Witam wszystkich.
Jako nowy posiadacz Camry 2019 i jednocześnie nieuleczalny gadżeciarz zapragnąłem zaktualizować radio do wersji z AndroidAuto. Wydawało mi się, że w tym wątku znalazłem wszystko co jest potrzebne by ten proces przeprowadzić szczególnie, że niejednemu z Was się to udało. Na początku dane radia:
DCU: 17TDT1EU-CA1
MEU: 17LML2EU-FB00
Radio Denso z nawigacją.
Audio: 1141
Nawigacja: 1520
navdb_version: A36_4
I prawie się udało, ale:
Po instalacji pliku 17TDT1EU-CA01_1257.kwi z archiwum Full_upgrade_package_Toyota_USB3_EU zgodnie z komunikatami na ekranie DCU zmieniło się na
DCU: 17TDT1EU-CA32
MEU: 17LML2EU-FB00
Audio: 1257
Nawigacja: 1520
navdb_version: 2022 v2
Niestety AA jak nie było tak nie było i po aktualizacji. No do kolejny plik 17TMT2EU-FA00_1900.kwi z archiwum Full_upgrade_package_Toyota_USB2. Po aktualizacji niby przeszło, ale pojawił się komunikat "Nie można zaktualizować oprogramowania. Skontaktuj się ze swoim dealerem". Zmieniłem pendrive, nagrałem jeszcze raz i komunikat już się nie pojawił po aktualizacji, ale też nic się nie zmieniło w wersji mapy. Doczytałem w międzyczasie, że w przypadku posiadania nawigacji należy użyć także i Full_upgrade_package_Toyota_USB1. Nagrałem na pendrive katalog intervention i po uruchomieniu po raz kolejny radia pojawiła się ramka z napisem o trwającej aktualizacji i odliczanych procentach. Silnik był włączony, ale w okolicy 70% radio się zresetowało, pojawił się napis TOYOTA i klops. Nawigacja zniknęła, po wciśnięciu przycisku MAP pojawia się informacja że map w tym modelu nie zainstalowano. Dodatkowo po wejściu w aktualizację softu widać tylko wersję DCU a całkowicie zniknęła pozycja MEU.
Kolejne próby uruchomienia USB1 już nie pokazują nic, z USB2 nie wykrywa żadnej aktualizacji, podobnie USB3. No i jestem ugotowany. Pytanie do Was: czy ktoś ma pomysł co dalej? Mi pomysły się skończyły. Na razie nie mam ani AA ani fabrycznej NAVI

Pozdrawiam i będę wdzięczny za podpowiedzi.
Rafał