Pokaż chociaż jedno współczesne małe auto które pali tyle samo w mieście co hybrydowy C-HR. Ponawiam pytanie.
Najpierw CO2, potem koniecznie z turbiną, teraz tylko w mieście
Czy to oznacza, że samochody hybrydowe będą miał zakaz poruszania się poza terenem zabudowanym?
A czy takie auto istnieje - nie wiem, ale jak widać po moim zdjęciu jakichś kosmicznych różnic na korzyść hybrydowego CH-R nie będzie
Może Ci się wydawać że Twoje 15 letnie auto jest super ekologiczne, ale nie jest, nie spełnia wyśrubowanych norm emisji spalin, i właśnie dlatego jest takie paliwo oszczędne.
Wręcz przeciwnie. Myślę, że takie samo aut jako nowe zużywałoby nieco mniej paliwa niż 15-letnie (choćby opory ruchu - auta jeżdżone przeze mnie notorycznie cierpią na zapiekające się hamulce, bo rzadko ich używam). Są oczywiście auta lżejsze i z mniejszymi silnikami niż moje, co może sprzyjać osiąganiu niższego zużycia paliwa oraz emisji "mikroelementów".
Pokaż mi współczesne auto które mogę kupić klasy B lub A.
Tak za darmo?

PM jest równe zero a jest tam pokazywane bo tak sobie wymyślili autorzy porównania, jak już chcesz dyskutować to byś chociaż sprawdził co oznacza i dlaczego tam jest, linki są.
Przyznaję, nie wczytywałem się w tekst. Jednak wagowe porównywanie emisji gazów z ciałami stałymi jest delikatnie mówiąc lekko-pół-amatorskie. Nie jestem guru w tym temacie, ale jakąś tam minimalną styczność z tym miałem...
Jeśli hybryda i Aygo generują tyle samo NOx-ów w średnich warunkach, to w warunkach miejskich hybryda wygeneruje mniej NOx-ów, bo nie będzie paliła więcej w ruch miejskim.
Ja tam z matmy miałem zwykle "trójkę", ale skoro średnio jest tyle samo a w mieście lepiej, to poza miastem powinno być gorzej...

Dlatego wygrywa pod każdym względem, bo pali mniej, a mnie paliwa to mniej spalin i zanieczyszczeń.
Linijkę wyżej było tyle samo NOx, teraz już jest mniej?
To w końcu jak to jest?
Jeśli tego nie ogarniasz, i pokazujesz jak kontrprzykład 15 letniego grata, no to rzeczywiście zamyka to dyskusje
Możesz dalej siać tutaj swój FUD, ja wysiadam 
Przyznaję, nie jestem specjalnie podatny na oszołomstwo (w tym eko), może dlatego że nie mam problemu z rozumieniem podstaw.