Autor Wątek: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?  (Przeczytany 64086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Skoro wyłączył alarm to cobra wyć nie będzie bez karty.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
Dokładnie, dziwnie że wyje i auto odpala mimo braku karty..

Ale wracając do mojego tematu, masakra, w sobotę znowu dwukrotnie alarm wył po otwarciu bagażnika, już nie mam sił do tego sprzętu,

23.02 wymienili mi kartę na nową, pierwsze dwa tygodnie było ok, niestety w okolicach połowy marca już pierwszy raz zawył bez powodu, później znowu wrócił temat problemów z odpalaniem (siedzę w środku z kluczykami, a auto wyje i nie włącza zapłonu). Wtedy zmieniłem profilaktycznie baterię chociaż teoretycznie powinna być praktycznie nowa , ale niestety to nic nie zmieniło.

Czy wy te tak macie? Teraz już będę żądał wymiany całego alarmu, nie wiem co jeszcze mogę zrobić, może kroki prawne? Jeśli takich osób jest więcej to może zbiorowo do tego tematu podejść i uderzyć do Toyota Polska??

pireus

• Gość
Miałem już kilka samochodów i teraz po raz pierwszy nie pozwoliłem , żeby mi zamontowali jakiś dodatkowy alarm, immobilizer itp. Zawsze wcześniej czy później był on przyczyną moich problemów i to w najmniej oczekiwanym momencie.  :wallbash: Jestem zdania , że takie zabezpieczenie jest większym problemem dla właściciela niż potencjalnego złodzieja. Teraz mam blokadę skrzyni biegów i święty spokój. A jak będą chcieli ukraść to i tak nic nie pomoże.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
Miałem już kilka samochodów i teraz po raz pierwszy nie pozwoliłem , żeby mi zamontowali jakiś dodatkowy alarm, immobilizer itp. Zawsze wcześniej czy później był on przyczyną moich problemów i to w najmniej oczekiwanym momencie.  :wallbash: Jestem zdania , że takie zabezpieczenie jest większym problemem dla właściciela niż potencjalnego złodzieja. Teraz mam blokadę skrzyni biegów i święty spokój. A jak będą chcieli ukraść to i tak nic nie pomoże.
Ja we wcześniejszych autach miałem alarmy i nie miałem specjalnych problemów.  Tutaj to jakaś porażka... tylko wcześniej nie miałem żadnej toyoty...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
No mi bez karty odpala tyle że wyje co chwile. A nie powinien chyba się uruchomić

Offline spoxzielo

• Toyot Leżący
  • *
Może mi ktoś dokładniej wytłumaczyć o co chodzi z tą kartą proxy? Mam Aurisa 2016, jest keyless, jest też zamontowany farbycznie alarm cobra. Nie dostałem żadnej dodatkowej karty tylko papierek od cobry z kodem który muszę wbijać ręcznie przed każdym uruchomieniem auta, potem dopiero da się uruchomić auto przyciskiem start. Jeżeli ma się taką kartę nie trzeba tego pinu wbijać? Na jakiej zasadzie to działa?
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2018, 16:50:39 wysłana przez spoxzielo »

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Może mi ktoś dokładniej wytłumaczyć o co chodzi z tą kartą proxy? Mam Aurisa 2016, jest keyless, jest też zamontowany farbycznie alarm cobra. Nie dostałem żadnej dodatkowej karty tylko papierek od cobry z kodem który muszę wbijać ręcznie przed każdym uruchomieniem auta, potem dopiero da się uruchomić auto przyciskiem start. Jeżeli ma się taką kartę nie trzeba tego pinu wbijać? Na jakiej zasadzie to działa?

No to nieźle Cię załatwili... :shock: Powinieneś dostać kartę do Cobry. Nie musiałbyś za każdym razem wciskać PINu przyciskiem.

Generalnie cała ta Cobra to jedna wielka porażka :czerwona: Jak odbierałem auto, to mi gość w salonie powiedział, żebym pilnował karty jak oka w głowie bo jest tylko jedna i nie da się dorobić zamiennika w razie zgubienia... :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2018, 18:08:58 wysłana przez Jasio »

Offline Mariovanbasten

• Prawie Toyot
Też aktualnie z tym systemem zapoznaję się... Pytanie gdzie wprowadzacie (w jaki sposób) PIN do odblokowania alarmu, nie mając przy sobie keya...? Czy PIN można i jak samemu zmienić? (jeszcze go nie znam, auto przedzakupowe-testowane kilka dni)  I jak ustawić to wewnętrzne oświetlenie, aby włączało się automatycznie przy zbliżeniu klucza elektronicznego. Pozdr
PS. Jak na razie nic kłopotliwego nie zauważyłem z działaniem tego zabezpieczenia. (Nie testowane w nietypowych sytuacjach np. bagażnik itd.)

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
wylacz funkcje zblizeniowa w kluczyku, bo mozesz sie szybko pozegnac z samochodem

Offline Mariovanbasten

• Prawie Toyot
W jaki sposób? Z tym, że ja mam nie inteligentny kluczyk, tylko kartę do alarmu Kobra. Auris hybrid wersja active.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Po prawej obok sterowania lusterkami wklikujesz PIN, bez mądrego kluczyka światła wewnątrz się nie zaświecą. Polecam czytać instrukcję pojazdu i cobry dołączonej do innych książek. Tam są odpowiedzi na wszelkie pytania. Za niedługo będziecie pytać jak wytrzeć dupe.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Za niedługo będziecie pytać jak wytrzeć dupe.
:good: :cool:
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Zbig

• Toyot Spamer
kartę
Karta ma taki duży okrągły przycisk.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
jak ustawić to wewnętrzne oświetlenie, aby włączało się automatycznie przy zbliżeniu klucza elektronicznego.
Klawiszem w podsufitce

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
Dziś pojawił mi się na wyświetlaczu komunikat o niskiej baterii w kluczyku. Czy to chodzi o baterię w Cobrze? Jeśli tak to czy normalnie mogę ją otworzyć i wymienić baterię czy jakoś inaczej trzeba to zrobić?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl