A może Cplay2air działa sprawniej? - może ktoś wie coś w tym temacie.
Nie działa sprawniej, bo to poprzedni model, z wieloma ograniczeniami co do marek samochodów.
eneralnie odnośnie Yanosika to zgłosiłem im np. fakt, że po wyjściu z samochodu dalej aplikacja po rozłączeniu CarPlay działała w tle i to poprawili, ale jeszcze chyba zgłoszę im te urywanie komunikatów i też czasami jak np. rozmawiam przez tel i wracam do nawigacji to nie pojawiają mi się przyciski do potwierdzenia np. fotoradaru, natomiast po ponownym uruchomieniu aplikacji wraca wszystko do normy, więc pewnie bug
Yanosik po ostatnich aktualizacjach został skopany , możesz o tym poczytać na forach. Ma problemy z liczeniem kilometrów, stylem jazdy i ostrzeżeniami.
Uważam iż jest to bardzo irytujące, a szczególnie jak chcemy wpisać adres docelowy to czas czekania się wydłuża
Przecież w Google Maps lub Waze wyznaczasz drogę ustnie. U mnie działa idealnie , nie mam żadnych zastrzeżeń, zarówno w Volvo jak i Oplu. Ja jestem bardzo zadowolony.Łączy się z telefonem błyskawicznie i po 10 sekundach mam wszystko na ekranie. Kiedy nam Yanosika na ekranie to pokazuja mi się manewry z Google Maps. Przy Waze i Google Maps ekran nawigacji w czasie słuchania Spotif dzieli sie na pół i pokazuje aktualnie odtwarzany utwór i okładkę płyty trzeba tylko w telefonie połączyć Spotif z aplikacjami nawigacji.