Autor Wątek: Słaby nawiew powietrza (F)  (Przeczytany 34058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

far77

• Gość
Odp: Słaby nawiew powietrza
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Maja 2010, 19:19:28 »
Ok,rozumiem zdradzisz namiar do tego zakładu ??

far77

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Maja 2010, 18:41:11 »
Niestety nie uzyskałem tajemnego namiaru od DAGONA do servisu klimatyzacji wiec dzisiaj dalej działam,kupiłem pianke MOTIPA  http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c0d6fe98f924019.html  i wpusciłem ja w miejscu filtra przeciwpyłkowego i przez rurke odprowadzającą skropliny.Konsystencja mocno rosnaca wygladem identyczna z pianką do golenia,zapach tez podobny,według instrukcji trzeba odczekać pół godz o efektach napisze.

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Maja 2010, 21:03:23 »
Hej....
Spokojnie, ja na forum może i zaglądam kilka razy dziennie ale nie mam czasu na bieżąco czytać wszystkich wątków... Robię to wieczorami zazwyczaj  :grin:

Namiar podawałem w polecanych serwisach ale dla Twojej wygody:
http://www.ultracar.waw.pl/

Koleś zmienił w tym roku siedzibę ponieważ zakład się "rozrasta". Nawet do stałych swoich klientów SMSy powysyłał  :laugh:
W tym roku jeszcze u niego nie byłem, wybieram się jakoś w czerwcu... ale metoda raczej bez zmian. Zresztą podjedź, powiedz o co chodzi ;]

Aha.. ważne! Na hasło "Toyota Klub" masz zniżkę :]

far77

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Maja 2010, 22:30:52 »
Spox,dzięki za namiar napewno podjade na sprawdzenie szczelnosci,wyczyszczenie parownika i nabicie.Odnośnie preparatu poprawa jest znaczna w nadmuchu ale mam wrazenie że jeszcze nie wieje tak jak powinno,niemam porównania z inną cariną.

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Maja 2010, 00:01:59 »
To zapraszamy w Czwartek do GM... będziesz miał możliwość porównania z wieloma Carinami :D

far77

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Maja 2010, 09:51:52 »
Po aplikacji drugi raz środka nawiew bardzo ładnie działa,naprawde jestem miło zaskoczony działaniem preparatu.

far77

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Czerwca 2010, 10:51:03 »
Przy opadach deszczu zauwazyłem ze w czasie jazdy szyby nie paruja i jest idealnie,po zatrzymaniu się na swiatłąch momentalnie zaczynaja parować,po ruszeniu znowu wszystko wraca do normy,ma sie wrażenie ze szyby są strasznie tłuste przy próbie wycierania z pary.Szyby czyszczone wielokrotnie od środka,czy nawiew jest cały czas za mało wydajny,czy parownik jeszcze zabrudzony tym tłustym osadem,kanały wentylacyjne ??

Offline piasek101

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Czerwca 2010, 11:38:58 »
Parują przy załączonej klimie ?

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Czerwca 2010, 11:43:55 »
U mnie też szyby parują i przy próbie wycierania wszystko rozmazuje się jeszcze bardziej. Stawiałem ,że to od papierosów ale po dokładnym umyciu i odtłuszczeniu szyb miałem spokój na 2 tygodnie.Przez ten czas nie paliłem w aucie a szyby znowu są jak by tłuste.

far77

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Czerwca 2010, 18:48:32 »
Wnętrze całkowicie suche,parują bez klimy,filtr przeciwpyłkowy wyjety,sytuacja ma miejsce w momęcie zatrzymania auta, w czasie jazdy wszystko OK.Dzisiaj postanowiłem troszke rozebrać nawiew,został wyjety wentylator wszystko wyglada OK ( czyste bez lisci ),jeszcze raz umyłem parownik od klimy troszke radykalniej wodą i płynem do felg 3 krotnie i obwite przepłukanie całosci wodą,przedmuchane kompresorem.

Offline piasek101

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Czerwca 2010, 21:57:16 »
Ten typ tak ma.
Gorące powietrze z nad maski jest zasysane i ochładzane na przedniej szybie (szczególnie gdy pada deszcz) - para murowana.
Masz klimę - służy też do odparowania szyb.

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Czerwca 2010, 00:30:06 »
A próbowaliście wymieniać uszczelki chroniące "podszybie"? Tak pytam, bo czytając to forum odnoszę wrażenie, że jestem jedynym użytkownikiem Cariny który nie zaobserwował tego zjawiska....

Ale ogólnie to powód takiego parowania przy wyłączonej klimie może być raczej tylko tym, o którym piszecie.

Co do tłustych szyb, to możliwe, że kanały są zasyfione. Natomiast z doświadczenia wiem, że szyba po prostu się brudzi... W końcu nawiew jest niemal non-stop na nią ustawiony. Filtr nie wyłapie wszystkich zanieczyszczeń, szczególnie tych będących początkowo w formie gazu (nie pyłu)... Po prostu warto myć szybę... I też z doświadczenia wiem, że nie warto bawić się w żadne środki a już na pewno nie "antyparę", bo efekt mazania jest od tych wszystkich "cudownych środków" jeszcze większy. Ja używam odrobiny (dosłownie 2 krople) płynu do naczyń a potem obficie, kilka razy myję szybę ciepłą wodą. Kilka razy z tego powodu, aby nic z tego płynu nie pozostało na szybie. I ogólnie to IMO sprawdza się najlepiej. Ja po takim zabiegu mam spokój na jakieś 4 miesiące minimum... Po tym czasie zaczynam dostrzegać pierwsze objawy zabrudzenia szyby.
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2010, 00:32:10 wysłana przez Dagon »

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Czerwca 2010, 10:48:17 »
Przy opadach deszczu zauwazyłem ze w czasie jazdy szyby nie paruja i jest idealnie,po zatrzymaniu się na swiatłąch momentalnie zaczynaja parować,po ruszeniu znowu wszystko wraca do normy

u mnie jest podobna sytuacja, ale po sprawdzeniu wszystkich przwodów nie wiem w czym moze bys problem. Wszystkie przewody są czyste i nie ma w nich zadnego dziadostwa. Acha nie mam klimatyzacji. W punto (drugim aucie) nie mam takiego problemu ,a rocznikowo auta są podobne 95r

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Czerwca 2010, 10:53:13 »
Bo Toyota to samochód zaprojektowany z myślą aby jechać... Fiat zaprojektowany z myślą aby stać  <diabel>

A na poważnie, to ponawiam swoją tezę odnośnie tych uszczelek między podszybiem a komorą silnika...

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Czerwca 2010, 11:03:16 »
uszczelek między podszybiem

a gdzie dokładnie ta uszczelka, a ktora to? Wydaje mi sie gdyby tam jakas uszczelka była walnieta to by woda sie do auta lała, a tak nie jest

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl