Autor Wątek: Kup tu sobie nowe auto  (Przeczytany 9881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
Odp: Kup tu sobie nowe auto
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Grudnia 2017, 12:52:56 »
Wychodzę z marketu,

Współczuję.
Wgniota na rancie - najtrudniejsza do wyciągnięcia.
Wal kolego do ubezpieczyciela i ASO i niech robią to bezgotówkowo.
W poprzednim Aurisie ktoś pchając wózek między zaparkowanymi samochodami "zafundował" mi krechę przez cały bok (na szczęście starty tylko lakier bezbarwny).
Wiem jak to bolało :(
Od tamtej pory parkuję pod marketem na najdalszym (pustym) miejscu jakie jest dostępne.
Wolę dojść z buta 100-150 metrów i mieć nie obity samochód.

Offline maly v8

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Grudnia 2017, 13:16:42 »
Chciałem zaznaczyć, że to tylko średniej klasy samochód, i  wgniotka wielkości paznokcia. Ja bym poprosił o korektę tej kwoty, wziął kosztorys z aso i skasował gotówkę nawet po batalii w sądzie. A samochód zaprowadził do firmy detalingowej niech to wyciągną swoimi metodami, i ew zrobią kosmetyczną zaprawkę. ASO wymaluje  cały bok na chama, co niestety osłabi powłokę lakiernicza na tym aucie, i obniży jego wartość np. u ubezpieczyciela. Do tego za oszczędzone pieniądze można spędzić weekend z rodziną "gdzieś" :-)

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Grudnia 2017, 15:21:48 »
Nie wypada na forum pisać jak się odwdzięczyłem...
masz jakiś dobry patent na takich buraków ? Może być chamski
Jest chamski - dokladnie jak ci, ktorzy są chamami w takich sytuacjach.
W kieszeni zawsze sa jakies klucze... po takim incydencie nie tylko ja jade do lakiernika...

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Grudnia 2017, 18:38:51 »
Dobrze,ze jest juz sporo nas na drogach ale jak kupilem w grudniu 2016 jeszcze przed reklamami w tv moja chrka wzbudzala sensacje na kazdym parkingu i tak jak ktos wyzej wspomnial zawsze wybieram najdalsze miejsca zeby zaparkowac resoraka ale sa janusze zeby specjalnie podjechac i przypierdolic,pierwsza ryska na tylnim blotniku po 48godzinach od wyjechania z salonu na parkingu pod obi

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Grudnia 2017, 21:33:53 »
Co do parkowania z daleka, to zauważyłem pewną, wkurzającą prawidłowość: chyba zawsze, gdy parkowałem gdzieś z daleka, nawet jeśli było obok mnie miejsca na kilkanaście samochodów, to i tak jak wracałem, to moje auto zawsze było "oklejone" innymi autami z każdej strony, nawet jeśli i tak było pełno miejsca obok.
Nie wiem, ale są chyba ludzie, którzy mają jakiś lęk przed parkowaniem w odosobnieniu :)

Offline maly v8

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Stycznia 2018, 04:07:17 »
Tak czytam i aż nie wierzę. Te samochody dla was to jakieś wyznaczniki luksusu, spełnienia marzeń, członkowie rodzin ...komedia. Jak bym zobaczył takiego "mściciela" co kluczem drapie wóz na parkingu ,  to  bym mu tak przy...lił że by się nogami nakrył. 

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Stycznia 2018, 04:58:16 »
Tak czytam i aż nie wierzę. Te samochody dla was to jakieś wyznaczniki luksusu, spełnienia marzeń, członkowie rodzin ...komedia. Jak bym zobaczył takiego "mściciela" co kluczem drapie wóz na parkingu ,  to  bym mu tak przy...lił że by się nogami nakrył.
Rozumiem, że jakby Tobie ktoś z premedytacją zrobił szkodę na parkingu, a potem kazał spadać, to byś spadał?

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Stycznia 2018, 10:09:45 »
Nie bawcie się w takie rzeczy. Sprawę należy zgłosić, odebrać odszkodowanie lub też naprawić bezgotówkowo, a z takimi ludźmi w ogóle nie dyskutować. W razie problemów od razu wezwać policję, a w razie dziwnej sytuacji najlepiej włączyć rejestrację rozmowy ze sprawcą.
Gorzej jak nie widzieliśmy sprawcy, wtedy jedyna nadzieja w monitoringu itp.

Kiedyś w Hondzie ktoś mi walnął w zderzak tylny pod marketem, lekko naderwał mocowania i porysował lakier. Niestety kamera tego nie zauważyła... Swoich danych sprawcą też nie zostawił... Porażka z ludźmi jest...

Wiadomo, że nikt nie jest idealny i czasami popełni się błąd na drodze, ale uciekanie od odpowiedzialności jest strasznie słabe.

Offline dr.puniszman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Stycznia 2018, 12:09:22 »
Mi kiedyś zderzak na parkingu portowa facet i też uciekł, dobry świadek zrobił zdjęcie z tablicami rejestracyjnymi auta które to uszkodzenie na nie spowodowało i zostawił swój nr tel, jak by nie kartka za szyba to bym w ten dzień nawet tego nie widział, potem sprawa na policję, skończyło się tak że ja dostałem pieniądze z uciekiniera polisy, a ubezpieczyciel ta kasę ściągnął od tego kierowcy ponieważ uciekł z miejsca wypadku jak również mandat. Więc nie warto nigdy uciekać faceta to kosztowało około 1600zl...

Offline maly v8

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Stycznia 2018, 12:35:07 »
Rozumiem, że jakby Tobie ktoś z premedytacją zrobił szkodę na parkingu, a potem kazał spadać, to byś spadał?

Jak ktoś by mi zrobił, to wyjaśniał bym z nim, a nie jak gimbus  gwoździem z jego samochodem. Zresztą jeżdżę 13-sto letnim Nissanem Patrolem, więc nie kojarzę na nim wszystkich rys i dołów, a drzwiami walą mi raczej po progach  <diabel>

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Stycznia 2018, 13:28:38 »
Jak ktoś by mi zrobił, to wyjaśniał bym z nim, a nie jak gimbus  gwoździem z jego samochodem.
Widzisz - nie czytasz ze zrozumieniem. Ja nie jestem debilem, ktory rysuje ludziom auto za samo krzywe zerkniecie na mnie. Porysowane / uderzone auta miałem już wiele razy w życiu i gdy były już nie pierwszej nowości, to miałem to w d... tak jak Ty ze swoim Nissanem. Ale dwa razy w życiu, mając nowe auto, trafiłem na takie chamstwo, że inaczej się nie dało. Bardzo wątpie czy Ty byś sie w tej sytuacji zachował inaczej (tym bardziej, że jak piszesz, zdolny jesteś do pobicia kogoś).
Raz mając niewiele ponad 20 lat trafiłem sytuację, gdzie jakiś kark wysiadając ze swojego starego złoma, przypierniczył drzwiami chyba z całej siły, jakby chciał przestawić tak moje auto. Podszedlem i zwróciłem uwagę, że mam pionową, pomarańczową rysę (mial pomarańczowego malucha czy jakies inne małe auto), ale stwierdził, że go to nie obchodzi i mam spi....lac (dosłownie). Po czym sobie poszedl.
W drugim przypadku widzialem jak dwójka starych ludzi wciska się na siłę między auta. Starucha przywaliła mi w auto kilka razy, jakby chciała więcej miejca zrobić. Ledwo wysiadła. Zwróciłem grzecznie uwagę, to skoczył do mnie jej rycerz jakby mnie chciał pobić, że jej uwagę zwracam. Sytuacja jakaś chora, jak z filmu.
Są ludzie i sytuacje, że jedyne co możesz zrobić, to ulżyć sobie w równie prostacki sposób.
Wiele razy miałem sytuację, gdzie przyłapałem kogoś na tym, że stuknął moje auto, ale zawsze wystarczyło pogadać, ktoś przeprosił i rozeszło się po kosciach.
Jak kiedyś kupisz sobie nowe auto, na które ciężko musialeś pracować, a jakiś ch.. Ci wywinie taki numer, to wtedy zobaczysz czy będziesz taki mądry i opanowany.
« Ostatnia zmiana: 01 Stycznia 2018, 13:32:08 wysłana przez Marcin_RAMZES »

Offline maly v8

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Stycznia 2018, 15:31:40 »
Jak kiedyś kupisz sobie nowe auto, na które ciężko musialeś pracować, a jakiś ch.. Ci wywinie taki numer, to wtedy zobaczysz czy będziesz taki mądry i opanowany.

Ten etap życia już przerobiłem, nowy samochód to dla mnie za duża strata. Mam za to w domostwie 7 starszych pojazdów  na każdą okazje, i przyznaje że używam ich do jazdy a nie do spuszczania się nad nimi jak nad jakąś relikwią . Koniec OT. Do założyciela tematu, niech bierze w garść ze 2 -3 tys, zaprawi wgniotkę  i śmiga dalej. Nie jest  powiedziane że  ten błotnik za chwile może  być do wymiany  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl