Witam.
BartoszGd: kupiłem dokładnie dwa miesiące temu Cari 1,6 LeanBurn (107 KM) Kombi rocznik '93 (japoniec). Mogę potwierdzić słowa ParanoikaLBN odnośnie dynamiki - trochę kiepsko, ale da się przeżyć. Dla mnie ważną sprawą jest ekonomika (sporo jeżdżę) oraz przestronność (rodzina - dlatego kombiak). I ogólnie świetną ma linię nadwozia.
Co do gazu, to powinien być w kuchenkach gazowych (moja opinia). To wszystko zależy jakie przewidujesz przebiegi roczne. To niekoniecznie się musi opłacać. Przelicz dokładnie wszystko (koszt instalacji II generacji- na opolszczyźnie min. 2.200 zł., sekwencja 3.500 zł. , różnicę w cenie paliwa i gazu biorąc pod uwagę, że zużycie gazu jest jednak trochę większe oraz fakt, że gaz we wrześniu idzie do góry, przeglądy i ewentualne naprawy, ile będziesz jeździł kupionym autkiem)
Poza tym moje autko sprawuje się świetnie (przejechane 6 tys. km).
Zapłaciłem za swoją 8.000,0 zł. (już na polskich tablicach). Włożyłem na wstępie ok.1.500,0 zł. na doprowadzenie jej do porządku (problemy były oraz kupa strachu). Czyli razem 9.500 nie licząc bieżących kosztów eksploatacji.
Rdza gdzieś tam się pojawia w znikomych ilościach, ale za takie pieniądze nie ma co grymasić. Wiem co mówię, miałem porównanie - wcześniej był opel vectra 93. Rdza była wszędzie.
Pozdrawiam wszystkich - Grzegorz