Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 974545 razy)

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2805 dnia: 01 Kwietnia 2022, 14:36:15 »
Może handlowiec to taki zgrywusik i wykorzystał dzisiejszy dzień do zrobienia Ci dowcipu ;)

Gdyby jednak był poważny to nie warto rezygnować, bo z autami będzie tylko drożej i trudniej kupić...

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2806 dnia: 01 Kwietnia 2022, 14:59:10 »
Może handlowiec to taki zgrywusik i wykorzystał dzisiejszy dzień do zrobienia Ci dowcipu ;)

Gdyby jednak był poważny to nie warto rezygnować, bo z autami będzie tylko drożej i trudniej kupić...
Raczej nie bo to info z wczoraj  :-) A rezygnował nie będę na pewno, zastanawiam się tylko nad zamówieniem drugiej RAV4 w innej wersji. Widzę, że np Executive są szybciej dostępne

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #2807 dnia: 01 Kwietnia 2022, 15:06:09 »
Ja zamówiłem 10.11 exe i dopływa lub jest w BE - nie zyskasz już na czasie

Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka

Offline Arv

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2808 dnia: 01 Kwietnia 2022, 16:17:37 »
Kiedy na Waszym profilu mObywatel pokazała się informacja , że już jesteście właścicielami samochodu?
Po zarejestrowaniu przez Dilera auta ,czy po zarejestrowaniu auta i podpisaniu odbioru oraz ubezpieczeniu samochodu?
Właśnie pojawiło się w mObywatelu, choć jeszcze w transporcie. Nie narzekam, że rejestrowałem sam. Mogłem grymasić przy wyborze rejestracji ;).

Jeżeli odebrałeś już od Dobrygowskiego auto zamówione pod koniec listopada, to rzeczywiście gowski jest Dobry.
Pochwalisz się jaka była różnica w cenie (akcesoriach) między salonami?

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #2809 dnia: 01 Kwietnia 2022, 17:30:44 »
W zasadzie to ceny były podobne, bardziej chodziło tu o akcesoria i formę obsługi. Co do wyboru auta więcej może napisze w wątku "benzynowym 2.0" bo taki kupiłem.

Pierwszy raz poszedłem do "D" , chciałem dowiedzieć się coś więcej o aucie o którym i tak dużo wcześniej czytałem ,również na tym forum. Po otrzymaniu wielu informacji , możliwości pierwszy raz zajęcia miejsca za kierownicą , obok, na tylnym siedzeniu w tym samochodzie  powiedziałem, że z żoną zastanowimy się i może tu wrócimy. Dostałem od sprzedawcy wizytówkę , folder i wychodząc zapytałem , że mam nadzieje iż mogę liczyć na jakieś upusty. Sprzedawca z wyraźnym uśmiechem ( mimo że miał wtedy maskę) powiedział " mogę na dobry początek dać Panu opony zimowe". Zaraz potem udałem się na Jasnogórską oglądać nissan qashqai , Suzuki s-cross , Tuscona i pojechałem do Toyoty R.
Tam podobnie toczyła się rozmowa a na koniec jak zapytałem czy mogę liczyć na upusty dostałem odpowiedź " jak Pan się zdecyduje na samochód to wtedy o upustach porozmawiamy".
Za ok.10 dni jak już zdecydowaliśmy się na RAV4 najpierw pojechałem po kalkulacje do R a potem do D. Tu gość był bardzo uprzejmy starał się jak mógł abyśmy nie wyszli z niczym. Tam odnieśliśmy wrażenie , że zrobił swoje ( w R) i był mniej przekonywujący. W D część dodatków czy alarm dostaliśmy gratis , a za ich zamontowanie też nic nie kosztowało. Może u innych Dilerów też tak jest lub nawet lepiej ale nam się już nie chciało jeździć czy telefonować dla "kilku groszy".
Samochód odbieram w poniedziałek.

Offline Paw11

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CX-5
« Odpowiedź #2810 dnia: 01 Kwietnia 2022, 23:21:49 »
Co do wyboru auta więcej może napisze w wątku "benzynowym 2.0" bo taki kupiłem.

Czym się sugerowałeś przy wyborze silnika?
Dlaczego wybrałeś 2.0 a nie Hybrydę?

Sam stoję przed tym dylematem.

ps. jest wątek "benzyna 2.0"

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2811 dnia: 02 Kwietnia 2022, 19:33:19 »
Dzięki.  :-)
To zapytam inaczej : Jak długo był samochód u Dilera od momentu dostarczenia go aż  do odbioru?
SMS o dostarczeniu przyszedł w sobotę , we wtorek rano powiadomiono mnie iż mogę wpłacać pieniądze co zaraz zrobiłem (przelew zwykły)i przesłałem potwierdzenie.
Mają mi jeszcze założyć parę drobnych rzeczy (kamera, chlapacze , listwy) i zarejestrować samochód.
Mój jeszcze nie dojechał nawet do PL, ale we wtorek wypytałem dilera jak to wygląda.
Po opłaceniu dostaję papiery i muszę go zarejestrować. Dopiero jak będzie zarejestrowany, to mogą otworzyć zlecenie i montować dodatkowe rzeczy. Podobno nie mogą zamontować haka przed zarejestrowaniem ze względu na przepisy (waga się zmienia i dane wpisane w papiery wtedy nie są prawdziwe)...

Mi też tak mówili, ale do montażu haka przystąpili jak tylko dostali eciepecie. Odbierałem (z hakiem) tego samego dnia, którego go rejestrowałem

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #2812 dnia: 03 Kwietnia 2022, 14:18:06 »
Przy okazji mojego pytania i pierwszego wpisu WITAM uprzejmie wszystkich forumowiczów :)

Już mam info na mPojazd. Jest '7" . Pytanie nieaktualne.
O co chodzi z tą "7"? po co komu ona w rejestracji?
Zauważyłem właśnie że od wielu lat mój sąsiad nawet jak kupi starszego lub stukniętego gniota, to ma ze dwie lub trzy 7. w rejestracji.
Zdrówka
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #2813 dnia: 03 Kwietnia 2022, 14:35:10 »
Zauważyłem właśnie że od wielu lat mój sąsiad nawet jak kupi starszego lub stukniętego gniota, to ma ze dwie lub trzy 7. w rejestracji.
Zdrówka

Tak jak 13-stka przynosi pecha, tak siodemka przynosi szczecie. Statystycznie samochody z 7 w rejestracji rzadziej sie psuja - sa ku temu nieodparte dowody w postaci raportow awaryjnosci. Poczytaj.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #2814 dnia: 03 Kwietnia 2022, 14:44:01 »
Tak jak 13-stka przynosi pecha, tak siodemka przynosi szczecie. Statystycznie samochody z 7 w rejestracji rzadziej sie psuja - sa ku temu nieodparte dowody w postaci raportow awaryjnosci. Poczytaj.
A myślałem, że dziś 3.04 a nie 1.04 :))

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #2815 dnia: 03 Kwietnia 2022, 15:05:43 »
Zdrówka

Aaaaa, tak przypuszczałem że może chodzić o zabobon :)
To tak jak z wierzącymi i niewierzącymi, jedni w to wierzą a drudzy nie. I zastanawiałem się też czy nie chodzi może o jakieś rabaciki np. w pewnych sieciówkach lub hotelach dla posiadających 7 w rejestracji :)
Kiedyś miałem Kijaneczke z "13" w rejestracji i jeszcze literki AU, 13AU :) I dokładnie 13 lat pięknie mi służyła i jeszcze nieźle ją sprzedałem :)
Zdrówka
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #2816 dnia: 03 Kwietnia 2022, 17:08:56 »
To zależy kogo zapytasz, bo panie/panowie z wydziału komunikacji (a przynajmniej ja się tak spotkałem w mazowieckim, świętokrzyskim i łódzkim), raczej powiedzą, że 7 to kosa, a im więcej 8 tym bardziej "nieskończenie" posłuży auto  :grin:.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2817 dnia: 03 Kwietnia 2022, 23:48:46 »
Ponoć "7" przynosi szczęście więc we wszystkich samochodach miałem taką cyfrę. A "77" to dwie kosy więc bardzo niebezpieczny wiek ale jeszcze mi do tego trochę brakuje.  :-)
Jako , że z wykształcenia jestem hotelarzem ( przepracowałem w tym zawodzie tylko 10 lat jako recepcjonista) to podam Wam taką ciekawostkę iż są hotele a w zasadzie sieci hoteli  gdzie nie ma 13-go piętra jak i pokoju 13. Tak było między innymi w Holiday Inn.
Pewnie zapytacie jak to możliwe skoro hotel ma np. 20 pięter. Ano tak , że jest piętro 12 a nad nim 14-te. Tak jest oznakowane a w windzie nie ma przycisku "13". Bywa, że na piętrze 13 są biura hotelu więc gość tam nie zamieszka.
To samo dotyczy pokoi , jest np 12 a obok 14, jest 512 i 514.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2818 dnia: 04 Kwietnia 2022, 00:16:38 »
Ponoć "7" przynosi szczęście więc we wszystkich samochodach miałem taką cyfrę. A "77" to dwie kosy więc bardzo niebezpieczny wiek ale jeszcze mi do tego trochę brakuje.  :-)
Jako , że z wykształcenia jestem hotelarzem ( przepracowałem w tym zawodzie tylko 10 lat jako recepcjonista) to podam Wam taką ciekawostkę iż są hotele a w zasadzie sieci hoteli  gdzie nie ma 13-go piętra jak i pokoju 13. Tak było między innymi w Holiday Inn.
Pewnie zapytacie jak to możliwe skoro hotel ma np. 20 pięter. Ano tak , że jest piętro 12 a nad nim 14-te. Tak jest oznakowane a w windzie nie ma przycisku "13". Bywa, że na piętrze 13 są biura hotelu więc gość tam nie zamieszka.
To samo dotyczy pokoi , jest np 12 a obok 14, jest 512 i 514.

Jak Babilończycy w 12 w p.n.e podzielili rok 12 miesiecy wiedzieli co robią.  Co to byłby za ,,pechowy dzień,, 13dnia w 13 miesiacu , o godzinie 13,13
RAV4 2.5 hybrid

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2819 dnia: 04 Kwietnia 2022, 08:24:29 »
A "piątek zły początek" więc dobrze, że dziś odbieram samochód.  :-)
Poprzednie auto wystawiłem do sprzedaży za 66 666zł to mi ktoś zarzucił  iż to "diabelskie cyfry" , sprzedałem za 65.600zł  :grin:
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2022, 08:48:39 wysłana przez JKrakus »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl