Co do anteny, to u mnie salon twierdzi, że "to na pewno nie będzie działać po montażu haka, nie ma prawa!". Oczywiście się nie poddaję i umówiłem się tylko na montaż wiązki a hak sobie ogarnę. Ta historia z nieodłączającą się klapą to też porażka. W 10-letnim superbie jak podłączałem przyczepę, to odłączało czujniki, pokazywał mi ekran cofanie z przyczepą, itp. W RAV4 podczas podłączania wiązki (takiej plug&play, która ma wszystkie wtyczki żeby nie ciąć instalacji) i tak w serwisie muszą się wpiąć na chama w jeden przewód żeby tylne przeciwmgielne się nie włączało jak jest przyczepa podpięta.
Natomiast sama polityka wyposażeniowa jest tak durna i nieprzystająca do dzisiejszych czasów, że nie wiem jak to nazwać. Nie potrafię zrozumieć dlaczego nie można zamówić z fabryki auta z hakiem, które to auto, bądź co bądź, jest reklamowane jako SUV i niektórzy użytkownicy nawet używają go nietylko do jeżdżenia z garażu podziemnego w bloku do garażu podziemnego w korpo. Już nawet nie mówię żeby to był automat na przycisk (choć u konkurencji to norma od lat), ale po prostu fabryczny montaż. Tymczasem, nie dość, że nie jest to fabryka, to cena montowanego w salonie oryginału jak za w/w automat na przycisk...