Autor Wątek: RAV4 2019 - Mirrorlink  (Przeczytany 107425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 - Mirrorlink
« Odpowiedź #165 dnia: 05 Marca 2020, 13:13:19 »
Miałem też z tym niedawno problemy, ale w jakiś sposób się udało mi się z tym poradzić. Nie pamiętam tylko dokładnie, co pomogło - być może wyczyszczenie w ustawieniach pamięci aplikacji Mirrorlink (w moim przypadku Samsung MirtorLink), a następnie dopiero próba reinstalacji certyfikatu (nowy pojawiał się po paru minutach).

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: 07 Marca 2020, 10:46:50 »
Czy po podłączeniu telefonu w systemie inforozrywki w ogóle pojawia się u Ciebie opcja nawiazania połączenia Mirrorlink ? Czy po prostu nie wyświetlają się aplikacje już po nawiązaniu połączenia?

Po podłączeniu nie pokazuje mi się żadna aplikacja.

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #167 dnia: 07 Marca 2020, 11:29:51 »

Rozumiem, że to już po tym, jak na ekranie aplikacji w samochodzie uruchamiasz połączenie Mirrorlink i potwierdzasz to na ekranie telefonu (przynajmniej tak to u mnie wygląda w S10+ z Androidem 10).

Jeżeli jest tak jak piszę, to pewnie jest problem z certyfikatami (każda appka zgodna z MirrorLink ma swój osobny certyfikat), jeżeli certyfikat jest niepoprawny to taka appka nie pokazuje się po połączeniu. Miałem to samo u siebie po aktualizacji do Androida 10.

Na początek wyczyść pamięć aplikacji Samsung Mirrorlink (ustawienia > aplikacje > przycisk 3 kropki > pokaż aplikacje systemowe > Samsung Mirrorlink > domyślna pamięć > wyczyść dane).

Następnie wejdź w ustawienia Mirrorlink (ustawienia > połączenia > więcej ustawień połączenia > Mirrorlink) - zobaczysz listę zainstalowanych aplikacji zgodnych z MirrorLink. Po wejściu w każdą z aplikacji masz możliwość aktualizacji certyfikatu. Po stuknięciu wszystkich aktualizacji trzeba trochę poczekać, może to potrwać parę minut, na koniec nie zaszkodzi restart telefonu. Daj znać, czy się udało.

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 07 Marca 2020, 23:16:19 »
yczyść pamięć aplikacji Samsung Mirrorlink (ustawienia > aplikacje > przy

Rozumiem, że to już po tym, jak na ekranie aplikacji w samochodzie uruchamiasz połączenie Mirrorlink i potwierdzasz to na ekranie telefonu (przynajmniej tak to u mnie wygląda w S10+ z Androidem 10).

Jeżeli jest tak jak piszę, to pewnie jest problem z certyfikatami (każda appka zgodna z MirrorLink ma swój osobny certyfikat), jeżeli certyfikat jest niepoprawny to taka appka nie pokazuje się po połączeniu. Miałem to samo u siebie po aktualizacji do Androida 10.

Na początek wyczyść pamięć aplikacji Samsung Mirrorlink (ustawienia > aplikacje > przycisk 3 kropki > pokaż aplikacje systemowe > Samsung Mirrorlink > domyślna pamięć > wyczyść dane).

Następnie wejdź w ustawienia Mirrorlink (ustawienia > połączenia > więcej ustawień połączenia > Mirrorlink) - zobaczysz listę zainstalowanych aplikacji zgodnych z MirrorLink. Po wejściu w każdą z aplikacji masz możliwość aktualizacji certyfikatu. Po stuknięciu wszystkich aktualizacji trzeba trochę poczekać, może to potrwać parę minut, na koniec nie zaszkodzi restart telefonu. Daj znać, czy się udało.

Dzięki wielkie działa ;)

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 08 Marca 2020, 14:48:34 »
U mnie w HTC nie umiem znaleźć odpowiednika w Waszych samsungowych

Do szału mnie to doprowadza :wallbash: . Chyba pora na zakup Samsunga

analyzer1986

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: 08 Marca 2020, 15:52:51 »
Jest jakis sposob aby przez mirrorlink miec wlaczona nawigacje Sygic i w tym samy czasie sluchac muzyki z radia lub bluetooth?

Offline Dalius

• Początkujący
« Odpowiedź #171 dnia: 10 Marca 2020, 21:07:38 »
Jest jakis sposob aby przez mirrorlink miec wlaczona nawigacje Sygic i w tym samy czasie sluchac muzyki z radia lub bluetooth?

You must turn off (mute) the Sygic sound.
Then you can play radio or bluetooth when navigate.

Offline tabazagt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: 17 Marca 2020, 16:34:09 »
tak wygląda połączenie mojego LG G7 z toyotą po WI_FI
https://drive.google.com/open?id=1mRXBKjltlIKKe2kLNhenkVzurKIr0Wqz

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 18 Marca 2020, 15:09:20 »
https://drive.google.com/open?id=1mRXBKjltlIKKe2kLNhenkVzurKIr0Wqz

Jakie masz dostępne apki po wejściu do tego LG MirrorDrive? Czy poza Sygic masz inne mapy, np googlowskie?

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: 18 Marca 2020, 19:16:41 »

Nie ściągnąłeś jeszcze folii z ekranu  :shock:

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #175 dnia: 18 Marca 2020, 20:04:40 »
Cytat: tabazagt w Wczoraj o 16:34:09

Nie ściągnąłeś jeszcze folii z ekranu 

Ściągnął. To jest szkoło ochronne.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 18 Marca 2020, 22:07:05 »
To jest szkoło ochronne.
Do telefonu to jeszcze moge zrozumic - razem z kluczami w kieszeni itp ale po co to do samochodu ? Tak bardzo sie rysuje od palcow ?
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

pireus

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: 18 Marca 2020, 23:03:44 »
ale po co to do samochodu
Też nie bardzo to rozumiem  :o. Można jeszcze całą deskę rozdzielczą pokryc folią, żeby się nie porysowała, przyszły kupujący się ucieszy  :good:

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #178 dnia: 19 Marca 2020, 07:28:39 »
Taaaaak.
tabazagt wrzucając to zdjęcie na pewno nam wszystkim chciał pokazać jaką ma cudowną folię, abyśmy wszyscy mogli skomentować i wyrazić swoje uznanie albo nie.  :wallbash:

Offline tabazagt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #179 dnia: 19 Marca 2020, 10:11:41 »
Niestety dostęp do aplikacji tylko z certyfikatem mirrorlink
Tak jak na zdjęciu..
https://drive.google.com/open?id=1KeS9e2qXsFmHm-Qd9pzBTE0AMlXZ51PF
Całość działa stabilnie, dobrze jest wyłączyć powiadomienie np. z messengera potrafią wywalić system.
Jednie po WI-FI jest gorsza rozdzielczość co widać na zdjęciach.

Założone szkło bardzo dobrze czyści się płynem antybakteryjnym :) wygląda lepiej w realu niż na zdjęciach.
To nie pierwsze auto z navi, niestety ekran ma tendencję do rysowania podczas czyszczenia. Zapomnieli zabezpieczyć fabrycznie  szkłem.

Do tych co się naśmiewają z mojego szkła...
Może jak założycie uda się wam połączyć po WI-FI :)
Czy komuś również udało się połączyć telefon przez WI-FI jak wygląda kwestia rozdzielczości ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl