Autor Wątek: Wideorejestrator do 400 zł  (Przeczytany 18012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Odp: Wideorejestrator do 400 zł
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Lipca 2019, 14:16:02 »
A możesz podać jakie korzyści niesie z sobą Wi-Fi w kamerce?
Jak chcesz zgrać jakiś filmik (zdarzenie) to nie musisz wyjmować karty (potem zapomnisz jej włożyć...) tylko przerzucasz z kamerki na telefon, a potem, to już gdzie chcesz. 

Jak ja lubie TAKIE p....nie
Kamerka jest do dokumentowania "problemow" a nie oglądania czy ten z przodu ma pryszcze na nosie.
Macie możliwość przedstawienia, potwierdzenia swojej wersji sytuacji na drodze i NIK normalny nie kupuje kamerki po to żeby wstawiać na Yutuba.
Kamerka za 200 zł spełnia wszystkie funkcje a snoby chcące mieć "super jakość" niech montują kamery sportowe. Mój przykład kamery za 200 zł ma wszytko co potrzeba i przy okazji reprezentuje sprzęt dla tzw Kowalskiego.   

Nie rozumiem po co szukać "super sprzętu". Mam kamerę od kilku lat i żaden film nie trafił do siec. Filmy są dla mnie i nigdy nie musiałem pokazywać filmików. (co tu pokazywać na kilku calach) Raz tylko samo stwierdzenie że mam kamerę i winowajca "zmienił" zdanie.
To nie narzędzie do nagrywania filmów na sobotnie oglądanie.

kkuligowski, po pierwsze: czy ktoś na tym forum wyzywa Cię od snobów...? Nie? To powstrzymaj się z łaski swojej od takich wypowiedzi i zachowaj pewien poziom. Po drugie: co niby chcesz dokumentować słabym sprzętem? To, że puknął Cię gość niebieskim samochodem. I co Ci po tym, jak numerów już nie jesteś w tanie z tego nagrania odczytać...? Po trzecie: gdybyś miał choć niewielkie pojęcie o problematyce, w której na siłę chcesz zabłysnąć, to wiedziałbyś, że montowanie kamery sportowej w samochodzie jest bardzo kiepskim pomysłem...

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Lipca 2019, 14:55:53 »
To ja już zgłupiałem co kupić do 400 zł...

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Lipca 2019, 15:05:44 »
Weź coś z Viofo. Jeśli chcesz Wifi to A129 (tu też masz opcję tył przód), jeśli Wifi nie jest Ci potrzebne to A119 v3. GPS możesz mieć w obu. Poczytaj sobie trochę na Autowrzucie - to powinno ułatwić Ci wybór.

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Lipca 2019, 15:09:51 »
Z tego co mówisz Wifi by się jednak przydało ale kamera tylnia już niekoniecznie.
Ten A129 to już tez trochę kosztuje ale chyba faktycznie byłby najlepszym wyborem.
Co sądzisz o tej Xblitz x5 ?

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Lipca 2019, 15:12:11 »
Jedynie czego mi brakuje to kamerka na tył bo też czasem na parkingu się przyda.
Chodzi o podgląd "na żywo" podczas cofania, żeby w coś nie przywalić, czy raczej o zarejestrowanie zdarzenia, do którego może dojść z tyłu?
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline josef

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Lipca 2019, 15:20:40 »
Od strony praktycznej:
1) co daje na filmie zapis położenia oraz czas z wykorzystaniem GPS?
2) czy akumulatorek w 70mai Pro jest wymienny na zasadzie "włóż-wyjmij", czy jest na stałe wlutowany do kamerki i jeśli zajdzie potrzeba jego wymiany, to należy odlutować zużyty i przylutować nowy?
3) czy akumulatorek jest ogólnie dostępny, czy tylko w serwisie (jaki jest jego symbol)?

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Lipca 2019, 17:07:27 »
Z tego co mówisz Wifi by się jednak przydało ale kamera tylnia już niekoniecznie.
A129 jest też w wersji tylko na przód.

Co sądzisz o tej Xblitz x5 ?
Na akumulatorze. Coś takiego z miejsca bym odrzucił.

Chodzi o podgląd "na żywo" podczas cofania, żeby w coś nie przywalić, czy raczej o zarejestrowanie zdarzenia, do którego może dojść z tyłu?
Podgląd na żywo raczej odpada. Wielkość wyświetlacza jest mała. Umiejscowienie kamery zazwyczaj z prawej strony za lusterkiem (niewidoczna). Wyświetlacz zwykle wygaszony, a nawet jak nie, to pokazuje (chyba) obraz z przodu. Pewnie da się to ustawić, ale ogólnie bez sensu. Poza tym umiejscowienie samej kamery na tylnej szybie raczej dyskwalifikuje takie zastosowanie.

co daje na filmie zapis położenia oraz czas z wykorzystaniem GPS?
Jadąc np. autostradą i zapisując jakieś zdarzenie wiesz gdzie miało to miejsce. Nie zawsze widać pikietaż.

2) czy akumulatorek w 70mai Pro jest wymienny na zasadzie "włóż-wyjmij", czy jest na stałe wlutowany do kamerki i jeśli zajdzie potrzeba jego wymiany, to należy odlutować zużyty i przylutować nowy?
3) czy akumulatorek jest ogólnie dostępny, czy tylko w serwisie (jaki jest jego symbol)?
Nie mam pojęcia.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lipca 2019, 17:42:19 »

Wszystkie mają dobre jakości filmy.
To twoja subiektywna opinia. W mojej ocenie błędna. Tu jest porównanie: https://www.youtube.com/watch?time_continue=477&v=XtdudFMzfE4
A tu dywagacje na ten temat: http://www.autowrzuta.pl/showthread.php?tid=14636

70Mai Pro ma potencjał sprzętowy. Niestety coś poszło nie tak...:(
Obecnie w relacji cena/jakość bezdyskusyjnie prym wiedzie Viofo. Najbardziej wszechstronny jest model A129 - kamery tył i przód oraz Wi-Fi. Jakością nagrań wygrywa Viofo A119 v3. Niestety model ten nie ma Wi-Fi. Niedługo prawdopodobnie pojawi się model A129 Pro i myślę, że warto na niego poczekać - o ile komuś zależy na Wi-Fi. Jeśli nie, to niech bierze A119 v3.
Moja opinia nie obejmowała A119 v3 bo jeszcze jej nie ma, jak będzie lepsza to sam może ją rozważę. Porównywałem (bo mam obie) fabryczną wersję A119S v2 i 70Mai Pro i nie widzę dużych różnic, w nocy nawet 70Mai Pro czasami dawał lepszy obraz. Natomiast zaletą dla mnie jest kodek h.265 i tryb parkingowy. Ale faktem jest że moje auto rzadko stoi pod chmurką, więc bateria zamiast kondensatora mi nie przeszkadza. To co ma 70Mai skopane to GPS.

Więc jak komuś się nie śpieszy to możliwe że warto poczekać na A119 V3.

Warto natomiast mieć kamerę przód-tył, szczególnie gdy się jeździ po autostradzie na której mamy masę debili jeżdżących na zderzaku.

No dobra, po krótkiej analizie rekomenduję A119 v3 :) Brakuje jej tylko WiFi, ale bez tego można żyć.

https://www.viofo.com/home/143-119-a119-v3-25601600p-30fps-car-dash-cam-2019-latest-version.html
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2019, 20:00:29 wysłana przez fazibazi »

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Lipca 2019, 19:12:14 »
Więc jak komuś się nie śpieszy to możliwe że warto poczekać na A119 V3.
Kamerka jest już dostępna na Wideorejestratory24.pl :)

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2019, 20:10:25 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline josef

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Lipca 2019, 10:48:17 »
Znalazłem informację, że kamera 70mai PRO ma na wejściu 5V 2A. W moim samochodzie jest gniazdo USB. Czy zasilanie z USB jest takie same, jak z zapalniczki i czy jest właściwe dla kamery? Jakie jest napięcie i jakie natężenie prądu, który "wypływa" z USB i z gniazda zapalniczki?

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Lipca 2019, 11:45:06 »
W zestawie z 70mai PRO masz ładowarkę do gniazda zapalniczki na 2 wyjścia USB, więc w czym problem?

Offline edison

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Lipca 2019, 17:19:43 »
Kamerka 70mai pro nawet w wersji GPS i włączonym Wifi nie bierze więcej niż 500mA przy 5V. Można użyć dowolnego gniazda usb.
Toyota Auris TS kombi 1,6 132km Valvematic
Toyota Verso S 1.4 D4D 90KM

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Lipca 2019, 09:39:50 »
Czy zasilanie z USB jest takie same, jak z zapalniczki

Z USB masz 5V a jaki amperaż to sprawdź w instrukcji obsługi swojego samochodu, raczej daję max 1A, ale możesz spróbować. Gniazdo zapalniczki ma 12V i amper tyle na ile pozwoli bezpiecznik.... :)
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Lipca 2019, 10:00:18 »
Gniazdo zapalniczki ma 12V i 120 watt czyli obciążalność 10A.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl