Autor Wątek: Wideorejestrator  (Przeczytany 28007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zbiniek

• Toyot Leżący
  • *
    • Excelforum
Odp: Wideorejestrator
« Odpowiedź #45 dnia: 03 Grudnia 2019, 06:45:18 »
Czy te adaptery HK3 będą pasować do wszystkich kamerek? Kwestia tylko odpowiedniego złącza oczywiście (mini USB, micro USB itp.)?
Trudno powiedzieć...
Wyczytałem, że czerwony przewód zawsze daje zasilanie, a żółty jedynie podaje sygnał, aby kamera wykrywała tryb jazdy bądź parkowania. Pytanie więc w jaki sposób adapter HK3 przetwarza ten "sygnał" i podaje go dalej na kamerę?
Pozdrawiam

Zbiniek

Auris TS 1.6 - 2015 r.

Offline zbiniek

• Toyot Leżący
  • *
    • Excelforum
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Grudnia 2019, 13:29:57 »
Cześć,

wracam z tematem. Przyszedł Gwiazdor z kamerką ? trochę przed czasem, ale to dobrze  :grin:
Zrobiłem pierwsze przymiarki i mam dylemat: gdzie najlepiej zamontować? Próbowałem najpierw po prawej stronie lusterka bezpośrednio poniżej ?zakropkowanego? obszaru, ale widok jest lekko zasłonięty (przez czujnik czy kamerę). Po lewej stronie to samo. Najlepszy efekt uzyskałem przymierzając uchwyt po lewej stronie tak, że dół kamery jest zrównany z tym plastikiem, na którym jest zamocowane lusterko.

Nie jestem jednak do końca zadowolony, gdyż kamerka z zewnątrz będzie dość widoczna.

W załączeniu przesyłam zdjęcia mojej szyby.

Wesołych Świąt!!!

Allegro - darmowe galerie zdjęć
Pozdrawiam

Zbiniek

Auris TS 1.6 - 2015 r.

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Grudnia 2019, 20:53:48 »
Zamontuj tam, gdzie najbardziej pasuje. Jeśli jeździsz za granicę to miej też na uwadze to, by można taki rejestrator w prosty sposób zdemontować (różne kraje - różne przepisy).

Offline quartz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Stycznia 2020, 21:12:39 »
Moje rozwiązanie umiejscowienia kamery (70mai)

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Stycznia 2020, 21:43:44 »
Ja viofo a129 mam w tym samym miejscu

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #50 dnia: 04 Stycznia 2020, 03:41:24 »
Ja swoją też  :good:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 31 Marca 2020, 18:29:38 »
I to jest właśnie bardzo źle, bo bateria (czyli w tym przypadku akumulator) po jakimś czasie jest do niczego. W Viofo A119 (wcześniej napisałem S119 - ale chodziło mi o wersję bez S, chociaż wersja z S jest też bardzo dobra) jest kondensator co jest jego wielkim plusem.
Czy ktoś już miał okazję zweryfikować jaka bateria siedzi w 70mai i jaka jest jej możliwość wymiany?
W jaki sposób najlepiej przedłużyć jej żywotność? Stosować tryb parkingowy czy raczej nie?
Auris II HSD Touring Sports 2015

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 31 Marca 2020, 19:33:24 »
Każda bateria/akumulator ma swoją żywotność określoną w ilości cykli ładowania i najczęściej jest to 300 cykli.
70mai jest ta tyle tanim rejestratorem, że raczej nie zawracałbym sobie tym głowy. Urządzenie i tak jest cały czas wpięty pod zasilanie więc nie masz się o co martwić i śmiało możesz używać trybu parkingowego.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 31 Marca 2020, 21:28:23 »
W kwestii osłony słupka - trochę wczoraj przy niej posiedziałem, ale demontaż jest bardzo prosty. Kwestia dobrania się do jednego zatrzasku. Nawet akumulatora nie trzeba odłączać.
Możesz coś więcej napisać?
Może masz jakieś zdjęcie? Lokalizacja zatrzasków?

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 31 Marca 2020, 21:33:09 »
Moje rozwiązanie umiejscowienia kamery (70mai)

Na taśmie dwustronnej?
Bo widzę, że mocowanie jest w wykropkowanym polu, nie?

Offline quartz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #55 dnia: 02 Kwietnia 2020, 13:37:47 »
Robinson

tak, była w komplecie, bodajże 3M, trzyma i nie chce się puścić

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 05 Kwietnia 2020, 23:22:24 »
Czy możliwe jest poprowadzenie kabla podsufitką do słupka środkowego, zejście słupkiem i dalej pod dywanikiem i do tylnej zapalniczki?
Jeśli tak, to:
1) czy należy iść podsufitką wzdłuż przedniej szyby, a następnie wzdłuż szyby przedniego pasażera czy może można iść podsufitką po skosie od lusterka wstecznego prosto do słupka?
2) czy łatwo jest "otworzyć" słupek, żeby włożyć do niego kabel?
3) czy lepiej dać kabel pod dywanikiem czy można zejść "głębiej" i puścić go pod tym filcem, na którym leży dywanik?
4) czy nie ma ryzyka uszkodzenia lub wystrzelenia poduszek/kurtyn?
5) czy ma ktoś może link do instrukcji, gdzie jest pokazany sposób (de)montażu słupka lub inne opisy przydatne do tych prac?

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 05 Kwietnia 2020, 23:35:00 »
Ja poprowadziłem kabel podsufitką do prawego słupka następnie upchnąłem go pod uszczelkę drzwi i pod dywanikiem do gniazda zapalniczki i niczego nie demontowałem. Przewód wciskałem płytą CD i wchodził ładnie :grin:

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #58 dnia: 06 Kwietnia 2020, 12:27:02 »
ja mam zamontowany bezkablowo, tzn kabel idzie do podsufitki, potem bocznym słupkiem i wcisnąłem pod deskę i wprost w okolice gniazda zapalniczki, gdzie rozebrałem plastiki i szybkozłączkami wpiąłem dodatkowe gniazdo zapalniczki i tam mam podłączone.

Offline Barrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 07 Kwietnia 2020, 14:15:11 »
rozebrałem plastiki i szybkozłączkami wpiąłem dodatkowe gniazdo zapalniczki
Pomysł bardzo dobry, zamierzam go wykorzystać :-) Powiedz tylko które plastiki demontowałeś, żeby już nie wyważać raz otwartych drzwi... Demotowałeś plastiki od czoła pulpitu (czyli tam gdzie jest wtyczka zapalnioczki) czy może coś od boku? I w jaki sposób się to demontuje bezszkodowo? :)
Auris II TS 2013 1,6 benzyna + LPG

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl