Autor Wątek: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?  (Przeczytany 64077 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Dziś pojawił mi się na wyświetlaczu komunikat o niskiej baterii w kluczyku.
masz może jakąś fotę do tego ? Jestem ciekaw tego komunikatu. U mnie objaw słabej baterii w cobrze objawił się tym, że po wejściu do samochodu dioda alarmu nie gasła i włączał się alarm. Dobrze że miało to miejsce w garażu, bo byłoby nieciekawie gdzieś w Polsce (akurat wróciłem z urlopu). Tylko ja mam jeszcze tę kartę proxy - tam wymieniałem baterię
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
Mnie się wydaje, że chodzi o pilot w pilocie ale nie w Cobrze.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
W pilocie głównym, też akurat mam teraz ten komunikat :)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
Tam wchodzi CR1632 3V?

Offline przmor

• Toyot Spamer
Do glownego pilota wchodzi CR2032. Za chwile zapytasz jak pilota otworzyc a ja odpowiem zajrzyj do instrukcji obslugi, wszystko ladnie wytlumaczone.

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
Dzięki, nie bój się nie zapytam ;)

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Odp: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?
« Odpowiedź #96 dnia: 02 Września 2018, 23:48:27 »
Byłem ostatnio na ślubie. Po Mszy pod kościołem życzenia dla Młodych. Lecę do auta po prezent, coś tam jeszcze chwilę z tyłu grzebię i włącza się alarm. Zazwyczaj położenie kluczyka na przednim siedzeniu załatwiało sprawę. Nie tym razem. Wyje i wyje. Ludzie się patrzą bo Młodzi stoją dość blisko. Masakra. Klikam wszystkie przyciski na pilocie i karcie. Nic. Po jakimś czasie przestało wyć. Podobne problemy zgłaszałem już kilka razy. Początkowo kończyło się to wymianą baterii i prostowaniem antenki:) Jakiś czas temu, po podobnej akcji jak pod kościołem, zrobiłem zamieszanie to zdemontowali centralkę i wysłali ją do producenta. Ten coś posprawdzał, uaktualnił niby oprogramowanie i odesłał. Zamontowali na nowo, ale nadal były jakieś problemy. Aż do tego ślubu, gdzie dało toto popis. Podjechałem przy okazji do salonu i mówię, że albo to zrobią jak trzeba, albo niech montują coś innego bo mam dość. Gość uczciwie przyznał, że problem z tą Cobrą jest powszechny. Poprosił, żebym zostawił im auto na cały dzień. Przyjechali magicy z Cobry i ponoć 6 godzin przy moim autku grzebali. Coś tam pozmieniali, w tym kartę. Póki co jest OK, ale uwaga: po tej operacji radyjko nie widzi nawigacji. Po kliknięci na przycisk wyskakuje, że ten system nie obsługuje nawigacji (lub coś podobnego). Dzwonię do gościa z salonu i mówię co i jak. On mówi, że pewnie jakiegoś kabla nie podłączyli. Myślę sobie, pewnie tak. Co jednak ciekawe w tym momencie cała stacja multimedialna ma jakieś inne oprogramowanie - różnica rzuciła mi się w oczy po włączeniu radia - inne były te kafelki ze stacjami. Nie pamiętam czy były one takie same jak w którejś ze starszych wersji czy są zupełnie inne. Dziwna akcja. Koleś z ASO też był tym zdziwiony. Jutro jadę na ogarnięcie problemu, Ciekawe co powiedzą. Dam znać.

I podsumowując - jeśli ktoś też ma z tym dziadostwem ciągłe problemy to trzeba się trochę napuszyć w ASO i powinni przestać strugać pawiana, że ten typ tak ma, i coś z tym zrobić. Niech tylko pilnują kabelków na koniec:)
« Ostatnia zmiana: 02 Września 2018, 23:51:29 wysłana przez Jasio »

pireus

• Gość
Odp: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?
« Odpowiedź #97 dnia: 03 Września 2018, 00:30:39 »
Ja szczerze mówiąc, z tego typu elektronicznych zabezpieczeń już wyrosłem. Najczęściej stanowią one nieustające pasmo udręki dla właściciela, a złodziej i tak sobie z takim zabezpieczeniem da radę.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #98 dnia: 03 Września 2018, 07:53:02 »
Jak tego nie montuje fachowiec tylko doposazyciel to takie sa efekty.
Dobry alarm pozadnie zamontowany jest bardzo duza przeszkoda dla zlodzieja.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #99 dnia: 03 Września 2018, 08:07:45 »
Te fabryczne dokładne chyba są tylko po to żeby ubezpieczenie było niższe bo nic innego nie daje

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #100 dnia: 03 Września 2018, 10:19:10 »
Fabryczne jak sama nazwa wskazuje nie sa dokladane.
Cobra, logic czy qsafe to dobre alarmy ale ich akutecznosc zalezy od montazu a dobry montaz to czas na co dealera nie atac

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #101 dnia: 03 Września 2018, 11:34:57 »
No i byłem w serwisie. Zrobili to w pół godziny. Okazało się, ze wtyczka od GPS była niedokładnie wciśnięta. Co ciekawe po jej dociśnięciu ekran radia (kafelki ze stacjami) samoczynnie wrócił pod względem wyglądu do takiego, jaki był przed wizytą w ASO.

Offline robbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 07 Września 2018, 12:04:26 »
Kilka miesięcy temu miałem podobny problem z włączającym się samoczynnie alarmem ale po małych przepychankach z ASO, udało sie wymienić centralkę w ramach gwarancji i od tego czasu problem nie powrócił i oby tak zostało  :-)
"Take it easy driving; the life you save may be mine." James Dean

Offline PAMONIUSZ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 22 Września 2019, 21:19:33 »
Też mam tą nieszczesną Cobre z kartą proxi.  Moje pytanie dotyczy jednak możliwości wyłączenia czujników ruchu wewnątrz auta gdy nie mam tego magicznego przycisku przy lusterku. Jest takowa?
drugie pytanie. ile by kosztowalo dorobienie drugiej karty proxi? dla. mnie to jakieś nieporozumienie, że mam dwa kluczyki i jedną kartę, ktoś z gory za mnie założył, ze jeden kierowca ma jeździć autem.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #104 dnia: 22 Września 2019, 22:16:38 »
Ok 100 zł

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl