Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442842 razy)

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #570 dnia: 01 Września 2020, 09:09:37 »
Witam!
Mam ogromną prośbę o podanie aktualnych linków do ściągnięcia USB1 i USB2.
Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję!

Tu jest mirror: https://www.dropbox.com/sh/0voix1me6n5ad9o/AADyWxg7ugvhM2wNVEpKqga1a?dl=0

Nie weryfikowałem zawartości,bo moje LTE już klęka po wczorajszym ściaganiu...

Czy ma ktoś sumy MD5 oryginalnych plików pobranych z toyoty?

Czy istnieje gdzieś instrukcja bądź PDF ze strony toyoty z instrukcją instalacji aktualizacji dla wszystkich typów "ekranów" - Panasonic vs DTE oraz nawigacja vs brak nawigacji?

PS. Kiełek dzięki za mirrory linków. Toyota niestety już usunęła (zmieniła nazwy / lokalizację) plików.
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2020, 09:11:55 wysłana przez MacVar »

Offline lwh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #571 dnia: 01 Września 2020, 09:17:26 »
Szukaj tu: www.toyota-tech.eu
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2020, 10:11:14 wysłana przez lwh »

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #572 dnia: 01 Września 2020, 09:25:27 »
ja jak wsiadłem do samochodu po jakichś 2h, to już mapa na ekranie głównym była skierowana na północ, więc podejrzewam, że już wtedy, ale numer wersji sprawdziłem dopiero następnego dnia.
Być może USB1 na początku powoduje, że już aktualizacja nie spada, a włożenie go na końcu tylko dopełnia formalności
Po jakim czasie mniej więcej spadła wam aktualizacja z usb2?.
Robiłem 1-2-3 i na razie wszystko hula.
System samoistnie resetuje się i uruchamia ponownie już z poprzednią wersją nawigacji po kilku-kilkunastu minutach od wgrania aktualizacji.

Natomiast zaloguj się jeszcze w portalu Moja Toyota i sprawdź, czy zmienił się Tobie identyfikator urządzenia na:
HARMANMM19RETROTOY

Jeżeli nie, to zapewne aktualizacja nie jest jeszcze "domknięta" (nawet jeśli wydaje się, że wszystko działa).

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #573 dnia: 01 Września 2020, 11:07:44 »
Natomiast zaloguj się jeszcze w portalu Moja Toyota i sprawdź, czy zmienił się Tobie identyfikator urządzenia na:
HARMANMM19RETROTOY
Hmmm... to powinnon być zamiast tego "ToyotaTouch2Plus17MMToy"? ja dzisiaj robiłem procedurę z 1->2->1. Teoretycznie doszło do "finished" więc zrestartowałem, ale online cały czas widzę "ToyotaTouch2Plus17MMToy", chyba, że nie zdążyło się jeszcze przesłać...

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #574 dnia: 01 Września 2020, 11:12:23 »
Hmmm... to powinnon być zamiast tego "ToyotaTouch2Plus17MMToy"? ja dzisiaj robiłem procedurę z 1->2->1. Teoretycznie doszło do "finished" więc zrestartowałem, ale online cały czas widzę "ToyotaTouch2Plus17MMToy", chyba, że nie zdążyło się jeszcze przesłać...

Właśnie tak, MM17 powinno zmienić się na MM19. Miałeś komunikat o udanym retroficie na ekranie?

Spróbuj jeszcze w samochodzie wejść w opcje online, nie pamiętam czy przypadkiem tam się coś nie przelogowywało.

« Ostatnia zmiana: 01 Września 2020, 11:15:06 wysłana przez Arder »

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #575 dnia: 01 Września 2020, 11:19:26 »
Zainstalowałem, AA działa.  Wersja bez nawigacji, więc instalacja była szybka i bezproblemowa.
Również wczoraj zainstalowałem AA - tylko jedna paczka z USB3. W zasadzie obyło się bez problemów ale ja opatrznie zrozumiałem, że aktualizacja startuje od razu po włożeniu pena do gniazda. U mnie po takiej czynności to tylko na sekundę pojawiła się informacja o sprawdzaniu pena ale nic automatycznie się nie działo. Ponieważ w cuda nie wierzę, to przeszedłem do menu i tam odszukałem "aktualizuj oprogramowanie" i poszło. Cała instalacja trwała może kilka minut. Później sprawdziłem tylko mapy - bo to mnie najbardziej interesowało, wszystko na pierwszy rzut oka wydaje się że jest O.K.
Dziękuję Kolegom za podanie informacji o możliwości ściągnięcia "łaty".

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #576 dnia: 01 Września 2020, 11:23:36 »
Również wczoraj zainstalowałem AA - tylko jedna paczka z USB3.
Zapomniałem dodać - te nieszczęsne kontakty z książki telefonicznej zaczęły się wyświetlać - chodzi o nazwiska dzwoniących. A jako ciekawostkę podam, że "nowa" książka pokazuje nawet dwa numery - jeden z +48 a drugi bez.

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #577 dnia: 01 Września 2020, 11:53:02 »
Właśnie tak, MM17 powinno zmienić się na MM19. Miałeś komunikat o udanym retroficie na ekranie?
Po USB1 i USB2 jak włożyłem USB1 to pojawiła się ta czarna ramka z napisem chyba "replicating" i informacją, żeby zrestartować po zakończeniu. procenty doszły do końca, pokazało się finished więc zrestartowałem. Nic więcej się nie wydarzyło.Powinno pojawić się coś jeszcze?

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #578 dnia: 01 Września 2020, 12:05:58 »

Po USB1 i USB2 jak włożyłem USB1 to pojawiła się ta czarna ramka z napisem chyba "replicating" i informacją, żeby zrestartować po zakończeniu. procenty doszły do końca, pokazało się finished więc zrestartowałem. Nic więcej się nie wydarzyło.Powinno pojawić się coś jeszcze?

Nie, to już wszystko. Chwilę po restarcie na ekranie pojawiła się jeszcze ramka z gratulacjami z powodu pomyślnej aktualizacji.
Ja po restarcie chyba coś jeszcze robiłem w menu Online, pewnie wtedy reinicjalizują się usługi sieciowe i zmienia się nazwa urządzenia w serwisie Moja Toyota.

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #579 dnia: 01 Września 2020, 12:15:20 »
Ja po restarcie chyba coś jeszcze robiłem w menu Online, pewnie wtedy reinicjalizują się usługi sieciowe i zmienia się nazwa urządzenia w serwisie Moja Toyota.
Ok, sprawdzę jeszcze to, choć wydaje mi się, że u mnie żadnej ramki z gratulacjami po restarcie nie było

Offline DDW

• Początkujący
« Odpowiedź #580 dnia: 01 Września 2020, 14:05:38 »
Witam wszystkich! Widzę, że u kolegów i koleżanek proces przebiegł w miarę gładko, natomiast u mnie- a skądże! Ściągnąłem paczkę (12,7gb), rozpakowałem, wrzuciłem na 32gb pendrive z FAT32 i po włożeniu aktualizacja ruszyła. Niestety wyskoczył po czasie czerwony ekran i błąd 001 (ktoś już wrzucał zdjęcie wcześniej), a następne próby zatrzymują się w miejscu jak na zdjęciu i nie idzie dalej. Ktoś miał taki przypadek, może jakieś pomysły? Będę wdzięczny za wszystkie rady :)

DCU 170TDT1EU-DA02
Audio 1020

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #581 dnia: 01 Września 2020, 14:42:10 »
A czy przy DCU nie zaczyna się od USB1? Potem USB2 i 1? Przewertuj ostatnie trzy strony tego wątku.
A czy paczka do Twojego auta?

Offline rys_ds

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #582 dnia: 01 Września 2020, 15:14:51 »
Czy komukolwiek udał się update w camry z nawigacją? Czy ktokolwiek z was już próbował?
Czy jednak ta aktualizacja nie dotyczy camry  :-(.

Hej,
Warto ściągać pliki do Camry?
Udało się komuś zaktualizować Camry do CarPlay? :)
Camry :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #583 dnia: 01 Września 2020, 15:16:03 »
Czy komukolwiek udał się update w camry z nawigacją? Czy ktokolwiek z was już próbował?

Hej,
Nie udalo. Nie sciagaj. Szykujemy pismo do UOKIK. Oficjalne stanowisko TMPL: nie ma i nie bedzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #584 dnia: 01 Września 2020, 15:30:38 »

Hej,
Nie udalo. Nie sciagaj. Szykujemy pismo do UOKIK. Oficjalne stanowisko TMPL: nie ma i nie bedzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A ten z TME coś odpisał?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl