Autor Wątek: Testy, opinie, weryfikacje i inne styki z nowym modelem  (Przeczytany 19353 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Testy, opinie, weryfikacje i inne styki z nowym modelem
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Czerwca 2019, 18:46:51 »
Test łosia w nowej Corolli zaliczony.

https://www.youtube.com/watch?v=Je4GAe7djP4

Offline cris1111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Czerwca 2019, 22:35:01 »
A ja od zeszłego czwartku zrobiłem swoją Corollą 500km. Wersja hatchback 1,8 executive z nawigacją i pakietem VIP, cena katalogowa 136kk, na ?dzień dobry?dostałem 8k tzw. ?Ukrytego rabatu? od dealera plus 4% rabatu dla małych przedsiębiorców, w sumie wyszło 123kk plus 4600 za OC/AC.
Przesiadłem się z Yarisa hsd, i jeszcze się nie przyzwyczaiłem do innej pracy układu hybrydowego. W Corolli podczas jazdy w mieście zdecydowanie częściej wyłącza się silnik spalinowy.
W instrukcji wyczytałem, że przytrzymując przycisk na pilocie można z zewnątrz domknąć okna i szyberdach ale u mnie to nie działa ?? Może ktoś rozwiązał ten problem?
Nie działa też sterowanie głosem mimo, że jest ustawione na język polski.
Co do asystenta utrzymywania pasa to świetnie działa w korkach w połączeniu z tempomatem i na autostradzie, natomiast w jeździe po mieście często nie widzi pasów. Do tego zauważyłem że w czasie jazdy gdy kamera rozpoznaje pasy tylko z jednej strony auto potrafi ściągnąć w jedną lub drugą stronę.
Trochę obawiałem się 18 calowych opon, ze będzie czuć każdy kamień ale jest ok.
Spalanie wg komputera oscyluje około 4 litrów, na razie tylko miasto, po zatankowaniu zweryfikuję wskazania komputera.
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2019, 22:38:14 wysłana przez cris1111 »
Spalanie - Motostat.pl

Toyota Corolla 1,8 hsd 2019

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwca 2019, 21:43:00 »
Sterowanie głosem działało w wersji nawigacji TT2&Go Plus, a potem gdy ją wycofali w TT2&Go tylko w połączeniu z pakietem JBL.  Tu pewnie jest to samo.

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Czerwca 2019, 17:32:30 »

W instrukcji wyczytałem, że przytrzymując przycisk na pilocie można z zewnątrz domknąć okna i szyberdach ale u mnie to nie działa ?? Może ktoś rozwiązał ten problem?

Z tym domykaniem to raczej jakaś opcja w alarmie, u mnie tez nie działa

Nie mam JBL ale sterowanie głosowe w języku polskim działa. Sprawdź ustawienia wszystkie, musi działać. Moje wersja 2.0 TS Executive VIP Skyview
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2019, 17:36:07 wysłana przez don_pazurro »
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Lipca 2019, 17:47:56 »
Moje wersja to 2.0 TS Executive Skyview +nawigacja. U mnie również nie działa domykanie szyb i dachu z pilota.

Pytanie z innej beczki: czy jesteście w stanie podłączyć system multimedialny do Internetu za pomocą Wi-Fi? U mnie na ekranie konfiguracji (Setup->Wi-Fi) są tylko takie 3 opcje:
Moc Wi-Fi     Wł.
Miracast(tm)     Wył.
MirrorLink(tm)     Wył.

Wg instrukcji obsługi pomiędzy pierwszą opcją a dwoma pozostałymi powinny być jeszcze:
Dostępne sieci
Łatwa konfiguracja
Ustawiena szczegółowe

W instrukcji obsługi przy tych opcjach jest "*" z wyjaśnieniem, że dotyczy "Wersje z funkcją nawigacji", czyli powinny u mnie być. Też tak macie u siebie?

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Lipca 2019, 01:19:54 »
Tez tak mam z wi-fi. Nie chce mi sie jechac ASO, zgłoszę to przy pierwszym przeglądzie, czyli za jakieś 12 tys km. Odpuściłem temat.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Lipca 2019, 09:44:58 »
Alternatywnie udało mi sie podłączyć do Internetu za pomocą Bluetooth (w telefonie należy włączyć opcję "Tethernig przez Bluetooth". Działa:
  • Ściąganie informacji o korkach i utrudnieniach drogowych.
  • Ściąganie do nawigacji tras stowrzonych za pomocą portalu webowego Toyoty.
  • Zapisywanie i odczytywanie konfiguracji auta na koncie w portalu webowym Toyoty.
Niestety nie działa eStore z aplikacjami (Menu -> Aplikacje -> InCar -> eStore). Bez połączenia z Internetem wyświetla komunikat o konieczności połączenia. Po połączeniu i ponownym wybraniu eStore przez kilkadziesiąt sekund próbuje się uruchomić a następnie wraca do Menu -> Aplikacje -> InCar.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Lipca 2019, 21:55:33 »
Moje wersja to 2.0 TS Executive Skyview +nawigacja. U mnie również nie działa domykanie szyb i dachu z pilota.

Pytanie z innej beczki: czy jesteście w stanie podłączyć system multimedialny do Internetu za pomocą Wi-Fi? U mnie na ekranie konfiguracji (Setup->Wi-Fi) są tylko takie 3 opcje:
Moc Wi-Fi     Wł.
Miracast(tm)     Wył.
MirrorLink(tm)     Wył.

Wg instrukcji obsługi pomiędzy pierwszą opcją a dwoma pozostałymi powinny być jeszcze:
Dostępne sieci
Łatwa konfiguracja
Ustawiena szczegółowe

W instrukcji obsługi przy tych opcjach jest "*" z wyjaśnieniem, że dotyczy "Wersje z funkcją nawigacji", czyli powinny u mnie być. Też tak macie u siebie?

Moc Wi-Fi     Wł.
Miracast(tm)     Wył.
MirrorLink(tm)     Wył.

Dostępne sieci
Łatwa konfiguracja
Ustawiena szczegółowe

Podlaczenie internetu dziala po bluetooth, instrukcja podje nie prawde.

Offline Konrad J.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Lipca 2019, 21:49:59 »

Moc Wi-Fi     Wł.
Miracast(tm)     Wył.
MirrorLink(tm)     Wył.

Dostępne sieci
Łatwa konfiguracja
Ustawiena szczegółowe

Działa bez problemu - po prostu domyślnie wyłączona opcja. Pojechałem do ASO i poprosiłem o włączenie - bez opłat. Przytrzymuję przycisk na pilocie otwierania drzwi i jest pik trzymam tak długo jak mocno chcę otworzyć okna - analogicznie przy zamykaniu.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Lipca 2019, 09:56:00 »

Moc Wi-Fi     Wł.
Miracast(tm)     Wył.
MirrorLink(tm)     Wył.

Dostępne sieci
Łatwa konfiguracja
Ustawiena szczegółowe

Działa bez problemu - po prostu domyślnie wyłączona opcja. Pojechałem do ASO i poprosiłem o włączenie - bez opłat. Przytrzymuję przycisk na pilocie otwierania drzwi i jest pik trzymam tak długo jak mocno chcę otworzyć okna - analogicznie przy zamykaniu.

W którym ASO potrafią to  zrobić?

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Lipca 2019, 20:53:23 »
Jeździłem 2 dni sedanem 1,6 z manualem chyba bieda wersja. Kilka spostrzeżeń:
1) nadal nie lubię tego wystającego tableta
2) system multimedialny słaby wizualnie - ale to może być wynikiem ubogiej wersji
3) w bieda wersji nie podobają mi się zegary - białe cyfry z czerwonymi wskazówkami + przeładowany informacjami i grafiką wyświetlacz obok zegarów. Pasażerka stwierdziła że wygląda jak choinka, dla mnie bardziej jak ekran komputera gracza. Nie moja bajka
4) pasażerka po wejściu stwierdziła że jest ciasno (ma długie nogi  :cool: , myślę że to efekt tej skierowanej w kierunku pasażera i kierowcy deski. Mnie akurat to nie przeszkadza - miejsca miałem dość
5) bardzo precyzyjna skrzynia biegów
6) bardzo wygodna pozycja za kierownicą, pomimo że podłokietnik się nie przesuwał, to przez to że wajcha od skrzyni biegów jest umiejscowiona wysoko ręka idealnie się układa na podłokietniku i gałce
7) wspomaganie chodzi leciutko - lepiej niż w E18
8) auto bardzo dobrze się prowadzi, nie wychyla się na zakrętach  - czułem się pewniej niż w mojej e18 (jechałem z butem w podłodze 182 km/h - niezbyt chętnie przyspieszao dalej, a prosta droga się skończyła )
9) jest znacznie lepiej wyciszone niż e18. dopiero na wysokich obrotach słychać silnik
10) asystent pasa ruchu działa znacznie lepiej niż w TSS pierwszej generacji
11) zawieszenie lepiej wybiera nierówności niż moja e18, ale to może być efekt, że auto stało chyba na kołach 16 i miało założone balony (u mnie są 17)
W sumie w najbogatszej wersji wyposażenia, pewnie nowa corolla bije na glowę moją ( też w najbogatszej wersji) lecz nie mogę znieść wyglądu zewnętrznego tego samochodu (sedan) - po prostu mi się nie podoba. No i przy moim wzroście 174 cm siadając z tyłu dotykam sufitu  :thumbdown: w mojej to nie występuje.

« Ostatnia zmiana: 13 Lipca 2019, 20:55:00 wysłana przez YogiBabo »
E18_Prestige_MultidriveS

Offline grzes74

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Lipca 2019, 10:11:34 »
Czołem,
Nowy u Was... Corolla 2019 się podoba.

Taki porównawczy test 1.8 i 2.0 - Słowacja.

https://www.youtube.com/watch?v=VYTd5U1l_RU

Offline cris1111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Lipca 2019, 14:06:25 »

Nie mam JBL ale sterowanie głosowe w języku polskim działa. Sprawdź ustawienia wszystkie, musi działać. Moje wersja 2.0 TS Executive VIP Skyview
Sterowanie głosem działa przy obsłudze telefonu czy radia ale nie rozpoznaje nazw ulic w nawigacji
Spalanie - Motostat.pl

Toyota Corolla 1,8 hsd 2019

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Lipca 2019, 18:13:18 »

Sterowanie głosem działa przy obsłudze telefonu czy radia ale nie rozpoznaje nazw ulic w nawigacji

Zapewniam, że u mnie rozpoznaje nazwy ulic. Czasami od razu precyzyjnie, a czasami listuje kilka podobnych w wymowie. Znam lepsze tego typu systemy, ale ten działa poprawnie, gorzej niż Siri, ale działa.

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
rav4

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl