Opisz temat na klient@toyota.pl, jest coś takiego jak gest dobrej woli tzw goodwill. Jeśli mają jeszcze honor to otrzymasz to w ramach kontynuacji spartolonej naprawy gwarancyjnej (a ceny tych elementów zwalają z nóg)
A czy wspomnianą nieskuteczną naprawę nie reguluje czasami art. 581 Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 2014 r. poz. 121), z któego wynika, że jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo? W omawianym przypadku wymieniona została część rzeczy (tylko moduł kontrolera kamer) dlatego powyższa zasada stosuje się odpowiednio do części wymienionej (gwarancja ulega więc przedłużeniu tylko na wymienioną część, a nie na cały samochód).
Na razie spróbuję opisać sytuację w mailu. Zobaczę co odpowiedzą.
O cenach wiem. Jeśli mam ponieść koszt ponownego usunięcia usterki, której serwisowi ASO z Trójmiasta nie udało się wyeliminować podczas naprawy gwarancyjnej, to wolałbym wiedzieć czy mam szukać innego ASO bo poprzedni sobie nie poradził.