Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 976232 razy)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2250 dnia: 20 Maja 2020, 16:13:45 »
A jezeli tego nie zrobie, a ktoregoś pięknego dnia zacznie wyć to co wtedy..?;)
To bedzie wyl az Ci sie bateria rozladuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie potwierdzam. Mam autoalarm z Vodafone bez tej dodatkowej karty i jak wyje, to wystarczy kliknąć któryś z 3 przycisków z pilota (nie pamiętam który :) )
Zapomnialem dodac ze chodzilo mi o baterie hybrydowe

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2251 dnia: 20 Maja 2020, 19:48:12 »
Ja od razu zapowiedziałem, że jak będę odbierać auto to chce mieć kod PIN, bo już kiedyś miałem inny alarm jak kupowałem używane auto w ASO i zapomnieli mi podać, bo sami gdzieś posiali, a ja nie byłem świadomy, to mi później próbowali w ASO zresetować, ale niestety nie dali rady, więc sam pewnej soboty metodą prób i błędów znalazłem PIN.

Kilka osób pisało, że niby kupując alarm Cobrę dostało dwie karty proxy, ale generalnie według TMP należy się jedna a drugą trzeba sobie dokupić i też właśnie planuje to zrobić z allegro i sam sobie zaprogramuje.
Jakby ktoś potrzebował to mam z jakiejś instrukcji Cobry procedurę dodania nowej karty - nie wiem na ile ona się sprawdzi w każdym przypadku i dokładnie w tej wersji Cobry, którą instalują, ale warto sprawdzić.

Offline Boldwyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: exRav4 V Hybrid
« Odpowiedź #2252 dnia: 20 Maja 2020, 21:00:05 »
Mam. Koło lewej nogi, tam gdzie się włącza kamerę/podrzewanie kierownicy i inne.
Tak, cobra, ale sama instrukcja. Jak sie dopytywalem przy zakupie to mowili ze nie ma pilota do tego
?
Ja tak samo - dostałem instrukcję Cobry z PINem, jest przycisk z kontrolką ale nie mam dodatkowej karty, sam kluczyk.

Hybryda Selection jeśli to ma znaczenie (np. przez system "bezkluczykowy").

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #2253 dnia: 22 Maja 2020, 09:41:40 »

Offline pawel4985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2254 dnia: 22 Maja 2020, 22:13:42 »
Wie ktoś?
To jak autko przybyło do salonu to dopiero wtedy rejestracja i te sprawy?
2 tygodnie. Ale nie wiem czy to jest teraz miarodajne...

Samo auto stało w Mszczonowie właśnie 2 tyg od przybycia. Montowane były elementy pakietu protection i JBL. Alarm dołożyli już w salonie.

Teraz czekam do przyszłego tygodnia na rejestrację auta. Bo... się uśmiałem papiery wysłane do urzędu komunikacji muszą odbyć 10 dni kwarantanny :-D

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2255 dnia: 22 Maja 2020, 23:31:25 »
Auto musi byc fizycznie w salonie. Zostaje wystawiona faktura, nastepuje platnosc i po otrzymaniu numerow aso montuje alarm i inne rzeczy. Dopiero po kilku dniach w ASO mozna sie umowic na odbior. Samochod spedza okolo 2 tug w Mszczonowie. Zapewne maja mniejsza obsade tam ale znowu samochod sprzedaje sie mniej.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2256 dnia: 23 Maja 2020, 09:04:11 »
W Mszczonowie kończy się miejsce na składowanie nowych aut, dealerzy nie odbierają, bo nic się nie sprzedaje. TMP szuka nowych placów.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2257 dnia: 23 Maja 2020, 18:03:23 »
Cześć,
W związku z niesłabnącym zainteresowaniem naszymi autami przez osoby 3-cie, czy ktoś z Was montował mechaniczna blokadę skrzyni biegów do RAV4 skrzynia e-CVT jak np. Bear Lock ? Pytanie co z gwarancja na samochód po zainstalowaniu tego.
https://www.niedzwiedz-lock.pl/instrukcje-montazu/toyota

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2258 dnia: 23 Maja 2020, 18:06:35 »
Pytanie co z gwarancja na samochód po zainstalowaniu tego.
Ja miałem taką blokadę w Aygo, montowaną w ASO. Samochód ukradli bez problemu.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2259 dnia: 23 Maja 2020, 18:17:12 »
Nie jest to pocieszająca informacja.
Choć pewnie potrzebowali więcej czasu i coś więcej niż tylko komputer.
Trzeba liczyć na szczęście, mieć dobre ubezpieczenie + GAP i powiedzmy spać spokojnie.
Moim zdaniem kary są za małe dla takich delikwentów cudzej własności.

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2260 dnia: 23 Maja 2020, 19:33:55 »
Nie jest to pocieszająca informacja.
Choć pewnie potrzebowali więcej czasu i coś więcej niż tylko komputer.

Właśnie ja przed zakupem zrobiłem małe rozeznanie w dostępnych na rynku standardowych (oferowanych przez ASO) zabezpieczeń i te z innych firm (które nie do końca są autoryzowane), niestety nie ma tego zbyt wiele na rynku, pomimo, że zgadzam się z powiedzeniem, że nie ma zabezpieczenia nie do złamania, jedynie każde dodatkowe wydłuża czas, to postanowiłem trochę zainwestować w 3 zabezpieczenia no i wiadomo GAP.

Niestety TMP nie wyraźiła zgody na zainstalowanie alarmu firmy trzeciej, które wygląda na ciekawe rozwiązanie, producent twierdzi, że trwa proces autoryzacji ich rozwiązania w samochodach Toyoty, ale trudno powiedzieć kiedy to nastąpi. Jak to ktoś od alarmów powiedziedział - "A może producentom samochodów wcale nie zależy, aby ich auta były zabezpieczone przed kradzieżą w 100%?"

Generalnie to też byłbym za podniesieniem kar i ograniczeniem sprzedaży części niewiadomego pochodzenia, ale...

Offline Kaka84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2261 dnia: 24 Maja 2020, 07:41:46 »
Cześć ja mam zamontowana blokadę skrzyni w salonie koszt 780 zł wliczony w fakturę zakupu.

Offline flymore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2262 dnia: 24 Maja 2020, 08:25:16 »
Cześć,
W związku z niesłabnącym zainteresowaniem naszymi autami przez osoby 3-cie, czy ktoś z Was montował mechaniczna blokadę skrzyni biegów do RAV4 skrzynia e-CVT jak np. Bear Lock ? Pytanie co z gwarancja na samochód po zainstalowaniu tego.
https://www.niedzwiedz-lock.pl/instrukcje-montazu/toyota
Ja miałem BearLocka w swojej Rav4 z 2014 roku. Przez 5 lat zrobiłem 150 tys km. Parkowałem w najdziwniejszych miejscach i nikt nie ruszył. Nie wiem czy przypadek, czy dzisiaj 'fachowcy' wolą z walizką latać a nie bawić się łomem.
W nowej Rav4 nie montowałem nic. Wykupiłem GAP, AC i jakoś przeżyję jak zniknie.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2263 dnia: 24 Maja 2020, 10:46:54 »
Cześć ja mam zamontowana blokadę skrzyni w salonie koszt 780 zł wliczony w fakturę zakupu.

W którym salonie montowałeś. Bo nie wszystkich oferują taka usługę.
Pozdrawiam

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2264 dnia: 24 Maja 2020, 10:53:03 »
W którym salonie montowałeś
Ja montowałem w Toyota Marki

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl