Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 975711 razy)

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #1890 dnia: 26 Listopada 2019, 20:09:32 »
Na apce mam 16.12.2019

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1891 dnia: 26 Listopada 2019, 20:10:47 »
Na apce mam 16.12.2019
A na umowie?

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1892 dnia: 26 Listopada 2019, 20:30:22 »
A na umowie?
A na umowie nie później niż do 20.12.2019.

Offline jacool

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1893 dnia: 26 Listopada 2019, 20:47:48 »
chyba jestem rekordzistą .. auto zamawiane na początku lipca / na umowie 1-31 październik / na trackingu najpóźniej 16 grudzień .. pół roku  :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
RAV4 HYBRID COMFORT FWD

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1894 dnia: 26 Listopada 2019, 20:49:57 »
chyba jestem rekordzistą .. auto zamawiane na początku lipca / na umowie 1-31 październik / na trackingu najpóźniej 16 grudzień .. pół roku  :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
no faktycznie chyba rekord, w jakiej konfiguracji zamówiłeś że taki długi czas realizacji ?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1895 dnia: 26 Listopada 2019, 20:50:48 »
Pewnie spadl im z nabrzeza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline jacool

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1896 dnia: 26 Listopada 2019, 20:56:41 »
no faktycznie chyba rekord, w jakiej konfiguracji zamówiłeś że taki długi czas realizacji ?

zwykła biała (nie perła) RAV4 HYBRID COMFORT 5DR FWD ...  klaudiusz ...  :D:D:D 
RAV4 HYBRID COMFORT FWD

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #1897 dnia: 26 Listopada 2019, 21:15:59 »
To pewnie jakies gratisy ciekawe wyciagniesz od salonu za takie opóźnienie

Offline ematebe

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1898 dnia: 27 Listopada 2019, 09:06:54 »
Autko odebrane, w końcu zamiast o 14 to wyjechałem z salonu przed 18 przez opóźnienie mechaników, którzy założyli moje opony zimowe do innego auta.
Android auto czy innego Apple Car oczywiście nie ma, koła dojazdowego też nie. Z gratisów mogę wymienić jedynie ofertę zniżki na wydłużenie gwarancji i wino otrzymane z działu sprzedaży :)

Na razie wrażenia prawie wyłącznie pozytywne - silnik, przyspieszenie (AWD-i, selection biała perła), ilość miejsca, zwrotność itp.

Wahałem się między selection a executive, z uwagi na brakujące w tej pierwszej wersji dodatki - martwe pole, skóra wentylowana i radar + kamery z przodu przy parkowaniu. Na teraz, żałuję braku tego ostatniego, jak próbuję zaparkować w garażu to czuję się niekomfortowo, przez to wrażenie, że auto jest tak ogromne (i duże lusterka). Pewnie po iluś jazdach, wyczuciu auta i szerokości oraz długości to minie. Niemniej same kolory wersji selection, zestawienie tego białego z czarnym itp - to auto, w mojej opinii, wygląda naprawdę dobrze :)

I na koniec ciekawostka, bardzo subiektywna rzecz jasna - przez to zamieszanie w serwisie, przez 2 h miałem wypożyczoną rav4 w opcji executive. Korzystając z okazji pobawiłem się trochę tym słynnym lusterkiem, które może wyświetlać obraz z kamery z tyłu, jeśli cały bagażnik mamy zawalony pod dach - i nie wiem, czy to przez moją ukrytą chorobę lokomocyjną, czy przez co, ale zerkanie w to lusterko po paru minutach prawie skończyło się srogimi przebojami żołądkowymi :)

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1899 dnia: 27 Listopada 2019, 09:33:18 »
Autko odebrane, w końcu zamiast o 14 to wyjechałem z salonu przed 18 przez opóźnienie mechaników, którzy założyli moje opony zimowe do innego auta.
Android auto czy innego Apple Car oczywiście nie ma, koła dojazdowego też nie. Z gratisów mogę wymienić jedynie ofertę zniżki na wydłużenie gwarancji i wino otrzymane z działu sprzedaży :)

A powiedzieli chociaż czy będzie możliwość zaktualizowania do AA/ACP ?

Na razie wrażenia prawie wyłącznie pozytywne - silnik, przyspieszenie (AWD-i, selection biała perła), ilość miejsca, zwrotność itp.

Wahałem się między selection a executive, z uwagi na brakujące w tej pierwszej wersji dodatki - martwe pole, skóra wentylowana i radar + kamery z przodu przy parkowaniu. Na teraz, żałuję braku tego ostatniego, jak próbuję zaparkować w garażu to czuję się niekomfortowo, przez to wrażenie, że auto jest tak ogromne (i duże lusterka). Pewnie po iluś jazdach, wyczuciu auta i szerokości oraz długości to minie. Niemniej same kolory wersji selection, zestawienie tego białego z czarnym itp - to auto, w mojej opinii, wygląda naprawdę dobrze :)

I na koniec ciekawostka, bardzo subiektywna rzecz jasna - przez to zamieszanie w serwisie, przez 2 h miałem wypożyczoną rav4 w opcji executive. Korzystając z okazji pobawiłem się trochę tym słynnym lusterkiem, które może wyświetlać obraz z kamery z tyłu, jeśli cały bagażnik mamy zawalony pod dach - i nie wiem, czy to przez moją ukrytą chorobę lokomocyjną, czy przez co, ale zerkanie w to lusterko po paru minutach prawie skończyło się srogimi przebojami żołądkowymi :)
Podczas weekendu testowego też miałem do dyspozycji Executiva i pomimo tego że normalnie nie mam żadnych dolegliwości z zaburzeniem błędnika nie byłem w stanie korzystać z tego lusterka podczas normalnej jazdy do przodu, wrażenia nie fajne, szybko zrezygnowałem. Jedyne zastosowanie to tylko podczas manewrów parkingowych.

Gratulacje.
Teraz pozostaje tylko czekać na zimową aurę żeby móc przetestować jak naprawdę sprawuje się napęd AWD-i.

Offline ematebe

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1900 dnia: 27 Listopada 2019, 09:40:08 »
A powiedzieli chociaż czy będzie możliwość zaktualizowania do AA/ACP ?

W skrócie, nikt nic nie wie. O ile wcześniej, rzekomo, Toyota centrala wspominała, że będzie możliwość aktualizacji, o tyle aktualnie podobno zamilkli i salony nic nie wiedzą, jak to będzie wyglądać pod kątem aut sprzed 2020.

Offline jacool

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1901 dnia: 27 Listopada 2019, 10:39:12 »

I na koniec ciekawostka, bardzo subiektywna rzecz jasna - przez to zamieszanie w serwisie, przez 2 h miałem wypożyczoną rav4 w opcji executive. Korzystając z okazji pobawiłem się trochę tym słynnym lusterkiem, które może wyświetlać obraz z kamery z tyłu, jeśli cały bagażnik mamy zawalony pod dach - i nie wiem, czy to przez moją ukrytą chorobę lokomocyjną, czy przez co, ale zerkanie w to lusterko po paru minutach prawie skończyło się srogimi przebojami żołądkowymi

Gratulacje ! .. no i dzięki za relację.

Ja nadal czekam a status dzisiaj się zmienił i orzeł wylądował https://gyazo.com/a469079fcaf4a3e7e2517f857cb011d1
RAV4 HYBRID COMFORT FWD

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1902 dnia: 27 Listopada 2019, 10:40:53 »
Odnosnie Carplay Toyota UK zapowiedziala go dla wszystki samochodow RAV4 od stycznia 2020.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1903 dnia: 27 Listopada 2019, 12:41:02 »
Podczas weekendu testowego też miałem do dyspozycji Executiva i pomimo tego że normalnie nie mam żadnych dolegliwości z zaburzeniem błędnika nie byłem w stanie korzystać z tego lusterka podczas normalnej jazdy do przodu, wrażenia nie fajne, szybko zrezygnowałem. Jedyne zastosowanie to tylko podczas manewrów parkingowych.
Mam ten "bajer" w moim...uzytkowanie tego problematyczne bo oko w ciagu krotkiego zerkniecia musi calkowicie sie przestawic....Moze to byc tylko wtedy przydatne gdy zaladowane auto po dach - to lepiej miec obraz taki niz nie miec nic - i to tylko tyle....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #1904 dnia: 27 Listopada 2019, 21:28:45 »
Jutro idę zamówić swój egzemplarz. Po wielu sprawdzeniach wybór padł na wersję 4x2 Selection Platinium w kolorze srebrnym i systemem JBL. Niestety oryginalne głośniki grają słabo a do marki JBL mam sentyment, chociaż wiem że nie jest to system najlepszy na świecie.

Nadal mam wątpliwości co do eko skóry i piano Black ale wersja Executive jest za droga wobec tego co oferuje, a comfort za słabo wyposażona. Selection mimo że też za droga to jednak  ma wszystko czego oczekuje od auta za 172k.

Czytałem na amerykańskich forach że Softex Toyoty to dobry materiał, nie tandetna Eco skóra która dzielnie znosi lata no będę miał okazję potestowac.

Co do zewnętrza mam w planach okleić auto folia ochronna ale to jeszcze się zobaczy bo koszt koło 8k. A w końcu kilku miesięcy oczekiwań na odbiór wiele może się zmienić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl