Haczyki w bagażniku od razu kupiłem 2 od Skody Octavii II i serwis wstawił mi przy okazji montażu haka, bo i tak demontowali boczki w bagażniku. Szyba- drucików nie widzę, no chyba, że czasem jakieś słońce z dziwnej strony, wtedy tak, ale nie ogranicza to widoczności w żaden sposób, a korzyść zimą bezcenna. Co do parowania przedniej szyby, nie zauważyłem problemu, jeżeli dmuchawa ustawiona na drugi stopień. Jest też specjalna funkcja szybkiego usuwania pary z szyby. Co do wyciszenia, faktycznie może nie jest to Maybach, ale ma tu też znaczenie skrzynia bezstopniowa. Przy przyśpieszaniu rzeczywiście jest głośniej, ale nie, żeby rwać sobie włosy z głowy. Nie wiem. Ktoś tu pisał, że EXE ma lepsze wyciszenie. Nie wiem, może, bo ja nie widzę z tym problemu. Co do konserwacji, jestem konserwatystą. Jakoś nie mogę się przełamać żeby dać samochód do nieautoryzowanego serwisu, żeby mi go rozkręcał, zdejmował osłony, zatrzaski, wypinał kable. Mam obawy, że będzie mi potem pukać, stukać, trzeszczeć i wyrzucać błędy. Poprzednia ravka nie zardzewiała mi przez 8 lat, myślę, że ta też wytrzyma.