Jeździłem 2 dni sedanem 1,6 z manualem chyba bieda wersja. Kilka spostrzeżeń:
1) nadal nie lubię tego wystającego tableta
2) system multimedialny słaby wizualnie - ale to może być wynikiem ubogiej wersji
3) w bieda wersji nie podobają mi się zegary - białe cyfry z czerwonymi wskazówkami + przeładowany informacjami i grafiką wyświetlacz obok zegarów. Pasażerka stwierdziła że wygląda jak choinka, dla mnie bardziej jak ekran komputera gracza. Nie moja bajka
4) pasażerka po wejściu stwierdziła że jest ciasno (ma długie nogi

, myślę że to efekt tej skierowanej w kierunku pasażera i kierowcy deski. Mnie akurat to nie przeszkadza - miejsca miałem dość
5) bardzo precyzyjna skrzynia biegów
6) bardzo wygodna pozycja za kierownicą, pomimo że podłokietnik się nie przesuwał, to przez to że wajcha od skrzyni biegów jest umiejscowiona wysoko ręka idealnie się układa na podłokietniku i gałce
7) wspomaganie chodzi leciutko - lepiej niż w E18
8) auto bardzo dobrze się prowadzi, nie wychyla się na zakrętach - czułem się pewniej niż w mojej e18 (jechałem z butem w podłodze 182 km/h - niezbyt chętnie przyspieszao dalej, a prosta droga się skończyła )
9) jest znacznie lepiej wyciszone niż e18. dopiero na wysokich obrotach słychać silnik
10) asystent pasa ruchu działa znacznie lepiej niż w TSS pierwszej generacji
11) zawieszenie lepiej wybiera nierówności niż moja e18, ale to może być efekt, że auto stało chyba na kołach 16 i miało założone balony (u mnie są 17)
W sumie w najbogatszej wersji wyposażenia, pewnie nowa corolla bije na glowę moją ( też w najbogatszej wersji) lecz nie mogę znieść wyglądu zewnętrznego tego samochodu (sedan) - po prostu mi się nie podoba. No i przy moim wzroście 174 cm siadając z tyłu dotykam sufitu

w mojej to nie występuje.