Autor Wątek: Auris(Corolla) 2018 (2019?)  (Przeczytany 300664 razy)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Auris(Corolla) 2018 (2019?)
« Odpowiedź #495 dnia: 21 Stycznia 2019, 19:00:27 »
Zbig ale po co taka głupia akcja skoro mi osobiście kompletnie apple ani android auto nie jest potrzebne? Ja potrzebuje tylko BT żeby sobie puścić z YT muzyke czy Deezera. Raczej filmów nie będę oglądać podczas jazdy a nawigacja jest mi potrzebna dwa razy do roku choć i u siebie ją mam nie wiem po co. Skorzystałem raz ale lubie patrzeć jak sobie strzałka jedzie <rofl> Myśle że każdy ma inne wymagania co do samochodu. Ja myślałem o mazdzie ale tylna kanapa która jest dosłownie położona a nie przytwierdzona to już przegięcie więc padło na Aurisa bo Mazda 3 w hybrydzie jest beznadziejna... Mazdy są jak małzer (zbiornik 1000l plastikowy na wode) z otworem wielkości dużego wiadra do oddawania energii. Szybko się ładuje ale i 2x szybciej od Aurisa się rozładuje.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #496 dnia: 21 Stycznia 2019, 20:07:01 »
Zbig ale po co taka głupia akcja skoro mi osobiście kompletnie apple ani android auto nie jest potrzebne? Ja potrzebuje tylko BT żeby sobie puścić z YT muzyke czy Deezera. Raczej filmów nie będę oglądać podczas jazdy
Te systemy nie służą do oglądania filmów w czasie jazdy. :o tylko do czegoś innego.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #497 dnia: 21 Stycznia 2019, 20:52:37 »
Moje zrozumienie jest takie że nie muszę wyciągać telefonu z kieszeni i umieszczać w uchwycie bo mam go na ekranie.

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #498 dnia: 21 Stycznia 2019, 22:05:27 »
2019 rok a auto za wcale nie małe pieniądze nie ma Android Auto. Jaja sobie robią.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #499 dnia: 21 Stycznia 2019, 22:45:04 »
A po co wyciągać go z kieszeni skoro mamy bt i ok Google? Wszystko robimy za pomocą mowy przez bt. Pogoda, smsy, wskazówki mową jak dojechać, włączanie muzyki czy czytanie czegokolwiek Google potrafi. Ostatnio w ogóle nie wyciągam telefonu. Google załatwia wszystko.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #500 dnia: 21 Stycznia 2019, 22:58:34 »
Jestem wzrokowcem i kompletnie mi coś takiego nie odpowiada. Często korzystam z mapy natomiast podpowiedzi głosowe włączam sporadycznie.

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #501 dnia: 21 Stycznia 2019, 22:59:38 »
Czyli trzymasz telefon w kieszeni, głosowo uruchamiasz nawigację i jedziesz z telefonem w kieszeni?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #502 dnia: 22 Stycznia 2019, 00:04:31 »
A po co wyciągać go z kieszeni skoro mamy bt i ok Google? Wszystko robimy za pomocą mowy
No nie rób sobie jaj... Po pierwsze możliwości konwersacyjne Google sa baaardzo ograniczone, a po drugie ciekaw jestem jak na podstawie wskazówek tylko głosowych jechałoby się po wiekszym miescie czy różnych zjazdach, rozjazdach itp. Nierealne! Skoro nie wyciągasz telefonu z kieszeni to znaczy, że wykorzystujesz jego funkcjonalność w bardzo niewielkim stopniu i np. Android Auto jest Ci zbędne. Moim jednak zdaniem, podobnie jak zdecydowanej większości poszacych tu, Android Auto i jemu pokrewne to dziś podstawa. Jego brak w aucie debiutującym w 2019 roku to kpina. Ja wolałbym wręcz coś na androidzie już w wersji fabrycznej, chociaż wiem, że to raczej nierealne z przyczyn finansowych - zyski z wersji z navi,  kasa z map no i oczywiscie zwrot nakladow na projekt bezsensowny skąd inąd.

Offline Infra

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #503 dnia: 22 Stycznia 2019, 01:03:01 »
Jeśli chodzi o silniki to tylko benzynowe i hybryda, hybryda w dwuch wersjach 1,8 i 2,0. Wiadomość z pewnego źródła... Robię te auta

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #504 dnia: 22 Stycznia 2019, 16:16:36 »
Co do ograniczeń google to się nie zgodzę. Można pogadać o pogodzie, swobodnie, poopowiada dowcipy albo suchary jak chcesz. Chyba dawno nie korzystaliście z ok google. Wszystko leci w radiu. Jeśli masz ustawione każde wskazówki to nie musisz patrzeć przecież na mapę bo i po co. Myśle że kazdy rozumie co to za 50m skręć w lewo. U mnie gps się nigdy nie myli ani nie gubi zasięgu w tel może z racji tego że w swoich modelach telefonów macie cywilne SPS a nie Militarne PPS które jest turbo dokładne.

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #505 dnia: 22 Stycznia 2019, 16:26:00 »
Jestem wzrokowcem i kompletnie mi coś takiego nie odpowiada. Często korzystam z mapy natomiast podpowiedzi głosowe włączam sporadycznie.

Dokładnie, ja mam wyłączone podpowiedzi na stałe.

No nie rób sobie jaj... Po pierwsze możliwości konwersacyjne Google sa baaardzo ograniczone, a po drugie ciekaw jestem jak na podstawie wskazówek tylko głosowych jechałoby się po wiekszym miescie czy różnych zjazdach, rozjazdach itp.

Zgoda, są skrzyżowania z wieloma rozjazdami w jednym kierunku, w dodatku z wieloma pasami, a tylko z niektórych można wykonać konkretny manewr. Jeśli pomylisz się na autostradzie, to możesz mieć extra do nadrobienia kilkanaście kilometrów.

Co do ograniczeń google to się nie zgodzę. Można pogadać o pogodzie, swobodnie, poopowiada dowcipy albo suchary jak chcesz. Chyba dawno nie korzystaliście z ok google. Wszystko leci w radiu. Jeśli masz ustawione każde wskazówki to nie musisz patrzeć przecież na mapę bo i po co. Myśle że kazdy rozumie co to za 50m skręć w lewo. U mnie gps się nigdy nie myli ani nie gubi zasięgu w tel może z racji tego że w swoich modelach telefonów macie cywilne SPS a nie Militarne PPS które jest turbo dokładne.

Korzystałem z ciekawości z możliwości rozmowy z Google (jeszcze nie do nawigacji). To na razie zabawka... A na mapę będziesz wiedział, że warto spojrzeć gdy dróg w lewo będzie więcej niż jedna... Czy Twój militarny PKS ma swoje własne mapy czy korzysta z nie zawsze dokładnych map dostarczanych przez inne firmy? Co z drogami w budowie, też je już zna?
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2019, 16:35:13 wysłana przez Maciej Loret »
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #506 dnia: 22 Stycznia 2019, 17:36:35 »
No lepsza zabawka aniżeli siri czy inne asystenty. Przynajmniej zaśpiewa, opowie wierszyk i inne pierdoły. Ograniczeń googla jeszcze nie spotkałem. Mapy są dokładne tak mi się wydaje. Pół roku temu zakończyłem kostkę przed domem i na mapach już jest więc nie jest chyba najgorzej. Raczej 5 dróg pod rząd bez przerwy nie będzie. Więc raczej po autostradzie w budowie nie pojadę. Najwyżej inną drogą. Jakoś mi osobiście jak mówiłem nie zależy kompletnie na tych bajerach do radia. Zależy co kto lubi i gdzie, ile jeździ. Ja zazwyczaj w znane mi miejsca albo z kimś kto te miejsca zna więc navi to mega rzadkość u mnie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #507 dnia: 22 Stycznia 2019, 19:09:34 »
Mapy są dokładne tak mi się wydaje.
Opowiadasz kompletne bzdury, bo często głosowo Google nakazuje skręcić na rondzie w pierwszy zjazd, a na obrazie jest to drugi zjazd itp. W Google Maps ważniejszy jest obraz niż dźwięk. Mam wrażenie, że nigdy nie korzystałeś z Google Maps bo byś o tym wiedział.
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2019, 19:11:28 wysłana przez pireus »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #508 dnia: 23 Stycznia 2019, 06:31:24 »
Owszem korzystałem 5x w życiu. I jakoś telefon zawsze leżał w miejscu na kubki. Jakoś dojechałem i wskazówki były odpowiednie.

Offline Tymek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #509 dnia: 23 Stycznia 2019, 08:09:34 »
a czy android auto jest w Polsce obsługiwane? pamietam ze jeszce jakis czas temu byl z tym problem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl