Niestety radio wygląda średnio, dodatkowe ramki zawsze tak zrobią.
ale mam pytanie:
ma wsparcie dla wyświetlania info po CANBUS: klima, hsd, spalanie, czujniki parkowania, kamera cofania, wbudowany mikrofon działa?
Radio ma możliwość instalowania aplikacji czy tylko te fabryczne plus to co z telefonu po AndroidAuto?
Tak zgadza się, bez ramek tamto oryginalne miało świecące przyciski i może wyglądało lepiej, ale te przyciski dotykowe były beznadziejnie trudne w używaniu podczas prowadzenia pojazdu. Wole jednak brzydkie radio ale działające i ergonomiczne

W Pioneerze nie ma niestety wsparcia do CANBUS dla Toyoty Auris.
Ale jedyna istotna funkcja którą straciłem to brak możliwości wyciszenia brzęczyków od czujników parkowania. Czujniki działają niezależnie od radia więc jest OK.
Spalanie - nigdy tego nie użyłem bo tego nie dało się używać. Animacja HSD - ile można to oglądać. W razie jak chcę popatrzeć mam między zegarami

Wolę zamiast animacji pożądny dźwięk z Flaców.
Kamera cofania podłączona ta sama co była w oryginale - działa bez problemów. Potrzebna przetwornica lub stabilizator z wyjściem 6V DC. Do ori radia przychodzi analogowy sygnał załączenia wstecznego więc nie potrzebny CANBUS aby włączać obraz z kamery automatycznie.
Wbudowanego mikrofonu nawet nie probowałem uruchomić bo dźwięk z niego był jak ze studni, wolę dołożony za lusterkiem - nie rzuca się w oczy a dźwięk 100 razy lepszy.
Radio zamknięte - brak możliwości instalacji czegokolwiek - za to działa bez pudła. Fabrycznych aplikacji nie zanotowałem w radiu. Odtwarza muzykę w mp3 i co ważne w FLAC, można przeglądać po katalogach i plikach a nie tylko tagach jak w oryginalnym. Oczywiście opcja przeglądania muzyki po tagach też jest. Ma spotify Connect jak ktoś nie chce android auto/apple car play, ma DAB+.
Aplikacje te co udostępnia Apple CarPlay. CarPlay działa bez żadnej zawiechy - bezprzewodowo. Uruchamiam samochód i po 10 sekundach mam połączenie z telefonem. W oryginalnym radiu zwykły bluetooth potrafi się aktywować ponad minutę. Android Auto nie wiem, nie używałem.
Ja osobiście bym nie zalecał radia z androidem - ale to rzecz gustu.
Nie mam czasu ani chęci na grzebanie, updatowanie chińskiej elektroniki z softem niewiadomego pochodzenia.
Komputerów mam po dziurki w nosie w pracy

Dla mnie współczesna nawigacja online, spotify, telefon ma działać z minimum wysiłku bez zawieszania i podłączania kabelków.
Telefon leży w ładowarce Qi i robi to co ma robić wyświetlając efekty pracy na ekranie radia.
Działaniem oryginalnnego radia z Navi byłem po dwóch latach tak sfrustrowany że nie straszna była mi kwota do wydania za pioneera