Jestem wzrokowcem i kompletnie mi coś takiego nie odpowiada. Często korzystam z mapy natomiast podpowiedzi głosowe włączam sporadycznie.
Dokładnie, ja mam wyłączone podpowiedzi na stałe.
No nie rób sobie jaj... Po pierwsze możliwości konwersacyjne Google sa baaardzo ograniczone, a po drugie ciekaw jestem jak na podstawie wskazówek tylko głosowych jechałoby się po wiekszym miescie czy różnych zjazdach, rozjazdach itp.
Zgoda, są skrzyżowania z wieloma rozjazdami w jednym kierunku, w dodatku z wieloma pasami, a tylko z niektórych można wykonać konkretny manewr. Jeśli pomylisz się na autostradzie, to możesz mieć extra do nadrobienia kilkanaście kilometrów.
Co do ograniczeń google to się nie zgodzę. Można pogadać o pogodzie, swobodnie, poopowiada dowcipy albo suchary jak chcesz. Chyba dawno nie korzystaliście z ok google. Wszystko leci w radiu. Jeśli masz ustawione każde wskazówki to nie musisz patrzeć przecież na mapę bo i po co. Myśle że kazdy rozumie co to za 50m skręć w lewo. U mnie gps się nigdy nie myli ani nie gubi zasięgu w tel może z racji tego że w swoich modelach telefonów macie cywilne SPS a nie Militarne PPS które jest turbo dokładne.
Korzystałem z ciekawości z możliwości rozmowy z Google (jeszcze nie do nawigacji). To na razie zabawka... A na mapę będziesz wiedział, że warto spojrzeć gdy dróg w lewo będzie więcej niż jedna... Czy Twój militarny PKS ma swoje własne mapy czy korzysta z nie zawsze dokładnych map dostarczanych przez inne firmy? Co z drogami w budowie, też je już zna?