Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442844 razy)

pireus

• Gość
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #90 dnia: 07 Listopada 2019, 22:54:41 »
 :o

Offline dominiqus80

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #91 dnia: 08 Listopada 2019, 09:29:46 »
Dodatkowo podobno aktualizacja będzie dostępna tylko dla konfiguracji bez fabrycznej nawigacji, wg. jednego z ASO jedna funkcjonalność wyklucza drugą. Ciekawe bo inny producenci oferują jedno i drugie.

Szczerze, to zamowilem nawigacje Toyoty, jedynie majac nadzieje, ze upgrade bedzie dla modeli juz z nawigacja... jezeli jest mozliwosc wyrzucenia tego i podpiecia CarPlay, to jestem pierwszy w kolejce, nawet za drobna oplata. Niech mi ktos znajdzie normalna nawigacje lepsza od darmowych aplikacji z danymi na biezaco dotyczacymi korkow w miescie, itd? (typu Waze czy nawet Google Maps)... niebo a ziemia!

Offline Raori

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 09 Listopada 2019, 16:29:48 »
Jeżdżę, z nawigacją firmową po mieście, która informuje o korkach, podaje opóźnienia i gdzie występują na trasie, wskazuje odcinki na których są korki. Proponuje objazdy, na bieżąco analizuje trasę. Porównałem kilkukrotnie trasę przejazdu z google na bieżąco. Różnic zasadniczo nie ma.
To że graficznie się to rożni od google, fakt, to, że nie jest tak intuicyjna fakt, ale informacja jest i interfejs nie jest wbrew pozorom tak całkiem zrobiony z drewna.
Jest jedno ale - nawigacja firmowa musi mieć dostęp do internetu.
W moim przypadku udostępniam hotspota z telefonu i śmiga. Przyznam nawet, że przestałem odpalać googla.

Jeszcze jedno. Dokonałem zmiany zamówienia i przy podpisaniu aneksu, sprzedawca zadzwonił do Mostvy rezerwować stojący tam samochód. Poprosił o wgranie nawigacji. Nie było słowa o instalacji czegokolwiek dodatkowego.
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2019, 17:13:03 wysłana przez Raori »

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #93 dnia: 09 Listopada 2019, 16:39:52 »
Ja kupiłem router, włącza się razem z autem. Karta na rok, wystarczające.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 09 Listopada 2019, 17:31:16 »
Różnic zasadniczo nie ma.
Zasadnicza różnica jest wtedy, gdy poruszamy się po nieznanym terenie, bo wtedy najważniejsze jest to jak aktualne są mapy. Do jazdy wokół komina żadna nawigacja nie jest konieczna.

Offline Raori

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 10 Listopada 2019, 10:33:59 »
Haha, ja jestem z czasów, jak jeździło się gdzieś przy pomocy papierowej mapy. Orientacja w terenie ma dla mnie cały czas priorytet. Nawigację traktuję jako wskazówkę.

Nie udowadniam wcale, że firmowa nawigacja jest lepsza, bo nie jest, jest wystarczająca dla celów, jakim mi służy i o tym pisałem. Zawsze wystąpi wyjątek krytyczny, gdzie wszystko się wyłoży, nawet cudowne Google. Mam screeny jakie Google wywala głupoty, więc Twój argument, na działanie, w obcym terenie, jest łatwy do zabicia.

Czekam jak wszyscy na AA i AC. Z powodu wygody obsługi.

Bez potrzeby nie neguję wszystkiego jak leci. WIdzę że większość ludzi jednak tak ma.

Bardziej mam pretensję o działanie wycieraczek, bo to gruba siara kupować nowy samochód z 3 letnimi w działaniu wycieraczkami. To jest poważny problem mający wpływ na bezpieczenstwo, na które Toyota podobno kładzie nacisk. Jadę teraz w ciągłym deszczu w trasie. Żona kieruje. To co się dzieje na szybie czystego samochodu, który przed wyjazdem umyłem, jest żenujące.  Jakieś tam pierdoły z udogodnieniami, mają drugorzędne dla mnie znaczenie.

Każdy ma własne indywidualne podejście.
« Ostatnia zmiana: 10 Listopada 2019, 10:38:51 wysłana przez Raori »

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 10 Listopada 2019, 11:12:21 »
Mi ostatnio nawigacja Toyoty kazała zrobić 20km pętlę, bo wybrałem znana mi trasę, która była o 3 min dłuższa niż ta, którą wcześniej wybrała toyota. Google (którego swoją drogą też nie bardzo lubię i uważam że to że najszybciej aktualizuje mapy to bajka) od razu przedstawił się na moją trasę, a Toyota chciała kręcić wielokilometrowe pętlę, żeby wrócić na trasę. Była połączona z internetem.

Jeżeli chodzi o wycieraczki, to się zgadzam, wczoraj w ciągu  dnia, było słabo, ale domyślam się, że w ciemności jest dramat.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 10 Listopada 2019, 13:14:45 »
Nie udowadniam wcale, że firmowa nawigacja jest lepsza, bo nie jest, jest wystarczająca dla celów, jakim mi służy i o tym pisałem. Zawsze wystąpi wyjątek krytyczny, gdzie wszystko się wyłoży, nawet cudowne Google. Mam screeny jakie Google wywala głupoty, więc Twój argument, na działanie, w obcym terenie, jest łatwy do zabicia.
Ale mając CarPlay, możesz korzystać z wielu innych nawigacji jeżeli nie lubisz Google Maps. Przy firmowej nawigacji takiego komfortu nie ma. Ja czasami przełączam nawigacje, jeżeli coś mi nie pasuje.

Offline Raori

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 10 Listopada 2019, 14:10:27 »
Dlatego też czekam cierpliwie do 2 kwartału 2020 i mam na ten cel schomikowanego tysiaka.

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 18 Listopada 2019, 09:25:17 »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #100 dnia: 19 Listopada 2019, 18:01:33 »
znalazłem takie coś :
https://www.toyota.com.au/news/toyota-introduces-apple-carplay-android-auto-on-select-vehicles

Ale to Australia. Do naszych realiow nie pasuje... tutaj jest trzeci swiat i klienta nie traktuje sie powaznie.

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 19 Listopada 2019, 19:05:43 »
Australia to jakieś 25 mln mieszkańców. UE - ponad 500 mln, czyli potencjalnie 20 x większa grupa klientów.

Z tego co piszą na anglojęzycznych forach, to "australijska" jednostka ma prawdopodobnie sporo wspólnego z europejską, natomiast nie wiadomo do końca, czy technicznie są to identyczne sprzęty. Zobaczymy.

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Ostatnia zmiana: 26 Listopada 2019, 10:44:34 wysłana przez bilans »

Offline tomekwu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 26 Listopada 2019, 10:50:48 »
Warunek wejściowy dla gadżetów powyżej: system samochodu wspiera android auto.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #104 dnia: 26 Listopada 2019, 21:14:28 »
Nie. Ten z cartronica działa na stacjach z androidem i Windowsem ce.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl