Pikanie jest przy pierwszym mrugnięcie kierunkiem w celu kontroli obwodu żarówki na przyczepie. Potem przy sygnalizacji lewo lub prawo pikania nie ma. Chybaze przepali się żarówka na przyczepie . To pikanie wraca. To tryb kontroli żarówek kierunkowskazów
Ja dorzucę jeszcze pytanie.W instrukcji montażu wiązki (link poniżej - strona 14) od Westfalii niezbyt precyzyjnie wskazali miejsce wpięcia się w kabel świateł przeciwmgielnych, które ten moduł rozłącza po podpięciu przyczepy. Napisane jest że trzeba przeciąć kabel oznaczony jako RD/PK (czerwony/różowy??), założyć zaciski i spiąć z wiązką. Łatwizna ale zlokalizowanie odpowiedniego kabelka to już inna sprawa.Czy ktoś mi może mi pomóc z namierzeniem tego kabla?https://www.westfalia-automotive.com/de/produkte/anhaengerkupplung/toyota-rav4-v/335511600001-1350/
Cytat: GoSmok w 04 Sierpnia 2022, 15:39:16Ja dorzucę jeszcze pytanie.W instrukcji montażu wiązki (link poniżej - strona 14) od Westfalii niezbyt precyzyjnie wskazali miejsce wpięcia się w kabel świateł przeciwmgielnych, które ten moduł rozłącza po podpięciu przyczepy. Napisane jest że trzeba przeciąć kabel oznaczony jako RD/PK (czerwony/różowy??), założyć zaciski i spiąć z wiązką. Łatwizna ale zlokalizowanie odpowiedniego kabelka to już inna sprawa.Czy ktoś mi może mi pomóc z namierzeniem tego kabla?https://www.westfalia-automotive.com/de/produkte/anhaengerkupplung/toyota-rav4-v/335511600001-1350/Ty sam prujesz auto na gwarancji i to zakładasz? Czy serwisowi pomagasz - bo tak też bywa
Wiazke oryginalną trzeba rozciąć i wyciągnąć z peszla w bagażniku po lewej stronieTam jest przewód
gdzie najlepiej kupić hak Westfalii? na ehaki jest teraz za 1540, widzi ktoś gdzieś taniej? z waszego doświadczenia bywają jakieś promocje, czy jak jest to po prostu kupować?
Cytat: trocha w 11 Sierpnia 2022, 13:32:18gdzie najlepiej kupić hak Westfalii? na ehaki jest teraz za 1540, widzi ktoś gdzieś taniej? z waszego doświadczenia bywają jakieś promocje, czy jak jest to po prostu kupować?Na Ehaki kupowałem.Jak Ci się nie spieszy to poczekaj. Może sprzedam Ci cały nowy zestaw Coś się okazuje że nie wiadomo kiedy mi auto wyprodukują. Może zrezygnuje z zamówienia, a hak, wiązki i bagaznik Thule zamowilem.
Cytat: Colin w 04 Sierpnia 2022, 16:11:48Wiazke oryginalną trzeba rozciąć i wyciągnąć z peszla w bagażniku po lewej stronieTam jest przewódDzięki Colin,No właśnie wiem, że trzeba to z któregoś peszla wydłubać, tylko zlokalizowanie tego właściwego peszla jest dla mnie tajemnicą. Instrukcja wskazuje bardzo ogólnie miejsce. Zajrzałem do jednego peszla ale nie odważyłem się by coś wybrać.Jeśli możesz wskazać dokładnej będę wdzięczny.