Hej,
Może odkopię, ale jestem po wymianie żaróweczek. Zacznę od teorii, cena żaróweczki w ASO to 17,88 brutto (Carter Gdańsk). Jest to żarówka wraz z obejmą, więc tylko wsadzić i będzie działać. Na obejmie znajduje się żarówka, jeśli mnie pamięć nie myli, 1,2W. Kupiłem taką żaróweczkę z wąsami, która była zbliżona rozmiarem do oryginały) i wsadziłem w obejmę. Był lekki luz, jednak po zaciśnięciu wąsów żarówka już się nie ruszała. Obejmy są twarde, raczej nie ma szans ich uszkodzić gdyż lekko wychodzą ze swoich miejsc.
Jak się tam dostać?
- wyciągamy 4 listwy boczne konsoli środkowej
- wyciągamy nawiewy
- wyciągamy radio
- wyciągamy panel z pokrętłami od nawiewów i odłączamy od niego panel znajdujący się pod nim (lampka security, podgrzewanie foteli- będzie parę cm więcej do pracy)
Tak wygląda po odłączeniu:

Jeśli wymieniamy żarówkę to musimy wyjąć sterowanie linkami (ważne, by zapamiętać ich położenie i po całej operacji zmontować identycznie).
W środku jest obejma z żarówką, delikatnie wykręcamy i wymieniamy. W przypadku środkowego pokrętła wystarczy tylko ją wykręcić, gdyż tam jest podłączona tylko wtyczka sterująca.
Sama żarówka oryginalna wygląda tak:

Kolor podświetlenia nadaje kawałek gumki naciągnięty na żarówkę (tak, to rozwiązanie oryginalne). Czas wymiany to około 30 minut, na spokojnie by niczego nie pourywać

Mam nadzieję, że się komuś przyda ten mini poradnik.