Autor Wątek: ile wyciaga wasza rolka?  (Przeczytany 38426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Maja 2005, 16:32:06 »
Cytat: glowix
"]Jezdze dosc szybko. Tak orientacyjnie: po naszych kochanych drogach 120-160 w zaleznosci od warunkow. Po autostradach 160-180. Po miescie 20 - 120.

Powyzsze dotyczy oczywiscie w miare stabilnej sytuacji. Zawsze zwalniam jak potrzeba, jak nasila sie ruch. Nie wyprzedam gdzie nie wolno, nie zajezdzam drogi, szanuje tych co jezdza przepisowo i nie wkurzam sie jak ktos zablokuje pas bo nie przewidzial, ze ktos jedzie np. 140 kmh zamiast 90 itp itd. Nie "gonię" za wszelką cenę. Nie odrywam wzroku od drogi, trzymam rece na kierownicy jak mowia podreczniki, dbam o stan techniczny samochodu.

Caly problem lezy W MYSLENIU I KULTURZE kierowcow, a nie bezposrednio w tym co pokazuje licznik. Oczywiscie predkosc robi swoje, ale to tylko kawalek prawdy.

Jeden rozsądny_ dobrze mówi, wódki mu dać.
Po rzuceniu okiem w Twój profil jeszcze bardziej mnie zaskoczyłeś (pozytywnie oczywiście)  8)  :wink:
E18_Prestige_MultidriveS

gonia77

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Maja 2005, 19:10:13 »
Cytat: Speede_x
Jak to "choć"  

To "choć" było apropos tego, że w porównaniu z tym jaką prekością chwalili sięniektórzy w tym wątku - nie było to jeszcze tak dużo... a co do tego, że jest to zabójcze - zgadzam sięcałkowicie!

Caly problem lezy W MYSLENIU I KULTURZE kierowcow,

...tylko czemu na naszych drogach tak niewielu jest kulturalnych? Dziś facet zaczął na mnie trąbić, że zatrzymałam się, żeby wypuścić biedaków z bocznej uliczki  :?

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Maja 2005, 21:59:09 »
Cytat: gonia77
...tylko czemu na naszych drogach tak niewielu jest kulturalnych? Dziś facet zaczął na mnie trąbić, że zatrzymałam się, żeby wypuścić biedaków z bocznej uliczki

Polecam zignorowanie czubków. To ich strasznie dobija i później muszą z tym żyć :)
Głowix

zyzolek

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Maja 2005, 00:55:43 »
Cytat: Croom
zyzolek jakie masz koła ?

standardowe 14 przewidziane do rolki. Opony 175/60 H.

Teraz apropos innych wypowiedzi, to chyba jasne, ze do szybkiej jazdy potrzebne sa warunki. ja wcale nie uwazam, ze 190 czy 200 to jakas zabojcza predkosc. Jezeli ktos z Szanownych Pan i Panow jechal kiedy kolwiek po prawdziwej autostradzie, to chyba wie co mam na mysli. Ja jezeli jade w Niemczech po autostradzie 180 to mam wrazenie ze mnie rozjada i ze tamuje ruch. Tu, to jest normalne, ze sie jedzie ile sie da. A ze jezdzi tu bardzo duzo fajnych bryczek, to smigaja po autostradzie grubo po wyzej 220. sam czesto jezdze sluzbowa audica i uwazam ze bez problenu mozna po przystosawanych do tych predkosci drogach sunac 250. (co czyni tu wiekszosc ludzi). Jezeli slysze, ze jazda z predkoscia 160 to samobojstwo proponuje sie wybrac do naszych zachodnich sasiadow.
Ogolnie jezeli widze auto tamujace ruch, to jest to auto na polskich rejestracjach, ktore jedzie z zawrotna predkoscia 130 na godzine i na dodatek lewym pasem, za nim kilometrowy sznurek samochodow i ludzi ktorych szlak trafia. Tylko ze tu ludzie maja na tyle kultuty ze nie trabia ani nie mrugaja dlugimi swiatlami, tylko cierpliwie czekaja az taki delikwent w koncu usunie sie z drogi.

Bartek72

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Maja 2005, 07:27:12 »
A ja swoja Rolka na niemieckiej autostradzie jechalem 273 km/h (swoim Avensisem to nawet 324km/h).
Potrafie tez wypic cztery butelki Johny Walkera (0,75) i wcale sie nie zataczam i mowie calkiem wyraznie.
Przebiegam tez 100 metrow na biezni (w kolcach) w 5,2 sekundy.
Znam tez 12 obcych jezykow, a ile zarabiem? Ho, ho, ho!

Mozemy skonczyc juz z tym idiotycznym tematem?

p_flori

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Maja 2005, 13:30:58 »
Ani auto, ani zawieszenie nie nadaje sie do jazdy z takimi prędkościami, nawet gdybym niewiadomo jakie opony założył i znalazł sięna pustym pasie startowym lotniska. Miękki zawias powoduje, że już przy prędkości 140/h czujęsie niepewnie - fakt amory nie najnowsze. Do dwóch paczek rozbujałem Rolkęw Niemczech, ale wydawało mi się, że silnik zaraz skona i wyleci z auta. zaraz zwolniłem, choć pewnie bym coś jeszcze wydusił. A co do oleju w głowie - pamiętajcie, że zginąć już można powyżej 40 km/h, a im szybciej, tym większe prawdopodobieństwo. Jeśli ktoś przeżywa dzwon powyżej 80 km/h - powinien mówic o duuużym szczęściu - niezależnie od auta w jakim siedzi. Piozdrawiam

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Maja 2005, 13:46:34 »
Polecam zignorowanie czubków. To ich strasznie dobija i później muszą z tym żyć

To najlepsza metoda, ale trzeba zaraz uważać i przygotować sięna szybkie hamowanie, ba jak taki czub wreszcie cie wyprzedzi (a czasami zanim swoim złomem to zrobi to mija nieco czasu) to będzie wtedy hamował przed Tobą. A wówczas ja jak gdyby nic, z kamienną twarzą zwalniam, tak aby nie dać mu powodów do radości z hamowania i jadęsobie tak 20-30km/h - wtedy dopiero jest wk...., na maksa.
Cytat: zyzolek
Teraz apropos innych wypowiedzi, to chyba jasne, ze do szybkiej jazdy potrzebne sa warunki. ja wcale nie uwazam, ze 190 czy 200 to jakas zabojcza predkosc. Jezeli ktos z Szanownych Pan i Panow jechal kiedy kolwiek po prawdziwej autostradzie, to chyba wie co mam na mysli. Ja jezeli jade w Niemczech po autostradzie 180 to mam wrazenie ze mnie rozjada i ze tamuje ruch. Tu, to jest normalne, ze sie jedzie ile sie da. A ze jezdzi tu bardzo duzo fajnych bryczek, to smigaja po autostradzie grubo po wyzej 220. sam czesto jezdze sluzbowa audica i uwazam ze bez problenu mozna po przystosawanych do tych predkosci drogach sunac 250.

Nie miałem okazji jeździć po niemieckich autostradach, ale wydaje mi się, że w tak szybko bym nie jeździł , gdyż wg mnie w ruchu cywilnym prędkość powyżej 150 jest zabójcza i grozi sporym niebezpieczeństwem, głównie z uwagi na niedoskonałość człowieka, bo to on jest sprawcą wypadków. Wyobraź sobie nagłe hamowanie cywilnym samochodem z prędkości ponad 200 km.
E18_Prestige_MultidriveS

blackninja

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Maja 2005, 14:16:38 »
Cytat: Bartek72
Mozemy skonczyc juz z tym idiotycznym tematem?

Jak nie chcesz nie wypowiadaj sie ale nie musisz mnie obrażać.

gonia77

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Maja 2005, 18:45:34 »
Cytat: YogiBabo
zyzolek napisał/a:
Teraz apropos innych wypowiedzi, to chyba jasne, ze do szybkiej jazdy potrzebne sa warunki. ja wcale nie uwazam, ze 190 czy 200 to jakas zabojcza predkosc. Jezeli ktos z Szanownych Pan i Panow jechal kiedy kolwiek po prawdziwej autostradzie, to chyba wie co mam na mysli. Ja jezeli jade w Niemczech po autostradzie 180 to mam wrazenie ze mnie rozjada i ze tamuje ruch. Tu, to jest normalne, ze sie jedzie ile sie da. A ze jezdzi tu bardzo duzo fajnych bryczek, to smigaja po autostradzie grubo po wyzej 220. sam czesto jezdze sluzbowa audica i uwazam ze bez problenu mozna po przystosawanych do tych predkosci drogach sunac 250.

Nie miałem okazji jeździć po niemieckich autostradach, ale wydaje mi się, że w tak szybko bym nie jeździł , gdyż wg mnie w ruchu cywilnym prędkość powyżej 150 jest zabójcza i grozi sporym niebezpieczeństwem, głównie z uwagi na niedoskonałość człowieka, bo to on jest sprawcą wypadków. Wyobraź sobie nagłe hamowanie cywilnym samochodem z prędkości ponad 200 km.

YogiBabo - ja nawet nie reagujęna powyższe wypowiedzi, bo powszechnie wiadomo, że w "Niemcach" wszystko jest możliwe - a samochody wytrzymują nawet zderzenia z prędkością 300 km/h :wink:

Bartek72

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Maja 2005, 19:47:58 »
Cytuj (zaznaczone)
YogiBabo - ja nawet nie reagujęna powyższe wypowiedzi, bo powszechnie wiadomo, że w "Niemcach" wszystko jest możliwe - a samochody wytrzymują nawet zderzenia z prędkością 300 km/h

Ale ksieznie Dianie sie nie udalo, mimo ze jechala tylko 150 km/h...
Ale to bylo we Francji, prawda? :wink:

gonia77

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #55 dnia: 25 Maja 2005, 19:53:16 »
Cytat: Bartek72
Ale to bylo we Francji, prawda?

Oki - złapałeś mnie  8)  a tak poważnie to przecież "nasze" rolki generalnie wszystkie wyciągają podobnie  :wink:
pozdr wszystkich rolkowiczów  :D

p_flori

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Maja 2005, 00:44:13 »
Cytuj (zaznaczone)
wytrzymują nawet zderzenia z prędkością 300 km/h

tak, wytrzymują, jeśli przed ostatecznym uderzeniem auto wytraci prędkość do 70km/h - więcej wyobraźni - widziałem kilkadziesiąt wypadków i autorytatywnie twierdzę- jeśli auto walnie z prędkością 150 km/h w cokolwiek stałego - nie zostaje z niego nic. Ale mieliśmy pisać ile wyciągają nasze rolki, a nie co by było gdyby jechały jeszcze ciut więcej.

gonia77

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Maja 2005, 20:33:09 »
eh - no chyba nie widzicie, że to taka ironia była z tym 300 km/h  :wink:

Marcinos1

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #58 dnia: 28 Maja 2005, 19:26:13 »
A moja corolka poleciala 163 km/h zegarowo z silnikiem 1.8 D 67KM.

O Suprze nie wspomne... :wink:

Ernet

• Gość
ile wyciaga wasza rolka?
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Maja 2005, 13:56:01 »
Cytat: GLADIATOR
Cytat: lifeson
Cytat: Ernet
....... ŁADNA PROSTA.  1805/ h prawie w mig...

no!!! to rozumiem!!! :)
pzdr!

Ostra predkosc !!!! to tyle mozna polecieć  :-DD  :-DD  :-DD  :-DD  :-DD  :-DD  :-DD

Sorry, pomyliłem tęprędkość z moją awionetką  :lol:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl