Czy ktoś ma założone opony CC+ 205/55/16 94V XL?
Ja na takich latam , z racji przyjazdu auta z DE na takich , dokupiłem dwie nowe i mam takie 2x z 2016 produkcji Hiszpańskiej i 2 x 2019 produkcji Poland . Na komfort nie narzekam ,jedno co zauważyłem to starsze mają tylko X i napis tubelles ,a nowsze XL i Radial Tubelles . No i nie sprawdziłem w nowszych ,chyba tak się w nich nie dało . Bo dwie wywalone po zdjęciu z felgi, trzymając za krawędź wewnętrzną jedną ręką ,ta krawędź wywijała się na zewnątrz lekko , w innych oponach raczej tego nie dało się zrobić . Załadowany do pełna nie latam ,ale wskakując na krawężniki z głową , felga nie sięga krawężnika .
Rok temu jak kupowałem , to wręcz musiałem uważać by omyłkowo nie kupić 91V , wykupili chyba je ludziska .
Sprawdź na Oponeo ,ja tam kupiłem za poradą kolegi z forum .
Auris ma przód tak nisko ,że sztywność boków opon może być pomocna .
Ja jestem zadowolony ,że pierwszy raz w życiu poszedłem w całoroczne ,po części zmuszony byłem bo takie auto już miało na sobie . A zakup dwóch kompletów to większy wydatek . Nowe miały chyba 7.2mm , teraz 6.8mm , latają na przodzie .
Dalej planuje , co jakiś czas dokupować nową parę , by zastąpić najstarsze i najbardziej starte .