Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442915 razy)

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #225 dnia: 12 Czerwca 2020, 14:43:50 »
To czym to tak naprawde bedzie sie roznic od podlaczenia przez mirrorlinka?
Wygodą urzytkowania.
Podłączasz kabel i już działa. nie musisz się niczym przejmować bo AA jest naprawdę intuicyjne i niezawodne. Mirrorlink to dinozaur w porównaniu do AA

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #226 dnia: 12 Czerwca 2020, 14:48:59 »
Przede wszystkim dostępne nawigacje online (Google Mapa, Waze - koniec z koniecznością aktualizowania co jakiś czas), Asystent Google - obsługa głosem, więcej aplikacji, bezproblemowa wielozadaniowość, no i jest to system żywy, nadal rozwijany (w przeciwieństwie do Mirrorlink).

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: 12 Czerwca 2020, 14:51:29 »
To czym to tak naprawde bedzie sie roznic od podlaczenia przez mirrorlinka?
Pamietaj, że jak masz AA to masz też CarPlay i jak kupisz telefon z Apple to będziesz miał jeszcze więcej mozliwości.

Offline Sharx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #228 dnia: 12 Czerwca 2020, 14:53:58 »
Dzieki Panowie za wyjasnienia

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #229 dnia: 14 Czerwca 2020, 12:01:58 »
no i będzie działał, na obecnych telefonach już mirrorlink przestaje działać i będzie jeszcze gorzej. Swoją drogą - ktoś wie czy da się jakoś cofnąć aktualizacje car mode do wersji sprzed czerwca. Próbowałem odpalić na S8 i car mode pokazuje, że przestało działać w czerwcu, a ta apka od lg ma tylko czarny ekran, a wersja jest taka o jakiej pisaliście - 1.2.1.2

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #230 dnia: 14 Czerwca 2020, 12:23:51 »
no i będzie działał, na obecnych telefonach już mirrorlink przestaje działać i będzie jeszcze gorzej. Swoją drogą - ktoś wie czy da się jakoś cofnąć aktualizacje car mode do wersji sprzed czerwca. Próbowałem odpalić na S8 i car mode pokazuje, że przestało działać w czerwcu, a ta apka od lg ma tylko czarny ekran, a wersja jest taka o jakiej pisaliście - 1.2.1.2
A jaki masz telefon?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #231 dnia: 14 Czerwca 2020, 14:28:50 »
Samsung S8. w zasadzie to telefon żony, bo mój w ogóle nie wspiera mirrorlinka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #232 dnia: 14 Czerwca 2020, 14:34:05 »
Samsung S8. w zasadzie to telefon żony, bo mój w ogóle nie wspiera mirrorlinka
No to platna aplikacja Full mirror for mirrorlink. Lub Floating APS. Na YT masz filmy.

Offline Enter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: 15 Czerwca 2020, 10:57:43 »
Swoją drogą - ktoś wie czy da się jakoś cofnąć aktualizacje car mode do wersji sprzed czerwca. Próbowałem odpalić na S8 i car mode pokazuje, że przestało działać w czerwcu, a ta apka od lg ma tylko czarny ekran, a wersja jest taka o jakiej pisaliście - 1.2.1.2
Ja ostatnio bawiłem się MirrorLinkiem i na te objawy o których piszesz zainstalowałem starszą wersję z https://www.apkmirror.com/uploads/?q=car-mode-for-galaxy, a konkretnie tę z 20 lutego 2019:
Samsung Car Mode 8.0.SL50.5472747_5477152_5481713_5482698_5485714_5489591_5490578_5490605_5480987_5501878 by Samsung Electronics Co., Ltd.
Zastanawiam się tylko czy da się mieć włączone radio i komunikaty z nawigacji? Po włączeniu yanosika radio gra do pierwszego komunikatu i potem nie da się już go włączyć.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #234 dnia: 15 Czerwca 2020, 10:59:02 »
Swoją drogą - ktoś wie czy da się jakoś cofnąć aktualizacje car mode do wersji sprzed czerwca. Próbowałem odpalić na S8 i car mode pokazuje, że przestało działać w czerwcu, a ta apka od lg ma tylko czarny ekran, a wersja jest taka o jakiej pisaliście - 1.2.1.2
Ja ostatnio bawiłem się MirrorLinkiem i na te objawy o których piszesz zainstalowałem starszą wersję z https://www.apkmirror.com/uploads/?q=car-mode-for-galaxy, a konkretnie tę z 20 lutego 2019:
Samsung Car Mode 8.0.SL50.5472747_5477152_5481713_5482698_5485714_5489591_5490578_5490605_5480987_5501878 by Samsung Electronics Co., Ltd.
Zastanawiam się tylko czy da się mieć włączone radio i komunikaty z nawigacji? Po włączeniu yanosika radio gra do pierwszego komunikatu i potem nie da się już go włączyć.
Da sie. Trzeba sciagnac apke ktora pozwoli Ci puscic komunikaty z telefonu przez telefon a nie przez kabel do glosnikow.

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: 15 Czerwca 2020, 14:30:35 »
AA w aucie, szczególnie takim ze słabej jakości infotainment (jak RAV4) to... wybawienie. Wsiadam podłączam kabel który mam na stałe w aucie. Po chwili na ekranie wyświetla się mapa z widokiem satelitarnym, włącza się muzyka z google play i wszystko działa jak należy. Absolutnie nic więcej nie potrzebuję w aucie. A jeżdżę na tyle dużo że praktycznie przestałem ładować telefon w domu. Do pełnej ekscytacji brakowałoby tylko bezprzewodowego AA. Wtedy telefon z indukcją i zapominasz o kablach.

Ale... wychodzi że obecna RAV4 ma jednak mały wyświetlacz, na pewno mógłby być 10" (jak PRIME) a nie biedne 8'' i... niestety sam wyświetlacz nie jest fullHD co jest słabe. Wprawdzie jakość jest dobra i wszystko widać, ale brakuje ostrości w obrazie. Co mnie nieco oburza bo nawet w smartphonach za 700zł mamy 1080p. A tu "przyoszczędzili". Poza tym uwag brak.

Offline Enter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #236 dnia: 22 Czerwca 2020, 09:33:07 »
Da sie. Trzeba sciagnac apke ktora pozwoli Ci puscic komunikaty z telefonu przez telefon a nie przez kabel do glosnikow.
A jesteś w stanie podać co to za apka? Próbowałem z Lesser AudioSwitch, ale nie zadziałało i po pierwszym komunikacie wyłączył radio

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #237 dnia: 22 Czerwca 2020, 11:19:36 »
A jesteś w stanie podać co to za apka? Próbowałem z Lesser AudioSwitch, ale nie zadziałało i po pierwszym komunikacie wyłączył radio
Niestety nie pamietam. Ktos wspominal na warku mirrorlink w CHr.

Offline Jadrus51+

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #238 dnia: 25 Czerwca 2020, 11:44:11 »
Witam Forumowiczów.
Mam wielką ochotę napisać do Toyota Motor Corporation w Japonii. Znalazłem adres internetowy korporacji: global.toyota. Translator fajnie tłumaczy (w zasadzie bez błędów) z japońskiego czy angielskiego. Jest to rzeczywiście wielka korporacja. Tylko nie mogę znaleźć adresu do korespondencji. Może ktoś mi pomoże... Chętnie opisałbym jak traktuje Toyota Motor Poland klientów w Polsce.  Myślę, że odpowiedz otrzymałbym. Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości.

Próbowałem pisać na adres:newsroom@global.toyota ,ale z polskich serwerów wiadomość nie dochodzi do Japonii. Próbowałem z gmaila - dochodzi po 2 dniach, ale tylko część wiadomości. Postanowiłem napisać do TMP raz jeszcze. Oto treść: Dziękuję za odpowiedź. Niemniej jednak chciałbym się podzielić paroma spostrzeżeniami: Informacje o możliwości korzystania z Androida mieliśmy od dilerów - nieoficjalnie a oni od TMP (może nieprawda?), wprawdzie nieoficjalnie, ale były (może z chmury?). Pisali również o tym problemie redaktorzy pism motoryzacyjnych. Ale mniejsza  w tej chwili o to. Brak możliwości odpowiedniej rozdzielczości ekranu w samochodzie za ponad 150 tyś. zł  traktuję jako wadę fabryczną i uważam, że należy to zgłosić do UOKiK. Nie tylko wahacze czy inne elementy powinny być objęte kampanią naprawczą ale też brak możliwości z korzystania np. dobrej aktualnej  nawigacji. Czyż to nie jest element bezpiecznej jazdy?
Treść tego emaila przesłałem do UOKiK. Odpowiedzi brak, a wysłałem powyższe 19 czerwca. Zastanawiam się czy nie zgłosić formalnie brak AA jako usterkę gwarancyjną. Pozdrawiam

Arst

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: 25 Czerwca 2020, 12:52:15 »
AudioBT z Play Store, ale moim zdaniem to straszny syf. Działa, ale każdy komunikat z navi idzie jako rozmowa telefoniczna - opoźnienie obcina początek komunikatu, jakość bardzo słaba (chyba bez NoiseReduction/EchoCancellation).

brak możliwości z korzystania np. dobrej aktualnej  nawigacji. Czyż to nie jest element bezpiecznej jazdy?
Obawiam się, że nie. Systemy infotainment nie podlegają certyfikacji ISO 26262 i nie nadaje im się poziomów ASIL - bo niedziałające radio, czy nawigacja nie wpływają bezpośrednio na bezpieczeństwo kierowcy i pasażerów.
Niestety, jeśl AA/CP nie było wpisane w specyfikację auta przy zamówieniu, to obiecanki i zapewnienia dealera (czy nawet Toyota Motor Corporation) są nic niewarte.

Brak możliwości odpowiedniej rozdzielczości ekranu w samochodzie za ponad 150 tyś. zł  traktuję jako wadę fabryczną i uważam, że należy to zgłosić do UOKiK.
Yyy, a jaka to jest "odpowiednia rozdzielczość ekranu"? Przecież równie dobrze tego ekranu w ogóle może nie być w samochodzie i co wtedy? Klient widzi, co kupuje i ma to wypisane na papierze. Owszem, TMP mydli oczy ludziom pięknie, ale póki co nie sprzedaje aut niezgodnych ze specyfikacją, więc co tu UOKiK miałby do roboty? :o

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl