Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 362108 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #405 dnia: 28 Października 2019, 12:15:21 »
Nie przekonuje się, że elektronika jest lepsza od mechaniki, nie mówiąc i jej trwałości i prostocie.
No ale czy ktos tak napisal? Gdzie? Troche sie nakrecasz, bez sensu. V6 w Toyotach w EU juz nigdy nie wroci. Swiat idzie do przodu, trzeba uzywac kalkulatorow a nie liczydel. Do reki trzeba wziac smartfona a nie analog.

A i baterie w Camry po milionie kilometrow tez sam wymienisz. Trzeba sie po prostu poduczyc. To ze cos bylo ok 30 lat temu nie oznacza ze teraz tez jest ok. Musisz sie z tym pogodzic.

Do przodu ? Dziękuję za dobry trend w dniu dzisiejszym, polepszyłeś mi humor. Świat idzie do przodu buuuuuuuaaaaaahaha  <taniec>

O, ale, ale dostrzegam pozytyw: takie V6 juz nie kupisz D-O-K-Ł-A-D-N-I-E    TAK !
Sam widzisz, komputery są ograniczone ludzkim umysłem są, one przetwarzają algorytm już zaprogramowany przez Ludzia, to nie jest tak ze się uczą !
Można było i na pęsłach zawijanych na sznurku liczyć i było bardzo dobrze, teraz są komputery i uważacie że jest dobrze i to jest postęp. No fajnie.....
Wtrącę o chytrej babie z Radomia, bo lubicie pierdołami się woskować. Do Warszawy z Radomia jechało się parowozem 45 minut. 100km torów budowano przy pomocy worków z ziemią wożonych na wozach drabiniastych w 8 miechów.
Wiec weź tego gejfona  :-)  i poczytaj ile czasu buduje się tory na trasie Radom - Warszawa w erze  lotów w kosmos - mega technika, po prostu myślisz jak cynik ze obecna technika to postęp.

Nie dosyc ze boli ze ktos kupuje nowe auta to i wycieczki do cudzych telefonow robi. Zaraz ci zylka peknie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #406 dnia: 28 Października 2019, 12:48:39 »
Sam widzisz, komputery są ograniczone ludzkim umysłem są, one przetwarzają algorytm już zaprogramowany przez Ludzia, to nie jest tak ze się uczą !
Poczytaj najpierw o sieciach neuronowych i uczeniu maszynowym i o algorytmach SI, tak żeby głupot nie pisać. Jeszcze raz powtarzam, to że czegoś nie rozumiesz, nie znaczy, że nie istnieje.
Cytat: Sinuspi
Ów "brak komputerów" spowodował powstanie mostu spawaanego.
To jest najdelikatniej mówiąc błędne założenie logiczne.
Wiec weź tego gejfona  :-)  i poczytaj ile czasu buduje się tory na trasie Radom - Warszawa w erze  lotów w kosmos - mega technika, po prostu myślisz jak cynik ze obecna technika to postęp.
Po pierwsze to w chwili obecnej sama budowa to najmniejszy problem. Papierologia, niezwiązana z jakąkolwiek techniką zajmuje najwięcej czasu, projekty budowlane, zgody, decyzje środowiskowe, załatwianie kwestii prawnych związanych z własnościami. Kiedyś było to pomijane i ludzie do dzisiaj jeszcze się sądzą o służebności. Do tego dochodzą kwestie związane z wymaganiami bezpieczeństwa do których jeszcze jakiś czas temu podchodziło się zdecydowanie luźniej. Brałem udział w kilku projektach, które wymagały budowy(co prawda nie torów kolejowych) ale wiem jak szybko wykonuje się same prace i ile czasu potrzeba, żeby te prace fizycznie zacząć.
Cytat: Sinuspi
O, ale, ale dostrzegam pozytyw: takie V6 juz nie kupisz D-O-K-Ł-A-D-N-I-E    TAK !
W Toyocie nie, podejrzewam, że nie mają zamiaru już rozwijać tego silnika, a stara konstrukcja nie spełnia już norm emisji spalin w UE. Nie jest natomiast tak, że auta z takim silnikiem kupić nie możesz. Ma go w ofercie min. KIA w Stingerze, a Ford Mustang jest dostępny nawet z V8.

PS. Nie znam ani jednego dobrego inżyniera, który nie chciał by wykorzystywać lepszych narzędzi. Znam też jakąś ilość przeciętnych fachowców, którzy nie bardzo rozumieli to co robili, ale nauczyli się mechanicznie wykonywać pewne czynności, z gorszym lub lepszym efektem. Dla nich zawsze nowości będą problemem, ponieważ ciężko jest im zastosować swoją wiedzę, a w zasadzie jej brak, do wykonywania zadań z wykorzystaniem innych narzędzi.
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2019, 13:17:12 wysłana przez snickers »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #407 dnia: 28 Października 2019, 17:05:36 »
stara konstrukcja nie spełnia już norm emisji spalin w UE

Eetam, w LSie z dwiema turbinami spełnia, to w Camry bez dmuchawy miałby nie spełniać ? W Stanach spełnia ULEV-II, w Kalifornii jeździ, tyle, że w całym eurograjdole się sprzeda tego rocznie tyle, ile za wodą w jednym stanie - dlatego wepchali nam prądełek zamiast rozwinąć ofertę bardziej, bo nie ma gwarancji, że koszty homologowania całości nie zwróciłby się przy nikłej sprzedaży.

Stingerów jakoś w nadmiarze nie widać, a szkoda, bo całkiem przyjemne auto - dla mnie dużo ciekawszy od aktualnej Camry (naprawdę trudno było mi to napisać, nie chciało przejść przez klawiaturę, aż parzyła w palce).

Poza tym... GR... no cóż, mnie ten silnik od początku nie urzekł, choć - nie ukrywam - jest czym jechać i do takiej 3gen byłby idealny.
3VZ.pl

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #408 dnia: 28 Października 2019, 17:13:08 »
Stingerów jakoś w nadmiarze nie widać, a szkoda, bo całkiem przyjemne auto - dla mnie dużo ciekawszy od aktualnej Camry (naprawdę trudno było mi to napisać, nie chciało przejść przez klawiaturę, aż parzyła w palce).
U mnie w mieście jeździ ich już kilka, chociaż jak dla mnie wychodził za drogi w eksploatacji :(.
Eetam, w LSie z dwiema turbinami spełnia, to w Camry bez dmuchawy miałby nie spełniać ? W Stanach spełnia ULEV-II, w Kalifornii jeździ, tyle, że w całym eurograjdole się sprzeda tego rocznie tyle, ile za wodą w jednym stanie - dlatego wepchali nam prądełek zamiast rozwinąć ofertę bardziej, bo nie ma gwarancji, że koszty homologowania całości nie zwróciłby się przy nikłej sprzedaży. 
Ja obstawiałem, że nie spełnia, bo tylko w UE nie ma, ale możliwe. Zresztą z tego co piszesz, to wynika, też, że nie jest to spisek reptalian, tylko średnie zainteresowanie rynkowe.
IMHO i tak za 10-15 lat będziemy jeździć elektrykami.

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #409 dnia: 28 Października 2019, 21:12:10 »
Witam serdecznie, jako nowy użytkownik na tym forum.
Powodem mojego pojawienia się jest zakup nowej Camry.
Zgodnie z obserwacją w salonie będę chyba nielicznym z użytkowników, który zakupił ten model tylko i wyłącznie na prywatny użytek  :-)
Wybrałem wersję Executive w kolorze białej perły i czarną skórą.
Samochód odbieram za kilka dni.
Tyle tytułem wstępu.

A teraz merytorycznie:
Czy ktoś z Was zapodał lub rozważa nałożenie ceramiki na lakier lub w inny sposób zabezpieczył nadwozie?
Zastanawiam się nad tym zabiegem. Ogólnie same chyba pozytywy za wyjątkiem ceny.
Samodzielnie nie odważę się tego zrobić, a doświadczony detailer wycenił usługę na 1400-2200 zł.
Samodzielnie jednak nałożył bym twardy wosk.
Co o tym sądzicie?

Druga sprawa to CarPlay. Dziś dzwoniłem do swojego dealera i otrzymałem informację, że aktualizacja softu będzie możliwa w 1-2 kwartale następnego roku.

A teraz przejdę do mniej przyjemnej sprawy.
Pomimo, że na tym forum jestem nowy to dosyć aktywnie uczestniczę na forum innej marki, które to wygrywa w plebiscycie na najlepsze forum.
I muszę z przykrością stwierdzić, że takie kłótnie i niemerytorycznie posty nie powinny mieć miejsca. Zastanawiam się, gdzie jest moderator?
Panowie wyluzujcie i nie zaśmiecajcie tematu.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #410 dnia: 28 Października 2019, 21:16:07 »
Witam serdecznie, jako nowy użytkownik na tym forum.
Powodem mojego pojawienia się jest zakup nowej Camry.
Zgodnie z obserwacją w salonie będę chyba nielicznym z użytkowników, który zakupił ten model tylko i wyłącznie na prywatny użytek  :-)
Wybrałem wersję Executive w kolorze białej perły i czarną skórą.
Samochód odbieram za kilka dni.
Tyle tytułem wstępu.

A teraz merytorycznie:
Czy ktoś z Was zapodał lub rozważa nałożenie ceramiki na lakier lub w inny sposób zabezpieczył nadwozie?
Zastanawiam się nad tym zabiegem. Ogólnie same chyba pozytywy za wyjątkiem ceny.
Samodzielnie nie odważę się tego zrobić, a doświadczony detailer wycenił usługę na 1400-2200 zł.
Samodzielnie jednak nałożył bym twardy wosk.
Co o tym sądzicie?

Druga sprawa to CarPlay. Dziś dzwoniłem do swojego dealera i otrzymałem informację, że aktualizacja softu będzie możliwa w 1-2 kwartale następnego roku.

Pomimo, że na tym forum jestem nowy to dosyć aktywnie uczestniczę na forum innej marki, które to wygrywa w plebiscycie na najlepsze forum.
I muszę z przykrością stwierdzić, że takie kłótnie i niemerytorycznie posty nie powinny mieć miejsca. Zastanawiam się, gdzie jest moderator?

Szkoda kasy na ceramike bo musisz robic reloady co 6 miesiecy zeby ktos Ci dal na to gwarancje a warstwa nie jest jakos super mocna. Ja nalozylem Soft99 Fusso Coat 12. Nakladam co 6 miesiecy. Co 3 miesiace docieram quick detailerem i glebia koloru jest super. Swieci sie jak przyslowiowe psie jajca.

Oczywiscie w celu utrzymania nienagannego lakieru wycieranie recznikiem do sucha zeby nie zostaly waterspoty.

No a co do klotni na forum: sh*t happens ;) moderator spi.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #411 dnia: 28 Października 2019, 21:37:36 »

Witamy na forum!
Moderator jak najbardziej jest obecny w dziale Camry, nawet napisał kilka postów.
Osobiście twierdzę, że jest to odpowiedni człowiek jeśli chodzi o moderowanie, a co do robienia porządków, to szczerze mówiąc większość postów powinna polecieć do piekła. Takiego bałaganu dawno nie było w jednym wątku. Zapewne Marcin potraktował wątek jako pogaduchy i tyle.
Odnośnie tematów Camry obecnej gen , nie bójcie się i zakładajcie tematyczne wątki i będzie gitara.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #412 dnia: 28 Października 2019, 21:50:14 »
Zastanawiam się, gdzie jest moderator?

moderator spi.

Moderator nie śpi - moderator czuwa  :-P

Forum dyskusyjne  - jak sama nazwa wskazuje - służy dyskusjom. Czy merytorycznym czy nie - to już jest bardzo subiektywna ocena. Póki co nikt nie zgłaszał, że się czuje obrażony czy ktoś mu wchodzi z butami do przedpokoju, także spokój i długie ruchy ;) Jeśli chcecie, to Wam wydzielę osobny wątek "Sinuspi kontra reszta świata: imperium kontraatakuje", i będzie cacy, choć moim zdaniem mija się to trochę z celem, bo ten wątek  - jak Przedmówca pisze - jest o wszystkim i niczym, więc niech i takim zostanie.

Zakupu gratuluję - moje ulubione zestawienie kolorystyczne: jasny lakier + ciemny środek  :good: :good: Zamiast wydawać na cudowne powłoki lakieru zainwestowałbym w dobry wosk raz na kilka miesięcy, a bardziej niż na lakierze skupił się na podwoziu - póki auto świeże, bo po zimie już nie będzie takie piękne. Jeśli użytek prywatny, to zakładam, że pojeździsz dłużej niż 3 lata, a to już może dać wymierne korzyści.

Myślę, że to jest też dobry moment, żeby poprosić udzielających się właścicieli o wątki w galerii - wrzucajcie zdjęcia, pokazujcie, zwłaszcza mody, zmiany, poprawianie fabryki, czy co tam z tymi wynalazkami robicie.
3VZ.pl

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #413 dnia: 28 Października 2019, 22:04:54 »
Co polecasz zrobić z podwoziem?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #414 dnia: 28 Października 2019, 22:09:45 »
Rozebrać, zakonserwować, złożyć.  Tylko nie po łebkach za tysiąc czy dwa, tylko dobrze, jak na klasę auta przystało.

O, choćby tak:

Nie chcę siać defetyzmu, ale patrząc po kilkulatkach jest źle i wątpię, żeby Camry w tym przypadku odstawała od innych Toyek.
3VZ.pl

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #415 dnia: 28 Października 2019, 22:59:26 »
Klaudiusz, jak ci się nakładała ten Fusso Coat 12? Czym wcześniej przygotowałeś podłoże?

Na specjalistycznym forum polecono mi zastosować najpierw łagodny cleaner Poorboy's World Proffesional Polish, a potem jeden z wosków: Bilt Hamber Double speed, Bilt Hamber Finis lub Finish Kare 1000p. Podobno nakłada się je jak masło na delikatny lakier. Nie trzeba szorować jak Fusso.

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #416 dnia: 28 Października 2019, 23:01:40 »
Marcin, w życiu nie zdecyduję się na demontaż podwozia w nowym samochodzie. Aż tak zdeterminowany nie jestem.
Ponadto miło wiedzieć, że czuwasz  :-)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #417 dnia: 28 Października 2019, 23:22:50 »
Każdy jest blacharzem własnego błotnika ;) Ja nikogo nie namawiam, niczego nie nakazuję. Ja tylko pokazuję jak to powinno wyglądać, bo jak Ci ktoś osmarka na czarno całość razem ze śrubami, linkami, wtyczkami i tym podobnymi to nie chciałbym być na Twoim miejscu, kiedy przyjdzie coś przy tym zawieszeniu później zrobić. Pomijam, że w TNGA nikt ameryki nie odkrył i cały tylny zawias standardowo wisi na 6 śrubach, więc zrzucenie całości (bez rozbierania na składowe) to jest czas operacyjny rzędu godziny, ale wciąż będzie panować przekonanie, że jak się rozbierze to już nikt tego nie poskłada tak jak fabryka  <taniec>

Stwierdzenie, którego użyłeś słyszałem nie raz i nie dwa, regularnie czytam je też w internetach, gdzie głównie  wypowiadają się ludzie, którzy rzetelną konserwację widzieli jedynie na zdjęciach albo i wcale. Niestety jest to też pokłosie standardów panujących w branży, i później klient ma gęsią skórę na samą myśl, że ktoś mu ma coś od auta odkręcać, także rozumiem i łączę się w bólu... i czuwam  :grin:

3VZ.pl

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #418 dnia: 29 Października 2019, 07:45:27 »
Klaudiusz, jak ci się nakładała ten Fusso Coat 12? Czym wcześniej przygotowałeś podłoże?

Na specjalistycznym forum polecono mi zastosować najpierw łagodny cleaner Poorboy's World Proffesional Polish, a potem jeden z wosków: Bilt Hamber Double speed, Bilt Hamber Finis lub Finish Kare 1000p. Podobno nakłada się je jak masło na delikatny lakier. Nie trzeba szorować jak Fusso.

Fusso to maselko. Na YT jest kilka filmow jak nakladac, kiedy wycierac itd. Ja uzylem na nowe auto tylko ipa. Na rav4 z 2016 ktore woskowalem pierwszy raz w 2019 zrobilem pelna dekontaminacje na kosmetykach ADBL. Nie forsuje swojej wersji sam jestem ciekaw jak Twoje woski.

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #419 dnia: 29 Października 2019, 09:03:54 »
Nie, ja nie jestem przeciwnikiem Fusso. Jestem ciekaw właśnie takich opinii jak twoja. Oprócz białej perły mam jeszcze ciemnoniebiskiego Galaxy. W  tej sytuacji dla najlepszych efektów powinienem kupić 2 różne puszki Fusso.  Woski, które ja podałem występują w jednych wersjach, więc mógłby użyć na obydwa samochody. Jak ci się sprawdziło samo podanie IPA? W jakim stanie odebrałeś Camry?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl