Tryby parkingowe są różne, różnie rejestrują (zapis ciągły low-bitrate, poklatkowy, zapis po wstrząsie, wykrywanie ruchu koło pojazdu, ...) i maja też różne zapotrzebowanie na prąd. Kamerki 2 czy 3 kanałowe pobierają odpowiednio więcej energii. Np. tryb low-bitrate ciągnie prąd prawie tak samo jak podczas jazdy i bez dodatkowego akumulatora długo się nie ponagrywa na parkingu.
Z kolei zapis po udarze, choc pobiera znacznie mniej prądu to rejestruje post factum i może nie być widoczne kto i co się wydarzyło. Dwa kanały są lepsze niż jeden, a jeszcze lepsze są trzy ale to zżera dodatkowy prąd.
Ja mam Viofo129 g plus duo + powerbank PowerCore, jeżdżę średnio dziennie około godziny (wtedy się ładuje) nagrywa całą noc i pewnie dłużej ale codziennie jest podładowywany w trakcie jazdy. Używam od ponad roku w trybie low-bitrate - działa bez problemów - jedyne co to warto kupić większa kartę pamięci - ja mam 256 GB i rejestruje jakie 2..3 dni. Lepsza była by 512 GB.
Oczywiście w innych trybach parkingowych zapotrzebowanie na pamięć może być niższe ale coś za coś.