Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 362138 razy)

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #300 dnia: 17 Października 2019, 16:44:19 »
Jeśli też się nad tym poważnie zastanowić to ceny samochodów w relacji do naszych zarobków spadły w ciagu ostatnich 20 lat.
Ceny samochodów należy porównywać do krajów w których gospodarka rynkowa jest ukształtowana od wielu lat a nie do Polski.

Samochód ?
Ponoć technika poszła "na przód" miała być tańsza i bardziej dostępna, ale jakoś ja tego nie zauważam ....
Kiedyś, można było zrobić coś trwałego, a teraz czemu nie można ? Przecież mają CNC, komjutery, 3D...
Trzeba zdać sobie sprawę, że gdyby Inzynierowie, którzy auta ołówkami kreślili na dechach mieli dostępność obecnych narzędzi to wiele rzeczy codziennego użytku byłoby niesamowite !
A teraz to w mojej ocenie sprzedawane guano marketingowe. Jak ktoś lubi to ja to szanuje ale nie rozumiem.....

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #301 dnia: 17 Października 2019, 16:46:01 »
Moze wrocimy do normalnej dykusji bo to idzie w zlym kierunku.

Jest tyle samochod na swiecie nowych, staryszych i tych starych, z czesciami dostepnymi i nie. Z tymi w kolorze bialym i czarnym. Na alufelgach i na alusach. Kazdy kupuje to na co ma ochote a zagladanie komus w kieszen jest po prostu slabe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

tych samochodzików lepszych i tych mniej lepszych.....

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #302 dnia: 17 Października 2019, 17:56:29 »
No pacz pacz, pewny Klient, pewne wymagania   kiedyś nie mieli Cada a umieli auto zrobić na lata.... tacy niekomputerowi Ci inżynierowie byli a auta są ! lepsze pod każdym względem od tych kosmicznymi technologiami. Kupujesz marketingowe bzdety, i nikt Ci nie zabroni ich kupować    ale mówią, ze jest lepszy, to odnoszę wrażenie, ze nie wiesz o czym piszesz.
Zobacz najpierw jak zwiększyło się bezpieczeństwo tych samochodów, zarówno pasywne jak i aktywne. To raczej nie jest temat z którym można dyskutować. Wygoda też idzie w górę, ciężko mi znaleźć pole w którym stare samochody były lepsze, chyba, że mówimy o czymś tak subiektywnym jak:
Mam auto 4,5 metrowe a skręca w średnicy 10m, silnik wyjmujesz w 3 godziny bez odkręcania maski, McP wyjmujewsz w 15-20 minut. To taki Dziadzio inżynier projektował to auto. Mieści się do bagażnika kanapa z PRLu
Tylko, że jaki procent potencjalnych klientów w wolnych chwilach będzie chciało wyciągać z samochodu silnik i mierzyć sobie czas? Kanapy też raczej ze sobą nie wożę, nie jestem z nią aż tak związany. To jest kwestia subiektywna, jeśli komuś zależy na takich wygodach, to faktycznie można znaleźć lepszy samochód co też jest plusem - każdy znajduje coś dla siebie.
Ja tylko dodam, że o pierwszych toyotach w USA mówiono dokładnie to samo, ale jakoś wyparły rodzime auta.

Cytat: Sinuspi
Ponoć technika poszła "na przód" miała być tańsza i bardziej dostępna, ale jakoś ja tego nie zauważam ....
No ja za oknem widzę coraz więcej nowych samochodów, a pamiętam jeszcze czasy kiedy zobaczenie samochodu nowszego niż 5 lat było wydarzeniem.

Cytat: Sinuspi
Kiedyś, można było zrobić coś trwałego, a teraz czemu nie można ? Przecież mają CNC, komjutery, 3D...
Jeśli nie masz samochodu to napewno się nie zepsuje... idąc dalej, miałem tego starego 190, nigdy nie miałem w nim problemu z serwisem klimy... bo jej nie miał. Samochody są obecnie bardziej skomplikowane, bo klienci chcą wygody, systemów wspomagających bezpieczeństwo, lepszych osiągów i mniejszego spalania. To wszystko podnosi poziom skomplikowania konstrukcji. Okazuję się też, że samochody wchodzące na rynek na początku XXI wieku, o których mówiono dokładnie to samo, nadal jeżdżą.

Co do "lepszości" starych samochodów, miałem ostatnio okazję przejechać się samochodem, który posiadałem 8 lat temu. W czasie kiedy nim jeździłem, uważałem, że jest rewelacyjny. Po przesiadce się z powrotem do niego spotkało mnie wielkie rozczarowanie. (Nie)stety do lepszego łatwo się człowiek przyzwyczaja. Z tego względu już nigdy nie wsiądę do Mercedesa 190 - za żadne pieniądze ;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #303 dnia: 19 Października 2019, 14:45:29 »
A spalanie ciagle nie przestaje mnie zadziwiac...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #304 dnia: 19 Października 2019, 15:16:19 »
22 km w czasie prawie 40 minut to nie poszalałeś  :o Pewnie na rowerze przejechałbym niewiele dłużej przy zerowym spalaniu.
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2019, 15:18:07 wysłana przez pireus »

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #305 dnia: 19 Października 2019, 15:50:17 »
Klaudisz a jak spalanie w trasie?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #306 dnia: 19 Października 2019, 16:08:04 »
Autostrada 125kmph to jakies 5.2
Autostrada 140kmph to jakies 5.9
Jazda po miescie w korkach to roznie od 3.4 do 6.5
Autostrada z maksymalna predkoscia 188kmph po GPS to jakies 8.8 do 9.5 litra. Jakbys nie jechal to 10 nigdy nie zobaczylem

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #307 dnia: 19 Października 2019, 16:08:53 »
22 km w czasie prawie 40 minut to nie poszalałeś  :o Pewnie na rowerze przejechałbym niewiele dłużej przy zerowym spalaniu.
Wiozlem dwa duze blaty kuchenne po 50kg kazdy. Raczej ciezko by Ci bylo je wziac na rame. Ale do odwaznych swiat nalezy.

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #308 dnia: 19 Października 2019, 16:56:56 »
Kurcze, wyniki spalania jak na tak duże auto są naprawdę ładne, tym bardziej, że osiągi też są całkiem przyzwoite.

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #309 dnia: 19 Października 2019, 17:02:29 »
Autostrada 125kmph to jakies 5.2
Autostrada 140kmph to jakies 5.9
Jazda po miescie w korkach to roznie od 3.4 do 6.5
Autostrada z maksymalna predkoscia 188kmph po GPS to jakies 8.8 do 9.5 litra. Jakbys nie jechal to 10 nigdy nie zobaczylem

Te dane podaje komputer samochodu czy są to realne dane z dystrybutora ?
Toyota Corolla SD 2018

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #310 dnia: 19 Października 2019, 17:28:46 »
Zawsze zalewam do pelna i tankuje po podrozy. Autem dojezdzam z Lodzi do Wawy po A2. Predkosci jakie podalem to oczywiscie na tempomacie. Zatem maksymalna predkosc to 140 ale zdarza sie i czasem zwolnienie do 120
Szczegolnie od Pruszkowa do Lotniska.

« Ostatnia zmiana: 19 Października 2019, 17:30:39 wysłana przez klaudiusz »

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #311 dnia: 19 Października 2019, 17:49:10 »
A jak oceniasz jakość wykonania w środku? Miałem Hondę i nie mogłem wytrzymać, że wszystko trzeszczało i skrzypiało.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #312 dnia: 19 Października 2019, 17:52:02 »
Mam wersje ze skora. Wszystko jest obite mieciutkimi materialami. Materialy uwazam za naprawde swietne. Piano black troche wkurza bo sie brudzi bardzo. Plastyki sa bardziej miekkie niz np. W Passacie B8. Wyciszenie swietne.

Jedyna bolaczka to multimedia. I troche krotkie fotele ale idzie sie do nich przyzwyczaic.

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #313 dnia: 19 Października 2019, 18:02:46 »
No mnie na jeździe próbnej rzuciło się w oczy właśnie za krótkie siedzenie i lekko za cienka kierownica, ale mimo wszystko się zdecydowałem i teraz czekam. Po Hondzie miałem wrażenie, że siedzę w jakimś aucie premium.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #314 dnia: 19 Października 2019, 18:06:13 »
Siedzenie fakt minimalnie ale delikatniejsze położenie oparcia niweluje to. Natomiast multimedia racja, i to niestety mnie powstrzymuje przed zamówieniem i szukaniem czegoś innego aczkolwiek niechcialbym, bo mi się podoba i mam Avensis 11 lat bezproblemowo auto. Gdyby podali chociaż datę AA to składam zamówienie a boję się niestety że nie będzie aktualizacji.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl