Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 361396 razy)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #390 dnia: 27 Października 2019, 20:23:18 »
Napisałeś kolejnego oksymorona, jakbyś namawiał na zakup nowej Camry a jak Ci w tym przeszkadzam...
Używasz trudnych słów, których chyba nie rozumiesz. Zacytuj moje zdanie w którym namawiam na zakup nowej Camry.
U nie na wsi mówią o tym - snobizm lub pewnie też i mylnie - narcyzm. 
A u mnie w mieście mówią- najgorsza choroba jak ktoś ma zajoba

Kolega sinuspi wyobrazil sobie ze my uwazamy ze nasze auta sa najlepsze, najbezpieczniejsze, maja najlepsze systemy itd itdp. Niestety wszystkie te informacje wyssal z palca bo nikt tutaj o nich tak nie pisze. Dla mnie jest zwyklym trollem i odpisywanie takim osobom nie ma sensu bo sie tylko bardzoej nakreca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Woow Sherlocku sam na to wpadłeś, czy jakiś system komputerowy wspomógł  :-) ? taki żarcik małomiasteczkowy.
Nie wiem jaki jest zwykły a jaki niezwykły jest Troll i nie umiem odpowiedzieć, nigdy Trolla nie widziałem, choć z jednym Trolem pracowałem. Myślisz  :grin:, ze mogłem się zarazić ?  :shock:

Jeżeli nie masz więcej do powiedzenia odnośnie trwałości aut z lat -? 1999, podejścia pro Klient, materiałów używanych "kiedyś" etc to może per perona nie rób sobie wycieczek, czy Sinus to czy Sinus tamto....
Dziękuję !

Mialem Starleta 1997 a wczesniej Corolle 1993 wiec cos wiem o trwalosci tych aut.

Musisz sie ogarnac troche. Jesli wszyscy Ci mowia ze mozesz sie mylic to moze jednak cos w tym jest?

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #391 dnia: 27 Października 2019, 20:32:39 »
Snikers  :good: :grin:

wszystkiego dobrego, myślę, że to adekwatne do wszech elektroniki.

https://www.youtube.com/watch?v=zGcdhdwLWCE

Można godzinami polemizować, czy pomidorowa z ryżem czy z makaronem jest lepsza, czy ze świeżych pomidorów czy z koncentratu i kiedy i po której dostanie się rozwolnienia  :cheesy:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #392 dnia: 27 Października 2019, 20:48:19 »
Musisz sie ogarnac troche.
Nie musi, są osoby w Warszawie, na Pradze, które nigdy nawet na drugi brzeg Wisły nie przejechały i z tym im dobrze. Ta dyskusja zaczyna przypominać rozmowę gęsi z prosięciem, czyli jest bez sensu.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #393 dnia: 27 Października 2019, 20:54:00 »
Napisałeś kolejnego oksymorona, jakbyś namawiał na zakup nowej Camry a jak Ci w tym przeszkadzam...
Używasz trudnych słów, których chyba nie rozumiesz. Zacytuj moje zdanie w którym namawiam na zakup nowej Camry.
U nie na wsi mówią o tym - snobizm lub pewnie też i mylnie - narcyzm. 
A u mnie w mieście mówią- najgorsza choroba jak ktoś ma zajoba

Kolega sinuspi wyobrazil sobie ze my uwazamy ze nasze auta sa najlepsze, najbezpieczniejsze, maja najlepsze systemy itd itdp. Niestety wszystkie te informacje wyssal z palca bo nikt tutaj o nich tak nie pisze. Dla mnie jest zwyklym trollem i odpisywanie takim osobom nie ma sensu bo sie tylko bardzoej nakreca.

Woow Sherlocku sam na to wpadłeś, czy jakiś system komputerowy wspomógł  :-) ? taki żarcik małomiasteczkowy.
Nie wiem jaki jest zwykły a jaki niezwykły jest Troll i nie umiem odpowiedzieć, nigdy Trolla nie widziałem, choć z jednym Trolem pracowałem. Myślisz  :grin:, ze mogłem się zarazić ?  :shock:

Jeżeli nie masz więcej do powiedzenia odnośnie trwałości aut z lat -? 1999, podejścia pro Klient, materiałów używanych "kiedyś" etc to może per perona nie rób sobie wycieczek, czy Sinus to czy Sinus tamto....
Dziękuję !

Mialem Starleta 1997 a wczesniej Corolle 1993 wiec cos wiem o trwalosci tych aut.

Musisz sie ogarnac troche. Jesli wszyscy Ci mowia ze mozesz sie mylic to moze jednak cos w tym jest?

Jestem omylny, jak każdy Człowiek ma swoje przypadłości i ułomności.
Jeżdżę nowymi autami, z różnym zawieszeniem i systemami wspomagania. Jednak jestem leniwy i wole te "stare" jak mówicie na nie, które mają wg mojej oceny więcej zalet niż tych złych rozważań i wole je szybko  i relatywnie prosto i tanio usunąć przy pomocy podstawowych narzędzi.
Nie widzę wypowiedzi, która mówi, że były to złe rozwiązania i czemu ich zaprzestano stosować. Nie widzę wytłumaczenia oprócz finansowo - socjologicznego.
Przykład, który napisałem a Snikers próbuje szydzić. Skoro była to konstrukcja taka a nie inna, że można było podnieść auto za słupek a teraz nie to gdzie to technicznie zmierza.....
Że mam porównywać co występie w modułach - proszę przykład z brzegu pompa oleju w T4 2.5ccm, kup osobno bez bloku w ASO. Powodzenia.
Nie przekonuje się, że elektronika jest lepsza od mechaniki, nie mówiąc i jej trwałości i prostocie. 

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #394 dnia: 27 Października 2019, 20:55:41 »

Z tej reklamy wynika, że elektronika nie jest do du..y, gdzie stara technologia sprawdza się lepiej ;)

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #395 dnia: 27 Października 2019, 20:59:16 »

Z tej reklamy wynika, że elektronika nie jest do du..y, gdzie stara technologia sprawdza się lepiej ;)

BRAWO ! braaawo ! obrazowo (jejku) lepiej to przemawia, prawda  :|

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #396 dnia: 27 Października 2019, 21:11:11 »
Przykład, który napisałem a Snikers próbuje szydzić. Skoro była to konstrukcja taka a nie inna, że można było podnieść auto za słupek a teraz nie to gdzie to technicznie zmierza.....
Trochę, szydzę, bo pewne rzeczy ciężko jest mi przyjąć na poważnie. Jako świetną analogię do tego można by zastosować (starą już konstrukcję) mostów wiszących oraz podwieszanych. JEst to jedna z najlepszych konstrukcji pozawalająca budować długie i wytrzymałe mosty. Ale bardzo łatwo wykazać, że przyłożenie stosunkowo niewielkiej siły bocznej spowoduje uszkodzenie takiej konstrukcji. Co oczywiście nie ma sensu, bo nie takie siły ma ta konstrukcja przenosić.
Nie ma nic lepszego niż poczciwy gaźnik. Do jazdy potrzebne Ci jest paliwo, powietrze i prąd i koła  :cheesy: Sądzę że możesz mieć jakąś awersję do rozwiązania usterki, ale nie poddawaj się. Opanujesz zasadę działania i się uśmiechniesz jakie to było proste do ogarnięcia.
Potrzebna jest jeszcze dokładność, której gaźnik nie zapewnia. Dodatkowo, poza dokładnością dochodzi jeszcze zależność paliwa do powietrza, która jest nieliniowa w funkcji obrotów.

PS. Komputer to narzędzie takie samo jak dawniej chociażby suwak logarytmiczny.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #397 dnia: 27 Października 2019, 22:14:24 »
Trochę, szydzę, bo pewne rzeczy ciężko jest mi przyjąć na poważnie. Jako świetną analogię do tego można by zastosować (starą już konstrukcję) mostów wiszących oraz podwieszanych. JEst to jedna z najlepszych konstrukcji pozawalająca budować długie i wytrzymałe mosty. Ale bardzo łatwo wykazać, że przyłożenie stosunkowo niewielkiej siły bocznej spowoduje uszkodzenie takiej konstrukcji. Co oczywiście nie ma sensu, bo nie takie siły ma ta konstrukcja przenosić.
Nie ma nic lepszego niż poczciwy gaźnik. Do jazdy potrzebne Ci jest paliwo, powietrze i prąd i koła  :cheesy: Sądzę że możesz mieć jakąś awersję do rozwiązania usterki, ale nie poddawaj się. Opanujesz zasadę działania i się uśmiechniesz jakie to było proste do ogarnięcia.
Potrzebna jest jeszcze dokładność, której gaźnik nie zapewnia. Dodatkowo, poza dokładnością dochodzi jeszcze zależność paliwa do powietrza, która jest nieliniowa w funkcji obrotów.

PS. Komputer to narzędzie takie samo jak dawniej chociażby suwak logarytmiczny.

Zapomniałeś o prawie niemożliwym. Ów "brak komputerów" spowodował powstanie mostu spawaanego. Wiesz kto go policzył bez komputera ?
Tak, tak, zaraz wyjedziesz z Tytanikiem ?  :grin:

Jak?, że gaźnik nie jest dokładny ? Musisz chyba doczytać conieco :-) albo pooglądać takie ala zabawki z dużymi mocami silników....

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #398 dnia: 27 Października 2019, 22:46:18 »
Zapomniałeś o prawie niemożliwym. Ów "brak komputerów" spowodował powstanie mostu spawaanego. Wiesz kto go policzył bez komputera ?
Komputer to narzędzie do liczenia, które powoduje, że jesteśmy wstanie policzyć pewne rzeczy szybciej... ognia też się nie bój.
Konstrukcje kratownic dla mostów spawanych, też liczone są na komputerach i tak wymaga to wiedzy inżynieryjskiej. Komputer pozwala szybciej i bezpieczniej wykonać obliczenia - to, że wydaje Ci się, że polega to na proszeniu komputera o most, nie oznacza, że tak wygląda projektowanie komputerowe.
BTW. zdajesz, sobie sprawę, że ten most podwieszany jest konstrukcją wytrzymalszą pod każdym użytecznym względem? I świetnie pasuję, do przykładów z wieszaniem samochódów za słupek.
Jak?, że gaźnik nie jest dokładny ? Musisz chyba doczytać conieco :-) albo pooglądać takie ala zabawki z dużymi mocami silników....
Ok, dawaj jakiś przykład, bo jak na razie jak na razie, poza "nie rozumiem jak coś działa więc się tego boje" nie dostałem, żadnych konkretów, a kilka razy pytałem.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #399 dnia: 27 Października 2019, 23:08:25 »
Ok, dawaj jakiś przykład, bo jak na razie , poza "nie rozumiem jak coś działa więc się tego boje"
Poseł Suski też jest z Radomia, tam tak mają. Dlatego tam będzie lotnisko, bo Polacy latają na południe, a Radom jest na południe od Warszawy :good:

« Ostatnia zmiana: 27 Października 2019, 23:12:27 wysłana przez pireus »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #400 dnia: 27 Października 2019, 23:09:36 »
Ok, dawaj jakiś przykład, bo jak na razie , poza "nie rozumiem jak coś działa więc się tego boje"
Poseł Suski też jest z Radomia, tam tak mają.

Nawet tam mają pewną jedną chytrą babę...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #401 dnia: 27 Października 2019, 23:21:10 »
Nie przekonuje się, że elektronika jest lepsza od mechaniki, nie mówiąc i jej trwałości i prostocie.
No ale czy ktos tak napisal? Gdzie? Troche sie nakrecasz, bez sensu. V6 w Toyotach w EU juz nigdy nie wroci. Swiat idzie do przodu, trzeba uzywac kalkulatorow a nie liczydel. Do reki trzeba wziac smartfona a nie analog.

A i baterie w Camry po milionie kilometrow tez sam wymienisz. Trzeba sie po prostu poduczyc. To ze cos bylo ok 30 lat temu nie oznacza ze teraz tez jest ok. Musisz sie z tym pogodzic.

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #402 dnia: 27 Października 2019, 23:27:41 »
Klaudiusz,w  wielu przypadkach elektronika jest bardziej niezawodna. Tak samo jak silnik elektryczny jest bardziej niezawodny od każdego silnika spalinowego, z prostego powodu, posiada mniej części mechanicznych, które podlegają naturalnemu zużyciu.
Układy elektroniczne, zwłaszcza te oparte na mikrokontrolerach mają bardzo mało elementów które mogą się popsuć a ich zasada działania jest dziecinnie prosta.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #403 dnia: 28 Października 2019, 12:01:40 »
Poseł Suski też jest z Radomia, tam tak mają. Dlatego tam będzie lotnisko, bo Polacy latają na południe, a Radom jest na południe od Warszawy :good:

Ale co to ma do rzeczy ?
Rozmawiamy looźno o autach i zastosowanych rozwiązaniach technicznych a tu jakieś wycieczki nie techniczne. Chcesz pogadać o historii Radomia, to zapraszam na inny wątek lub piriv.
Lotnisko powstało przed II WŚ zapasowe jest w Piastowie, gdzie bywają MŚ w akrobacji samolotowej i szybowcowej no i są pokazy lotnicze :-) a to chyba ze tak, to jest technika  :-P
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2019, 12:13:53 wysłana przez Sinuspi »

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #404 dnia: 28 Października 2019, 12:12:49 »
No ale czy ktos tak napisal? Gdzie? Troche sie nakrecasz, bez sensu. V6 w Toyotach w EU juz nigdy nie wroci. Swiat idzie do przodu, trzeba uzywac kalkulatorow a nie liczydel. Do reki trzeba wziac smartfona a nie analog.

A i baterie w Camry po milionie kilometrow tez sam wymienisz. Trzeba sie po prostu poduczyc. To ze cos bylo ok 30 lat temu nie oznacza ze teraz tez jest ok. Musisz sie z tym pogodzic.

Do przodu ? Dziękuję za dobry trend w dniu dzisiejszym, polepszyłeś mi humor. Świat idzie do przodu buuuuuuuaaaaaahaha  <taniec>

O, ale, ale dostrzegam pozytyw: takie V6 juz nie kupisz D-O-K-Ł-A-D-N-I-E    TAK !
Sam widzisz, komputery są ograniczone ludzkim umysłem są, one przetwarzają algorytm już zaprogramowany przez Ludzia, to nie jest tak ze się uczą !
Można było i na pęsłach zawijanych na sznurku liczyć i było bardzo dobrze, teraz są komputery i uważacie że jest dobrze i to jest postęp. No fajnie.....
Wtrącę o chytrej babie z Radomia, bo lubicie pierdołami się woskować. Do Warszawy z Radomia jechało się parowozem 45 minut. 100km torów budowano przy pomocy worków z ziemią wożonych na wozach drabiniastych w 8 miechów.
Wiec weź tego gejfona  :-)  i poczytaj ile czasu buduje się tory na trasie Radom - Warszawa w erze  lotów w kosmos - mega technika, po prostu myślisz jak cynik ze obecna technika to postęp.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl