Witam
Podzielę się swoimi osiągnięciami z ravką (wcześniej Yaris i Verso) Chyba trzeba kupić Hondę, tam jest carplay, jak w innych Japońskich samochodach.
Odjechałem w kwietniu 2019 z salonu rav4 , spalanie z katalogu jak się jedzie 90 km/h po prostej drodze, ale trzeba rozpędzić go 90, i pali więcej.
Dokupiłem oddzielnie, koło zapasowe+nakrętki, klucz do kół, podnośnik, koła zimowe+alufelgi, żarówki ledowe do kabiny i bagażnika, sam wymieniłem
Uruchomiłem mirrorlink z samsung 9+ nawigacja Sygic aura działa, wada że po każdym wyłączeniu silnika, trzeba od nowa wystartować program w telefonie.
Wycina muzykę z radia.
Janosik działa tylko w tle,(komunikaty głosowe i pojawia się okienko na wyświetlaczu do potwierdzania kontroli)
W meni samochodu była opcja Carplay on/off (teraz ta funkcja sama zniknęła z menu, dziwne) i w instrukcji samochodu jest opisane, że ta funkcja działa.
Więc kupiłem ipoda 11, i Automapę (oglądałem fimiki na Youtube, w Stanach do działa, znalazłem też filmik jak Chińczyk dokupił oddzielny zestaw carplay do rawki i sam zamontował )
Nie mogę dzwonić z samochodu, ponieważ nie widzi kontaktów z iphon 11 (za nowy, raczej modół w ravce, za stary)
Jest na rynku do kupienia Android 10 z carpleyem (wyświetlacz 10"cena 410$) do samodzielnego montażu w ravce, jak nie będzie upgrade, to chyba to sobie sprawię.
Na razie pilnie śledzę forum, i czekam, czytałem że w krainie kangurów upgrade jest przeprowadzane od listopada 2019, może dojdzie i do nas. Pozdrowienia