. No bo integracji w tym nie ma żadnej. Jak będę w serwisie to ich pomęczę, niech mi to wytłumaczą bo ja tej logiki nie ogarniam.