Ja montowałem sam do IV generacji. Podobno w V montuje się jeszcze łatwiej. Montaż mechaniczny jest banalny, średnio rozgarnięta osoba, która potrafi czytać rysunki techniczne oraz umie używać narzędzi to sobie poradzi bez problemu. Montowałem Brinka z dedykowaną wiązką. To co było najtrudniejsze to gwinty w karoserii słabej jakości. Musiałem przegwintować bo bałem się uszkodzenia, czytaj zerwania śrub. Po przegwintowaniu szło bez problemu. Zrobiłem wszystko z podłogi, beż kanału itp.
Od strony elektrycznej to nie wiem na czym ma polegać utrata gwarancji. Dedykowana wiązka jest banalnie prosta do podłączenia. Wszystko pasuje, podpina się pod wystawione złączki. To co trzeba zrobić to przeciąć kabelek od światła przeciwmgielnego i przeprowadzić go przez obwód haka. Dedykowane wiązki (jaggera, autohak) mają tak zrobione instrukcje, że trudno się pomylić. Jeśli godzimy się, że światło przeciwmgielne nie będzie działało w przyczepie (ryzyko przeglądu po naszej stronie) to można nawet jego nie przecinać. Tylko trzeba z góry zakładać, że z przyczepą nie będziemy właczać tylnego światła przeciwmgielnego. Ja osobiście montując drugi raz już bym się w ten przewód nie bawił, tzn. w jego przecinanie i łączenie kostkami z zestawu wiązki.