Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 973202 razy)

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #255 dnia: 27 Lutego 2019, 09:45:56 »
Najbardziej miarodajna w tych kwestiach byłaby dla mnie opinia właściciela nowej Ravki, który przesiadł się do niej bezpośrednio z poprzedniego modelu.

Jest taki pomysł, aby zrobić taki film na kanale SCF - tzn. jak się uda dorwać samochód prasowy do testów (wiadomo, że to nie to samo jak by porównywał właściciel obu modeli, ale przynajmniej będzie jakieś odniesienie).

Znakomity pomysł, trzymam kciuki żeby wypalił  :good:
My Toyota is Fantastic :)

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #256 dnia: 27 Lutego 2019, 10:23:41 »
Najbardziej miarodajna w tych kwestiach byłaby dla mnie opinia właściciela nowej Ravki, który przesiadł się do niej bezpośrednio z poprzedniego modelu.

Jest taki pomysł, aby zrobić taki film na kanale SCF - tzn. jak się uda dorwać samochód prasowy do testów (wiadomo, że to nie to samo jak by porównywał właściciel obu modeli, ale przynajmniej będzie jakieś odniesienie).

Znakomity pomysł, trzymam kciuki żeby wypalił  :good:

Teraz "piłka" po stronie Toyoty/Lexusa mail do biura prasowego wysłany, czekamy na odpowiedź. Niedługo wyją dalsze filmy: o audio w RAV4 (w sumie kopanie leżącego) i o hybrydach ogólnie, takie porównanie z nową RAV4 2019 byłoby bardzo ciekawe taki komplet informacji ...

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 27 Lutego 2019, 11:01:46 »
Panie Dobiesławie, trzymam kciuki !

Offline Kuczyniak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 27 Lutego 2019, 11:45:16 »
Pracowałem w salonie Toyoty, więc miałem do czynienia trochę z tymi autami, a teraz z racji wykonywanego zawodu miałęm do dyspozycji nową Rav4 w wersji hybrid. Co pierwsze rzuca się w oczy? Wnętrze - mam wrażenie że w nowej Rav4 wnętrze jest wykonane z lepszych jakościowo materiałów, deska jest "mięciutka" i przyjemna w dotyku, rażą trochę gumowe wstawki na pokrętła od temperatury oraz uchwyty do zamykania drzwi - po jakimś czasie w te szczeliny dostanie się brud, który będzie ciężki do usunięcia. Wydaje mi się, że z przodu pozycja kierowcy jest bardziej 'zabudowana' - mimo że jest dużo miejsca to wydaje się że jest ciaśniej. Zobaczymy jak po kilkudziesięciu kilometrach będzie wyglądała skóra na fotelach - w poprzednim modelu byłą wada fabryczna i na boku fotela od wsiadania lubiła pękać. Co do samej jazdy to na pewno jest lepiej wyciszona jak poprzedni model. Mi w mieście spaliła 8,3 przy normalnej jeździe, wiec daleko od założeń producenta. Jeździłem przepisowo, nie zamulałem ale i nie cisnąłem - zależało mi na tym żeby zrobić miarodajny test pod kątem użycia tego auta we flocie samochodowej. Wygląd? Kwestia gustu, mi się podoba. Ciekaw jestem Waszych opinii.
Toyota Corolla IM

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #259 dnia: 27 Lutego 2019, 11:52:09 »
rażą trochę gumowe wstawki na pokrętła od temperatury oraz uchwyty do zamykania drzwi - po jakimś czasie w te szczeliny dostanie się brud, który będzie ciężki do usunięcia.
dla wielu to zaleta (nie ślizga się nic w rękawiczkach), uważam,że doprowadzenie ich do czystości nie powinno stanowic problemu (oczywiście pod warukniem, że się ich nie zapuści)
Zobaczymy jak po kilkudziesięciu kilometrach będzie wyglądała skóra na fotelach - w poprzednim modelu byłą wada fabryczna i na boku fotela od wsiadania lubiła pękać.
Przejechałem prawie 800 i nic złego nie widać :), myślałeś chyba o kilkudziesięciu TYSIĄCACH kilometrów .... mam nadzieję, że pękać nie będzie, natomiast na 100% pojawią się zmarszczki, zależy jak ciężka doopa na nich siedzi  i jak się wsiada/wysiada.

Offline Kuczyniak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #260 dnia: 27 Lutego 2019, 11:54:59 »
Oczywiście chodziło mi o kilkadziesiąt tysięcy kilometrów :)

Dokładnie tak jak napisałeś zależy od użytkowania, ale w wielu modelach wymieniliśmy pokrowiec skórzany na nowy na fotelu kierowcy w ramach gwarancji zgłoszonej przez użytkownika do TMPL - trzeba uważać i obserwować temat.
Toyota Corolla IM

pireus

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: 27 Lutego 2019, 13:22:51 »
w wielu modelach wymieniliśmy pokrowiec skórzany na nowy na fotelu kierowcy
Myslę, że problem polega na jakości , bo nie jest to skóra licowa, tylko co najwyżej jakaś mielonka lub eco.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #262 dnia: 27 Lutego 2019, 13:32:45 »
Eco (Softex) jest w wersji Selection, skóra naturalna (nie mielonka) jest w Executive (oczywiście nie cały fotel tylko siedzisko, oparcie i boczki).

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #263 dnia: 27 Lutego 2019, 16:50:58 »
Dobi, gdybyś Ty to przetestował, z uwagą obejrzę i spokojnie wysłucham.
Sam jestem trochę rozczarowany nową ravką; obejrzałem z zewnątrz, wewnątrz i od spodu oraz się przejechałem. Zbyt krótko by być wygłaszać opinie, niemniej nagła chęć posiadania tego auta we mnie nie wstąpiła. Podobnie było gdy pojechałem ravką III przetestować mazdę cx-5; nie odczułem różnicy więc momentalnie przeminęło zainteresowanie tym autem.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #264 dnia: 27 Lutego 2019, 18:38:44 »

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #265 dnia: 27 Lutego 2019, 20:38:33 »
Ok, a możesz opisać całą procedurę uruchomienia Co robisz krok po kroku? Mam Note 9 i Androida Pie (9.0). Podłączam kabel USB i na tablecie w Aplikacjach uruchamiam CarMode i tam jest Sygic. Robisz to tak samo? Czy jakoś inaczej? Druga kwestia jak wybiorę z kierownicy Radio FM to MirrorLink przestaje działać.
Przed chwilą wróciłem z garażu i sprawdziłem.
Podłączam smartfona kablem USBdo wiadomego portu, odpalam w smartfonie Mirrorlink (nic nie robię już w smartfonie), na ekranie samochodu pojawia mi się jakaś pierdoleta, którą przewijam w dół i wciskam "Zgadzam się".
Wchodzę w APLIKACJE i wybieram Sygic (mam jeszcze RockStar). Wszystko startuje jak ta lala. Włączam sobie radyjko, oczywiście ekran zmienia się, zatem wracam do APLIKACJE, Sygic i działa navi wraz z radiem ....

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #266 dnia: 28 Lutego 2019, 07:40:08 »
Dobi, gdybyś Ty to przetestował, z uwagą obejrzę i spokojnie wysłucham.
Sam jestem trochę rozczarowany nową ravką; obejrzałem z zewnątrz, wewnątrz i od spodu oraz się przejechałem. Zbyt krótko by być wygłaszać opinie, niemniej nagła chęć posiadania tego auta we mnie nie wstąpiła. Podobnie było gdy pojechałem ravką III przetestować mazdę cx-5; nie odczułem różnicy więc momentalnie przeminęło zainteresowanie tym autem.

Taki jest plan, czekamy na samochód prasowy (jak się nie da to spróbuje może wyrwać na weekend od dealera) też jestem ciekawy jak ta nowa RAV4 wypada na tle poprzedniej generacji. Trochę trzeba pojeździć, bo syndrom poprzedniego samochodu działa  - mam tak samo - podobnie było jak kupowałem RAVkę - niby w większości aspektów była lepsza od poprzednika, ale euforii nie było :-).

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #267 dnia: 28 Lutego 2019, 11:10:36 »
Ok, a możesz opisać całą procedurę uruchomienia Co robisz krok po kroku? Mam Note 9 i Androida Pie (9.0). Podłączam kabel USB i na tablecie w Aplikacjach uruchamiam CarMode i tam jest Sygic. Robisz to tak samo? Czy jakoś inaczej? Druga kwestia jak wybiorę z kierownicy Radio FM to MirrorLink przestaje działać.
Przed chwilą wróciłem z garażu i sprawdziłem.
Podłączam smartfona kablem USBdo wiadomego portu, odpalam w smartfonie Mirrorlink (nic nie robię już w smartfonie), na ekranie samochodu pojawia mi się jakaś pierdoleta, którą przewijam w dół i wciskam "Zgadzam się".
Wchodzę w APLIKACJE i wybieram Sygic (mam jeszcze RockStar). Wszystko startuje jak ta lala. Włączam sobie radyjko, oczywiście ekran zmienia się, zatem wracam do APLIKACJE, Sygic i działa navi wraz z radiem ....

Dzięki, niestety skończył mi się okres próbny, a 200 zł nie będę ryzykował, u mnie wcześniej raz na trzy razy działało prawidłowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #268 dnia: 01 Marca 2019, 11:48:08 »
obejrzałem, przejechałem się nową ravką, podoba mi się bardzo, z racji tego że teraz mam 2 latkę poczekam raczej do wersji FL, za 3 lata powinna być, mam na maxa wersję wyposażoną i różnice poza wiadomo wyglądem nie są duże w wyposażeniu, osiągi identyczne praktycznie, nie ma sie co napalać, jedynie co mi się nie podoba w nowej hybrydowej wersji to ordynarne wystające rury wydechowe, pewnie w wersji FL będzie to schowane w zderzaku...Jak na rynku do tego czasu nie pojawi sie nic ciekawego to biorę znów ravkę.

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #269 dnia: 02 Marca 2019, 15:47:07 »
Na portalu Autocentrum pojawił się test RAV4.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl